آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

محکومیت اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل

۱۴ عضو شورای امنیت به قطعنامه رای مثبت دادند

شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای شهرک‌سازی‌های اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینی را محکوم کرده و خواهان توقف شهرک‌سازی‌ها شده است.

آمریکا، که معمولا چنین قطعنامه‌هایی را وتو می‌کرد، به این قطعنامه رای ممتنع داد و ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت به آن رای مثبت دادند.

اغلب حاضران در جلسه شورای امنیت پس از تصویب این قطعنامه دست زدند. صائب عریقات، مذاکره‌کننده ارشد فلسطینی، با استقبال از این تصمیم به رویترز گفت: “این روز پیروزی حقوق بین‌الملل، پیروزی برای زبان متمدنانه و گفتگو و رد نیروهای افراطی در اسرائیل است.”

ران پروسور، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، از رای ممتنع آمریکا انتقاد کرد و گفت تردیدی ندارد که با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا و همچنین آغاز به کار دبیر کل جدید سازمان ملل، نقطه عطفی در روابط اسرائیل و سازمان ملل رقم خواهد خورد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، گفته است: “درباره سازمان ملل هم، امور از پس از ۲۰ ژانویه متفاوت خواهد بود.”

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل، گفت آمریکا همچنان خود را به تامین امنیت اسرائیل متعهد می‌داند، اما رای ممتنع به معنی تاکید آمریکا بر تشکیل کشور مستقل فلسطین در کنار اسرائیل، به عنوان راه حل مساله فلسطین است.

خانم پاور گفت مشکل شهرک‌سازی‌ها چنان بد شده که “راه حل دو کشور” را به خطر انداخته است. ساختن شهرک‌های یهودی‌نشین در اراضی اشغالی فلسطینی یکی از مسائل عمده‌‌ای است که مذاکرات صلح را با مانع روبرو کرده است.

حدود نیم میلیون یهودی در ۱۴۰ شهرکی زندگی می‌کنند که اسرائیل در زمین‌های اشغال شده پس از سال ۱۹۶۷ در کرانه باختری رود اردن و بیت‌المقدس شرقی ساخته است. این شهرک‌ها مطابق حقوق بین‌الملل غیرقانونی محسوب می‌شوند، اما اسرائیل این مساله را قبول ندارد.

 پیشتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا خواسته بود تا کشورش این قطعنامه را وتو کند.

پیش نویس این قطعنامه که توسط مصر تهیه و ارائه شده، قرار بود روز پنج شنبه به رای گذاشته شود. اما تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده آمریکا با عبد الفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر سبب شد ارائه قطعنامه به تعویق بی افتد.

پیش نویس قطعنامه روز جمعه به درخواست کشورهای نیوزیلند، مالزی، ونزوئلا و سنگال که در تهیه پیش نویس مشارکت داشتند، به میز شورای امنیت بازگشت. چهارده عضو از پانزده عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند.

مطابق قوانین بین المللی ساخت شهرک در سرزمین های اشغال شده پس از سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل غیرقانونی است.

Facebook
Telegram
Twitter
Email