آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

دنیا در مقابل انهدام عظیمی از طبیعت وحشی قرار دارد

ا دنیا برای نخستین بار در برابر اضمحلال عظیمی قرار دارد : نتایج یک پژوهش از کاهش دو سوم از تعداد انواع حیوانات مهره دار در ۵۰ سال خبر می داد.

گزارش سیاره زنده به تازگی ارائه شده از طرف بنیاد جهانی برای طبیعت ( WWF ) و انجمن باغ وحش لندن برآورد می کند که در سال ۲۰۲۰ گروههایی از پرندگان ، ماهی ها ، پستانداران و خزندگان موجود در سال ۱۹۷۰ ، ۶۷ درصد کاهش خواهند یافت.

مایک بارت ( Mike Barrett ) مدیر علمی و سیاسی WWF در انگلستان متذکر شد : « برای نخستین بار بعد از ناپدید شدن دایناسورها در ۶۵ میلیون سال پیش ، در مقابل انقراض عظیمی از طبیعت وحشی قرار گرفته ایم.»

بنا به گفته پژوهشگران ، از بین رفتن سریع تنوع زیستی ، ناشی از انهدام زیستگاههای حیوانات وحشی ، استعمال مفرط از انواع حیوانات ، آلودگی آب و هوا و تغییرات اقلیمی است.

بر اساس بررسی انجام شده بر روی سه هزار و ۷۰۰ گونه از مهره داران ، تقریباٌ ۶ درصد از مجموع آنهایی که در سیاره زندگی می کنند ، از سال ۱۹۷۰ تا سال ۲۰۱۲ تعداد انواع مهره داران ۵۸ درصد کاهش یافت.

مطابق با سندی که WWF هر دو سال یکبار تهیه می سازد ، حیواناتی که در آبهای شیرین بسر می برند با ۸۱ درصد از مرگ و میر بیشترین تلفات را نشان می دهند ، و گروهی از حیوانات که در خشکی زندگی می کنند ۳۸ درصد و آنهایی که در دریا زیست می کنند ۳۶ درصد کاهش یافتند.

گزارش همچنین وضعیت فیل های آفریقایی در تانزانیا را برجسته می سازد که نوع آنها در سال های اخیر به علت شکار غیرقانونی به شدت تنزل یافته است ؛ و همینطور به وضعیت گرگ های یالدار در برزیل می پردازد که به علت از بین رفتن زیستگاهشان در معرض تهدید قرار دارند.

علاوه بر این ، گزارش وضعیت کوسه ماهی ها را مورد تاکید قرار می دهد که بخاطر افراط در ماهیگیری در خطرند و به مرگ و میر نهنگ ها و دلفین ها به علت آلودگی صنعتی در دریاهای اروپایی اشاره دارد.

انریکه سگوویا ( Enrique Segovia ) مدیر بخش حفاظت WWF یاد آوری می کند که فعالیت های تحمل ناپذیر و توجیه ناپذیر انسانی علت افت کردن گروه های حیوانات وحشی با ضرب آهنگی هشداردهنده در تمام سیاره هستند و همزمان رفاه و امنیت غذایی انسانها را تهدید می کنند.

سگوویا اضافه می کند که این تاثیرات قابل التیام اند ، اگر تصمیمات بهتری در باره چگونه استفاده کردن ، تقسیم کردن و اداره کردن منابع طبیعی اتخاذ گردد.

پرفسور کن نوریس ( Ken Norris ) ، مدیر سیاسی در انجمن باغ وحش لندن تاکید می کند که حرف بر سر کاهش است و هنوز مساله انهدام مطرح نیست ، و این کاهش باید بیدارباشی باشد در جهت گرد آوردن نیرو برای ارتقاء بهبودی و بازیابی این گروهها.

پژوهشگران هشدار می دهند که به اصطلاح « پایتخت طبیعی » زمین ، یعنی منابع طبیعی که انسان با استفاده از آنها به حیات خویش ادامه می دهد ، نتوانسته است با ضرب آهنگی به اندازه کافی سریع متناسب با فشار اعمال شده از طرف جمعیت رو به رشد انسانها در طول دهه های اخیر احیاء شود.

اگر وضعیت به همین روال ادامه یابد ، بشر در سال ۲۰۲۰ معادل ۷۵,۱ برابر سیاره و در سال ۲۰۵۰ معادل ۲,۵ برابر سیاره ، منابع طبیعی و انرژی برای مصرف کردن نیاز دارد.

مارکو لامبرتینی ( Marco Lambertini ( مدیر کل بنیاد جهانی برای طبیعت ( WWF ) متذکر می شود که بشریت برای بدست آوردن هوایی که تنفس می کند ، آبی که مصرف می کند یا مواد و غذایی که به وسیله آنها تامین می شود ، بطور کامل به طبیعت وابسته است و محیط زیست چشمه ای از الهام و خوشبختی برای انسان است.

وی یاد آوری کرد : « ولی می توانیم رابطه مان را با سیاره مان دوباره تنظیم کنیم . رابطه اسرافکارانه ، غیرقابل دوام و غارتگرانه مان را به رابطه ای که انسانها و طبیعت بتوانند در هماهنگی و همزیستی بسر برند ، تبدیل کنیم . ما ابزار لازم را برای حل این مساله داریم.»

منبع : Prensa latina

برگردان : کبوتر سفید

Facebook
Telegram
Twitter
Email

از کتاب: انقلاب ایران سالهای 1978-1979 .آکادمی علوم اتحاد جماهیر شوروی دارای نشان پرچم سرخ کار انستیتوی شرق شناسی/ ترجمه- رحیم کاکایی

گرفته شده از فیسبوک رحیم کاکایی بخشی از فصل چهارده/سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مناسبات اقتصادی خارجی جمهوری اسلامی ایران

ادامه مطلب