۲۵ آبان ۱۳۹۵
بهرغم یک روز کاری و آلودگی هوا در تهران، صدها کارگر معترض به لایحه اصلاح قانون کار و طرح ادغام صندوق درمان تأمین اجتماعی، در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.کارگران با تجمع و راهپیمائی در مقابل مجلس خواهان بازپس گیری لایحه اصلاحیه قانون کار شدند. این کارگران اعلام کردند در صورت بی اعتنایی دولت و مجلس به خواست کارگران، تظاهرات بعدی در راه خواهد بود…
به گزارش رادیو زمانه به نقل از ایلنا، این تجمع ساعت ۱۰ صبح سهشنبه ۲۵ آبان در مقابل درب شمالی مجلس آغاز شد. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) مقابل ساختمان مجلس را مملو از جمعیت کارگران توصیف کرد و حضور کارگران را «چشمگیر» خواند.
بنا بر این گزارش، بسیاری از کارگران با لباس کار در این گردهمایی شرکت کرده بودند و برخی نیز برای حضور در این تجمع، مرخصی ساعتی گرفته بودند.
تشکلهای کارگری، از جمله اتحادیه آزاد کارگران ایران و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تجمع امروز را فراخوانده بودند و دعوت آنها برای شرکت در این حرکت اعتراضی در رسانهها و فضای مجازی بهشکل گستردهای منتشر شد.
این تشکلها از همه کارگران خواسته بودند که با حضور خود، مقابل لوایح و تصمیمات ضدکارگری بایستند. بسیاری از تشکلهای کارگری از این گردهمایی پشتیبانی کردند.
ایلنا نوشته است کارگران جنوب و پروژهای، کارگران واحدهای تولیدی شهرری و اسلامشهر و کارگران حمل و نقل و اتوبوسرانی، همه در این حرکت نقش داشتند.
کارگران فریاد میزدند: «طرح ادغام، غارت اندوخته کارگران»؛ «قرارداد موقت، بردگی کارگر»؛ «اصلاح نه، اجرای قانون کار»؛ «اصلاح قانون کار به نفع سرمایهدار»؛ «کارگر اخراجی شاغل باید گردد»؛ «شرکت پیمانکاری ملغی باید گردد» و «معیشت، منزلت حق مسلم ماست».
در این تجمع افزون بر مسئولان شوراهای اسلامی، جعفر عظیمزاده که چندین بار زندانی شده است و پروین محمدی، دو تن از فعالان سندیکایی اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز دقایقی سخنرانی کردند.
آنها خواهان بازپسگیری فوری طرح اصلاح قانون کار شدند. وحید فریدونی، فعال کارگری نیز بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد تهران را در مورد طرح اصلاح قانون کار خواند.
در پی این تجمع، نمایندگان مجلس اعلام کردند بعد از ظهر سهشنبه کمیتهای تخصصی تکلیف نهایی لایحه اصلاح قانون کار را مشخص خواهد کرد.
کارگران پیش از این با صدور بیانیههای متعدد از دولت و مجلس خواسته بودند که لایحه اصلاح قانون کار برای بازنویسی به دولت بازگردانده شود.
اعتراضات کارگران از تیرماه سال جاری در پی ارسال دوباره لایحه اصلاح قانون کار از سوی دولت حسن روحانی به مجلس آغاز شد. آنها خواستار توقف این لایحه و بازگرداندن آن به دولت هستند.
محسن باقری، نائب رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران روز سهشنبه به ایلنا گفت: «از دستور کار خارج شدن لایحه اصلاح قانون کار برای کارگران نامفهوم است و این لایحه باید برای بازنویسی به دولت بازگردانده شود.»
کارگران معترض گفتهاند اگر لایحه اصلاح قانون کار همچنان در دستور کار مجلس بماند در هفتههای آینده اعتراضات خود را تشدید و اقدام