header photo

اختلاف بین فقرا و ثروتمندان جهان به بالاترین میزان در تاریخ مدرن رسیده است:

اختلاف بین فقرا و ثروتمندان جهان

 به بالاترین میزان در تاریخ مدرن رسیده است:

به اعتبار گزارش بانک کردیت سوییس یک درصد از ثروتمندان جهان بیشتر از نیمی از دارایی های جهان را در اختیار دارند. به معنایی دیگر مجموع سرمایه بیش از سه میلیارد نفر در جهان کمتر از تنها یک درصد ثروت میلیونرهای جهان است. هیچگاه در تاریخ کره خاکی تفاوت بین فقرا و ثروتمندان جهان تا به این اندازه نرسیده است.

 

اکسفام، سازمان بین المللی امدادرسانی در سال گذشته میلادی هشدار داده بود که اگر اقدامات لازم برای دسترسی حداقلی عدالت اجتماعی در جهان انجام نپذیرد نیمی از مردم جهان در سالهای آینده فقیرتر از یک درصد از ثروتمندان میلیونر خواهند بود. پیش بینی که حالا نه در سالهای آینده و تنها یکسال پس از پیش بینی گزارش آکسفام به واقعیت تبدیل شده است. بیش از نیمی از ۱۶.۷ تریلیون دلار ثروت ایجاد شده جدید در آمریکا اتفاق افتاده است و ثروتمندان آن ۸.۵ تریلیون دلار ثروتمندتر شده‌اند. ۱ درصد همین ثروتمندان در سال ۲۰۰۱ تنها ۴۵.۵ درصد از ثروت جهان را در اختیار داشتند و حالا بعد از پنج سال کمتر از پنج درصد رشد مالی داشته اند که این هم در نوع خود رکوردی بی‌سابقه محسوب می شود

به گفته بانک کردیت سوییس دارایی یک درصد ثروتمندان جهان به ۲۸۳ تریلیون دلار رسیده است. سرعت رشد مالی و اقتصادی ثروتمندان به دلیل بازار پررونق املاک و روند روبه رشد بازارهای سهام در جهان در پنج سال گذشته به بالاترین میزان از زمان ثبت دارایی‌های ثروتمندان در تاریخ رسیده است.

سرعت رشد در پنج سال گذشته بالاترین میزان را نشان می دهد که دلیل آن نرخ رشد املاک و قیمت سهام است. انتظار می‌رود در سال‌های آینده میلیاردهای جهان به اندازه بی‌سابقه عملکردی درخشان داشته باشند و تعدادشان افزایش پیدا کند. تعداد آنها کمتر از ۳۶ میلیون نفر است و انتظار می رود در ۵ سال آینده با هشت میلیون رشد به ۴۴ میلیون نفر برسند

بیشترین تعداد ثروتمندانی که در میان این یک درصد قرار دارند آمریکایی هستند. در ایالات متحده نزدیک به شانزده میلیون نفر با ثروتی بیشتر از یک میلیون دلاری زندگی می کنند. برخلاف انتظار ژاپنی‌ها همچنان از چینی‌ها جلوترند و پس از ایالات متحده رتبه دوم را در اختیار دارند. تعداد ثروتمندان ژاپنی در حدود دو میلیون و هفتصد هزار نفر است. بریتانیا با ۲.۲ میلیون میلیونر در رتبه سوم قرار دارد و چین با ۱.۹ میلیون ثروتمند چهارمین مکان را در اختیار دارد. با این حال بیشترین رشد جمعیت ثروتمندان در سالهای آتی در چین خواهد بود. تا سال ۲۰۲۲ تعددا میلیونرهای این کشور به دو میلیون و هشتصدهزار نفر می رسد. یعنی در پنج سال یک میلیون به تعداد چینی‌های میلیون دلاری افزوده خواهد شد.

در گزارش بانک سوییس همچنین می خوانیم که قاره آفریقا مانند تمام دهه های اخیر فقیرترین قاره جهان است اما نکته جالب اینکه کشورهای این قاره کمترین میزان بدهی های بین المللی را دارند.

منبع: مجله دانش و مردم

Go Back

Comment