header photo

چاره جویی کشورهای گروه ۷ برای برون رفت از بحران

چاره جویی کشورهای گروه ۷ برای برون رفت از بحران

موضوع ایران، جنگ اوکراین و مهار چین در دستور کار نشست وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ در شهر مونستر آلمان قرار دارد

وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان موسوم به «گروه ۷» به مدت دو روز نشستی در شهر مونستر آلمان در یک مکان تاریخی با سویه‌های نمادین برگزار می‌کنند. علاوه بر روسیه و چین، موضوع سرکوب معترضان در ایران توسط جمهوری اسلامی ایران نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، پنج‌شنبه ۳ نوامبر/ ۱۲ آبان در افتتاحیه این نشست که به مدت دو روز ادامه خواهد یافت، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان از وزیران خارجه سایر کشورهای گروه ۷ خواست به‌طور ویژه به حمایت از حقوق زنان در ایران توجه داشته باشند.

بربوک در یک نشست خبری مشترک با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود گفت:

«می‌خواهیم در گروه هفت با اعمال تحریم‌ها، اعطای سرپناه به کسانی که نیاز به حفاظت دارند و همچنین مطرح کردن قساوت‌ها در دایره سازمان ملل، حمایت خود را از مردم ایران یکدست [هماهنگ] کنیم.»

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بر ضرورت حمایت فناوری برای برقراری ارتباط شهروندان ایرانی با هم و با جهان خارج تأکید کرد. بلینکن گفت:  

 «فناوری از موضوعات محوری است. باید اطمینان پیدا کنیم که موانع برداشته می‌شوند و افرادی که نیازمند فناوری و خواهان استفاده از آن هستند، به آن دست پیدا می‌کنند. این بخشی از کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

جنگ اوکراین

وزیران خارجه کشورهای گروه هفت مذاکرات دو روزه خود را در شهر تاریخی مونستر در غرب آلمان برای بررسی وضعیت جنگ در اوکراین و تداوم بخشیدن به حمایت‌های اقتصادی  و نظامی خود از این کشور در جنگ اوکراین آغاز کرده‌اند.

 این اجلاس در همان مکانی برگزار می‌شود که معاهده وستفالیا که به جنگ خونین ۳۰ ساله اروپا در سال ۱۶۴۸ پایان داد در آنجا به امضا رسیده است.   

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در نشست خبری مشترکش با آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، به این معاهده اشاره کرد و آن را در پیوند با جنگ اوکراین قرار داد:

«اقدامات روسیه در اوکراین حمله مستقیم به مفاهیم حاکمیت ملی و تمامیت ارضی است که بسیاری معتقدند با این معاهده ایجاد شده است. اگر اجازه دهیم که این مفاهیم بدون مجازات به چالش کشیده شود، آنگاه پایه‌های نظم بین‌المللی شروع به فرسایش و در نهایت فروپاشی خواهد کرد و هیچ یک از ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.»

معضل چین

در مورد چین، مقامات ایالات متحده اعلام کرده‌اند که به دنبال هماهنگ کردن بیشتر سیاست‌های خود در رابطه با سرمایه‌گذاری چین در کشورهای خود و همچنین تدابیر لازم برای مقابله اقدامات خصمانه‌ای هستند که پکن ممکن است علیه تایوان انجام دهد. بربوک گفت:

«پکن نه تنها یک شریک در مسائل بین‌المللی، بلکه یک رقیب قوی است که درباره نظم بین‌المللی درک مستقل خود را دارد.»

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان این هفته از پکن بازدید می‌کند. او اولین رهبر اروپایی است که از زمان آغاز جنگ در اوکراین به چین سفر می‌کند. سرمایه‌گذاری چین در یک پروژه بزرگ در بندر هامبورگ آلمان سبب نگرانی‌هایی در واشنگتن و دیگر پایتخت‌های اروپایی شده است. واشنگتن می‌گوید ممکن است چین با این تمهیدات زیرساخت‌های حیاتی در قلب یک کشور متحد را به دست بگیرد.

شولتس متعهد شده است که در سفر خود به پکن برای آرام کردن اوضاع در اوکراین و تنش‌زدایی از تایوان تلاش کند.

دگرگونی‌های سیاسی در گروه ۷

از زمانی که وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان در دسامبر گذشته گرد آمده بودند گروه ۷ تغییرات عمده‌ای را پشت سر گذاشته است. در بریتانیا و ایتالیا دولت‌های جدیدی سر کار آمده‌اند و روابط آلمان و فرانسه هم رو به تیرگی گذاشته و ممکن است در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا ترکیب کنگره تغییر کند.   

نشست مونستر تقریبا یک سال پس از آن برگزار می‌شود که کشورهای گروه ۷ شامل بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده  علیه روسیه متحد شدند. تداوم صدور غلات از بنادر اوکراین و همچنین معامله تسلیحاتی ایران و روسیه نیز از دیگر موضوعات این اجلاس است.

 تابستان گذشته رهبران ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن در بیانیه پایانی به ادامه حمایت از اوکراین مقابل روسیه، تلاش برای اتخاذ راه‌حل دیپلماتیک در قبال برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، و کاهش روند گرم‌شدن زمین متعهد شده بودند. در این فاصله اما به سبب اعتراضات ایران و معامله تسلیحاتی جمهوری اسلامی با روسیه، تمرکز از احیای برجام برداشته شده و عملاً مذاکرات هسته‌ای تا اطلاع ثانوی از دستور خارج شده است.

زمانه

Go Back

Comment