کارگران و زحمتکشان در هفتهای که گذشت؛
اجرای قانون هدفمندی یارانه ها؛ تخریب تولید و نابودی امنیت شغلی طبقه کارگر
بیست و نهم تیر ماه -اتاق بازرگانی ایران در گزارشی اعلام کرده است سال ۹۵؛ رقمی در حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۲۴ هزار واحد صنعتی و کشاورزی پرداخت شد؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت هم به تازگی از اختصاص ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای احیای کارخانهها و صنایع نیمهفعال در کشور خبر داده است. با اجرای قانون هدفمندی اما تولیدکنندگان در کشور، آینده این بخش را در هالهای از ابهام میبینند.بیش از ۶۰۰ هزار نفر شغل خود را در واحد های صنعتی و کشاورزی از دست دادند. وضعیت بخش صنعت وخیم است.
رواج اقتصاد دلالی و تضعیف بخش صنعت
بیست و نهم تیر ماه-بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار بهار ۹۶، سهم اشتغال در بخش کشاورزی در بهار ۹۶ نزدیک به ۱۸,۷ درصد؛ حدود۴ میلیون و۳۵۹هزار و۵۴۵ نفر و سهم اشتغال در بخش صنعت در حدود ۳۱,۵ درصد ؛ یعنی ۷ میلیون و۳۴۲هزار و۴۱۳ نفر بوده است. سهم بخش خدمات در بهار ۹۶ بیش از ۴۹ درصد ؛ حدود ۱۱میلیون و ۵۹۷ هزار و ۶۹۱ نفر بوده است.
منابع حساب ذخیره ارزی٬ کلان سرمایه داران و بیکاری گسترده کارگران
بیست و نهم تیر ماه -برگشت ۱۲ میلیارد دلار از منابع حساب ذخیره ارزی که از سال ۱۳۸۱ به بعد به سه هزار نفر… داده شده، اکنون بلاتکلیف است.محاسبه ساده نشان میدهد که رقمی حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان از منابع کشور سرگردان مانده و برای آن تکلیف مشخصی که قابلقبول باشد وجود ندارد. با تدوین قانون رفع موانع تولید و از زمان تصویب و اجرای قانون یادشده بازهم برخی اختلافنظرها میان بانکها، دولت و وامگیرندگان اجازه نمیدهد کارها سامان یابد و به حل مساله برسیم. با همه این وام های کلان گشایشی در تولید و حل معضل بیکاری کارگران صورت نگرفته است.
ارزان سازی نیروی کار و آزادسازی مزد با اجرای طرح تکاپو
بیست و نهم تیر ماه -طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار ( تکاپو) یکی از برنامه های اشتغال معاونت اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی است که برای هر استان تنظیم شده است.نمایندگان صندوق بین المللی پول وبانک جهانی بر اجرای این طرح دراستان های البرز٬ تهران٬ آذربایجان شرقی ٬ خراسان رضوی، مازندران،کردستان و فارس نظارت دارند.انعطاف در بازار کار [آزادسازی مزد] به منظور جذب سرمایه خارجی از اهداف طرح تکاپو است.
تداوم افزایش قیمت ها ؛ سقوط باز هم بیشتر قدرت خرید کارگران
بیست و هشتم تیر ماه- بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خردهفروشی برخی اقلام خوراکی را در هفته ما قبل پایانی تیرماه منتشر کرد. بر این اساس در هفته منتهی به ۲۳ تیرماه سالجاری میانگین قیمت اقلام مندرج در ۶ گروه افزایش یافت.محصولات طیور (گوشت مرغ و تخممرغ) بیشترین درصد افزایش قیمت را با ۷,۸ درصد طی هفته مورد بررسی بهثبت رساندهاند. پس از محصولات طیور نیز، سبزیهای تازه با افزایش ۵,۱ درصدی قیمت در هفته مورد بررسی در رده سوم افزایش میانگین قیمت قرار گرفتهاست. اقلام مندرج در گروههای برنج، پیاز، چای و روغن نباتی سایر گروههایی بودند که میانگین قیمتشان در هفته مورد بررسی افزایش یافته است
ژرفش شکاف طبقاتی و افزایش شمار کودکان کار
بیست و هشتم تیر ماه- معضل کودکان کار در ایران سالهاست ادامه دارد و هر روز با افزایش فقر و بیکاری نیز بر تعداد آن افزوده میشود.نایب رییس انجمن حمایت از حقوق کودکان عنوان کرد: در ایران شاهد افزایش تعداد کودکان کار هستیم.زمانی که حداقل دستمزد یک کارگر ۸۰۰ هزار تومان است در حالیکه قیمت اجارهخانهها سر به فلک میزند با یک محاسبه سرانگشتی میتوان فهمید که با این میزان حقوق و دستمزد حتی نمیتوان یک سرپناه مناسب داشت و از حداقلها بهرهمند بود.کودکان کار در حال حاضر هزینه اجارهخانه و معیشت خانواده خود را تامین میکنند.
تعطیلی معادن و بیکاری معدنکاران کشور
بیست و هشتم تیر ماه -به گزارش مرکز آمار ایران،تعداد معادن درحال بهره برداری کشور در سال ۱۳۹۴ با ۱۴۱ مورد کاهش، ۲.۶ درصد و تعداد شاغلان با ۶۵۸ نفر کاهش، حدود ۰.۷ درصد کاهش یافته است. بهرهوری نیروی کار در سال ۱۳۹۴ معادل۹۲۱.۷ میلیون ریال و در سال ۱۳۹۳ معادل ۱۰۶۲.۳ میلیون ریال بوده است و به این ترتیب ۱۳.۲ درصد کاهش داشته است. در سال ۱۳۹۴ استان های کرمان، یزد و اصفهان به ترتیب با ۲۳۹۱۷، ۱۲۲۰۷ و ۵۵۶۴ نفر بالاترین تعداد شاغلان را به خود اختصاص دادهاند.
اعتصاب کارگران کارخانه سیمان مارگون
بیست و هشتم تیر ماه -کارگران کارخانه سیمان مارگون واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به عدم تمدید قراردادهای خود و نیز پرداخت نشدن بیش از ۳ ماه مزد توسط کارفرما در مقابل درب کارخانه تجمع کردند. قرارداد کارگران شاغل در این واحد تولیدی موقت و اغلب شش ماهه است.
خواسته ماهیگیران سراسر کشور
بیست و هشتم تیر ماه – مدیرکل اتحادیه صیادان: در ایران بیش از ۲۰۰ هزار صیاد مشغول به کار هستند.صیادان کشور در زمینه بیمه بدنهی شناورها، بیمه تکمیلی درمانی، بیمه حوادث و … به زودی به صورت یکپارچه و با نرخ پایینتر مشمول بیمه “قرار خواهند گرفت”.
اعتصاب کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر
بیست و هشتم تیر ماه – کارگران شرکت کشتی سازی بحر گستر هرمز، صبح روز چهارشنبه ۲۸ تیر ماه مقابل مجتمع کشتی سازی خلیج فارس در بندرعباس تجمع اعتراضی برپا کردند. نزدیک به ۵۰۰ کارگر این شرکت از اردیبهشت ماه مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکردهاند و جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران چندین ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
اعتراض کارگران شرکت احیا صنعت ادوات
بیست و هشتم تیر ماه – کارگران شرکت احیا صنعت ادوات که یک شرکت طرف قرارداد با شرکت حمل و نقل ریلی راه آهن ایران است، از شرایط نامساعد شغلی خود ناراضی هستند. کارگران می گویند: علاوه بر این که دستمزدها معمولا با دو ماه تاخیر و خیلی وقتها به صورت علیالحساب پرداخت میشود، حق بیمه ما نیز به طور مرتب به حساب تامین اجتماعی واریز نمیشود و در تعویض دفترچههای بیمه با مشکل مواجه هستیم. علاوه بر اینها کیفیت غذا و وضعیت سرویسهای بهداشتی و امکانات رفاهی دیگر هم نامناسب است.
اعتراض کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان
بیست و هشتم تیر ماه – کارگران این کارخانه نسبت به عدم امنیت شغلی و عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در این کارخانه اعتراض دارند. بیشتر کارگران دارای قراردادهای موقت کوتاه مدت و گاها سفید امضا هستند، دستمزدهاغالبا بیستم هر ماه پرداخت وحق بیمهها نیز دیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز میشود. کار با مواد شیمیایی در این کارخانه ماهیتا سخت است و قاعدتا باید کارگرانی که در این شرایط کار میکنند با ۲۰ سال سابقه کار بازنشست شوند. کارفرما از کارگرانی که در این شرایط کار میکنند سفته دریافت کرده تا دست آنها برای شکایت به اداره کار باز نباشد.
خواسته کارگران پتروشیمی رازی
بیست و هشتم تیر ماه – در اعتراضات شهریور ماه ۹۵، کارگران بیش از یک هفته دست از کار کشیدند. اما امروز[ بیست و هشتم تیر ماه ] بعد از گذشت ماهها کارگران میگویند وعدههای مساعد مسئولان فقط در حدِ وعده باقی ماند و در عمل، هیچ اتفاق مثبتی نیفتاد. خواست کارگران پرداخت معوقات واصلاح و اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل است.
اعتراض کارگران شرکتی مخابراتِ سراسر کشور
بیست و هشتم تیر ماه – این زحمتکشان با اعتراض میگویند: نمایندگان مجلس با وجود اینکه اعتراضات ما را به چشم دیدهاند و در جریان مشکلات ما هستند، با بیاعتنایی از کنار این موضوع میگذرند و به طور جدی به اوضاع ما رسیدگی نمیکنند. کارکنان شرکتی مخابرات بارها برای حل مشکل امنیت شغلی شان، مقابل مجلس تجمع کردهاند و خواستار حذف واسطهها و عقد قرارداد مستقیم با مخابرات ایران، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل طبق ماده ۳۶ و ۳۸ قانون کار و امنیت شغلی شده بودند.
تجمع کارگران شاغل و بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه
بیست و هشتم تیر ماه – صبح روز بیست و هشتم تیر ماه شماری از کارگران شاغل و بازنشسته «مجتمع نیشکر هفت تپه» با تجمع مقابل ساختمان اداری این واحد خواستار دریافت مطالبات مزدی وبازنشستگی خود شدند. کارگران شاغل که در اجتماع امروز همکاران بازنشسته خودرا همراهی میکردند، میگویند کارفرما دو ماه مزد معوقه و پاداش وبهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را هنوز نپرداخته است و حدود ۱۰۰ کارگر بازنشسته هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را دریافت کند.
نیروی کار ارزان در خدمت افزایش سود سرمایه داران
بیست و هشتم تیر ماه –… بخشی از کارگران شاغل در کارگاههای صنعتی زیر خط فقر و با دستمزد پایین مشغول به کار هستند و به لحاظ میزان درآمد، تفاوت قابل توجهی با بیکاران ندارند… یکی از مهمترین دلایل اعترضات کارگران به دلیل سطح دریافتی پایین[ کاهش دستمزد ها ] و عدم تناسب دستمزد با حرفه است که بخش زیادی از کارکنان را شامل میشود.
اعتراض کارگران دو کارخانه تولی پرس و بسته بندی البرز
بیست و هشتم تیر ماه – کارفرما از روز دوشنبه (۲۵ تیر ماه) فعالیت این واحد تولیدی را به مدت یک هفته مجددا متوقف اعلام کرده است و در نتیجه بیش از ۵۸۰ کارگر شاغل در این واحد را برای چهارمین بار به مرخصی اجباری فرستاده شدند. پیش از این نیز کارگران این دوکارخانه سه بار به مرخصی اجباری فرستاده شده بودند که درنهایت کارفرما ۱۷ روز از ایام مرخصی هریک از کارگران کسر کرده است.
مبارزه کارگران کارخانه ماشین سازی تبریز ادامه دارد
بیست و هفتم تیر ماه – کسانی که مسئولیت واحدهای تولیدی مربوط به سازمان تامین اجتماعی استان را عهده دار هستند٬تلاش برای سپردن ماشین سازی به بخش خصوصی …دارند.تلاش بی وصفی می نمایند تا ماشین سازی را خصوصی کرده و کارگران را به امان خدا رها کنند. کارگران این کارخانه کلیدی کشور مخالف خصوصی سازی هستند.
اعتصاب کارگران پتروشیمی رازی
بیست و هفتم تیرماه-کارگران شاغل در پیمانکاری صنایع فارس پتروشیمی رازی بندر ماهشهر واقع در استان خوزستان٬ در اعتراض به مزد معوقه چند ماهه و عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در مقابل کارگاه اصلی این مجتمع تجمع کردند.
اقتصاد مقاومتی در خدمت منافع کارفرمایان
بیست و هفتم تیر ماه- در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شد که حضور بازرسان تامین اجتماعی در کارگاهها و دفاتر کار به آخر سال مالی موکول شود.پیش از این طبق قانون٬ بازرسان تامین اجتماعی برای بررسی وضعیت بیمه کارگران و کارکنان کارگاهها و دفاتر کار در زمانهای مختلف اقدام به بازرسی میکردند.
لطمات بزرگ خصوصی سازی به نظام بیمههای اجتماعی
بیست و هفتم تیر ماه -نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور [ نظام ولایت فقیه ]بجای آسیبشناسی و کالبد شکافی دقیق و علمی برای صندوقهای بازنشستگی بویژه بدون توجه به نقشی که قوانین و مقررات مصوب مجالس و دولتهای گذشته در بروز بحران صندوقهای بازنشستگی داشته است،…از بحران صندوقها فقط ناکارآمدی نظام بیمههای اجتماعی را نتیجه میگیرند.خصوصی سازی، برون سپاری وظایف تصدیگری دولت، واگذاری سهام و مالکیتهای دولتی… لطمات بزرگی به صندوقهای بازنشستگی وارد ساخت.
بیکاری کارگران کارخانه تخته ارازگل
بیست و هفتم تیر ماه – کارخانه تخته ارازگل شهر رامیان در استان گلستان تعطیل و بیش از ۱۰۰ کارگر شاغل در این واحد بدون دریافت مزد و مزایای قانونی خود اخراج و از کار بیکار شدند. هریک از کارگران حداقل ۲۵میلیون تومان از این شرکت طلب دارند که دریافت ان با تعطیلی کارخانه در هاله ابهام قرار گرفت.
برنامههای اشتغالزایی دولت و حقوق زحمتکشان
بیست و هفتم تیر ماه -در طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی مهارت آموزان و کارورزان از بیمه تامین اجتماعی محروم شده و تنها دولت متعهد به پرداخت مبلغی بابت بیمه حوادث به شرکتهای بیمه ایی در قبال وقوع حادثه برای مهارت آموز و کاررورز شده است.نگاه طراحان کارورزی به حادثه کارورز ریشه در نگاه اقتصادی و بازاری…دارد. تفاوتهای بیمه اجتماعی با بیمه حوادث در منطق تجاری دیدن کار از بین میرود، چتر حمایت اجتماعی از کار جای خودش را به گارانتی معتبر از کالامیدهد.
مرخصی اجباری، فریبی دیگر برای پایمال کردن حقوق کارگران
بیست و هفتم تیر ماه – اصطلاح مرخصی اجباری جعل عنوانی است که نه در قوانین استخدامی و نه در قوانین حمایتی همچون قانون کار به آن اشاره شده است. تعطیلی کارگاه بر اساس اراده کارفرما به هر دلیلی که باشد جزء مرخصیهای کارگران محسوب نمیشود… حتی در صورت تعطیلی کارگاه باید حقوق کارگران اعم از مزد و سنوات پرداخت شود.
تجمع کارگران شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس
بیست و هفتم تیر ماه – شرکت حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در سراسر کشور مشغول به کار هستند. تعدادی از این زحمتکشان به نمایندگی از طرفرکارگران به تهران سفر کردهاند تا با تجمع در مقابل سازمان خصوصی سازی، اعتراض خود را نسبت به خصوصی سازی و نحوه محاسبه و پرداخت دستمزدهایشان اعلام کنند.
اعتصاب کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز
بیست و هفتم تیر ماه – روز ۲۷ تیر ماه کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردهاند.
مبارزه کارگران صنعت ملی نفت علیه قرارداد های موقت
بیست و ششم تیر ماه -سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از تهیه طرح دو فوریتی ساماندهی وضعیت نیروهای قراردادی شرکت نفت در مجلس خبر داد و تصریح کرد:”ما در جریان این طرح به دنبال رسمی کردن نیروهای وزرات نفت نیستیم.” کارگران صنعت نفت اما خواستار پایان تبعیض و عقد قرارداد های رسمی هستند.در حال حاضر بیش از۴۵ هزار نفر در وزارت نفت مشغول به فعالیت هستند که بسیاری از آنها بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند.
تجمع دوباره کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن اردبیل
بیست و ششم تیر ماه -کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن اردبیل در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان، در پارک معلم و مقابل اداره کل کار استان تجمع کردند و از آنجا شکایت خود را به دادستانی اعلام کردند. پس از اعتصاب غذای روزهای گذشته قرار بر این بود که طلب کارگران در ۳ قسط تقسیم و پرداخت شود که قسط اول در حدود ۸۵۰ میلیون تومان از مطالبات این کارگران پرداخت و کارگران به اعتصاب غذای خود پایان دادند.اما پس از آن باردیگر با وخلف وعده کارفرما روبرو شدند.
خواسته ماهیگیران استان خوزستان
بیست و ششم تیر ماه -مدیرعامل اتحادیه صیادان خوزستان گفت: با کم شدن ذخایر آبزیان در سواحل استان درآمد صیادان بومی بسیار کاهش پیدا کرده است به طوری که به صورت میانگین هر صیاد درماه ۴۰۰ هزارتومان درآمد دارد. خوزستان بیش از ۳۴ هزار صیاد دارد که مقدار ماهی صید شده باید بین آنها تقسیم شود.
ورشکستگی و تعطیلی کارخانه های نورد
بیست و ششم تیر ماه -از سال ۹۳ به بعد بازار داخلی دچار رکود شد. در سالهای ۹۴ تا ۹۵ نیز تحولی در تولید محصولات فولادی، شمش و ورقهای فولادی صورت نگرفت، این به معنی متوقف شدن فعالیت کارخانهها بود. به دلیل رکودی که در کشور ایجاد شد٬ سال گذشته -۱۳۹۵- حدود ۱۵ کارخانه نورد در کشور تعطیل شد و کارگران آن بیکار و باز خرید شدند.
نماینده مجلس یا کارفرمای طرفدار قرارداد های موقت؟
بیست و ششم تیر ماه – ۹۶ درصد کارگران با قراردادهای موقت و دائم کار می کنند که سهم زیادی از این قراردادها با مدت زمان حداکثر ۳ ماهه و ۶ ماهه هستند و تعداد این قراردادها در حال افزایش است. به دلیل اینکه بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس، کارفرما بودند، طرح و اجرای قراردادهای موقت که حتی ماهیت کار دائم را دارند به پیش برده شد.
اعتراض پرستاران زحمتکش
بیست و ششم تیر ماه – پرستاران زحمتکشی وجود دارند که با ۵۰۰ هزار تومان کار میکنند ولی آنها را بیمه نمیکنند،… تعداد حداقل ۹ هزار پرستار بیکار ثبت شده است و این آمار حداقلی است، در حقیقت نیمی از فارغ التحصیلان پرستاری بیکار هستند. به جای جذب این نیرو با پرداخت دستمزد عادلانه، اصرار وزارت بهداشت این است که کار تربیت پرستار بیمارستانی در بیمارستانها صورت پذیرد و کار بدون دستمزد هم انجام بدهند.
اعتصاب کارگران کارخانه کیانتایر
بیست و ششم تیر ماه – در این کارخانه حدود ۱۲۰۰ کارگر در سه شیفت مشغول به کار هستند، که از ساعت ۹ صبح روز دوشنبه ۲۶ تیرماه نزدیک به ۴۰۰ کارگر با برپایی یک تجمع صنفی در محوطه کارخانه لاستیک البرز، انتقاد خود را نسبت به عملکرد مدیریت جدید اعلام کردند. پرداخت نشدن دو ماه مزایای مزدی، و متوقف شدن فعالیتهای کارخانه به علت تامین نشدن مواد اولیه و واگذاری کارخانه به بخش خصوصی از دلایل مورد اعتراض کارگران است.
مطالبات کارگران خدماتی شهرداری سردشت
بیست و ششم تیر ماه – شهرداری سردشت در ارتباط با تاخیر در پرداخت معوقات کارگران وعده پرداخت سه ماه از این مطالبات تا آخر تیرماه را داد. کارگران در عین حال نگرانند که مبادا به بهانه کمبود بودجه و بار سنگین بدهیهای شهرداری، این وعده محقق نشود. خواست کارگران در اولویت قرار گرفتن پرداختِ مطالبات مزدی است.
اعتراض کارگران حفاری شمال
بیست و ششم تیر ماه – کارگران حفاری شمال از زمزمههای تعدیل[ اخراج] نیرو ابراز نگرانی کردند. این اخراج ها میتواند به بیکاری چند صد شاغل این شرکت بیانجامد، کارگران حفاری شمال میگویند: نمیتوانیم بپذیریم که با کارکردن در این شرکت، هر روز احساس ناامنی داشته باشیم و به جای افزایش مزایای شغلی، منتظر تعدیل[ اخراج] باشیم.
اجرای فرامین صندوق بین المللی پول و بانک جهانی تحت نام طرح کارورزی
بیست و ششم تیر ماه –طرح کارورزی را میتوان یک سیستم بردهداری نوین محسوب کرد. اجرای این طرح به هیج وجه باعث کاهش نرخ بیکاری نمیشود و کارفرما در این طرح الزامات قانونی پس از دوران کارورزی را رعایت نخواهد کرد. همانطور که در مسئله قراردادهای سفید امضا؛ قانون کار دور زده شد، اجرای طرح کارورزی نیز به منزله عدم انجام تعهدی است که دولت برای خود ایجاد کرده و آن عبارت از پرداخت حق بیمه کارورزان توسط دولت به تامین اجتماعی است.
مطالبات رانندههای دانشگاه علوم پزشکی گیلان
بیست و ششم تیر ماه – مطالبات مزدی حدود ۶۴ نفر از رانندههای استیجاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان که مسئولیت جابجایی مدیران را در این واحد پزشکی برعهده دارند؛ در دو ماه گذشته پرداخت نشده است. جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نمیشود.
ادامه مبارزه کارگران کارخانه آذرآب
بیست و پنجم تیر ماه- کارگران کارخانه آذراب اراک دراعتراض به عدم تحقق مطالباتشان و خلف وعده کارفرما به سمت مرکز شهر اراک راهپیمایی کرده و خواستار دریافت مطالبات خود و امنیت شغلی شدند.
شرکت های پیمانکاری کارگران شهرداری تهران را تهدید می کنند
بیست و پنجم تیر ماه-پیمانکاران شهرداری تهران [شرکت های وابسته به سپاه و بنیاد هایی انگلی] حقوق و مزایای کارگران را پرداخت نمی کنند. یکی از شرکت های پیمانکار اخیرا به کارگران تحت پوشش خود اعلام نموده باید اسنادی را امضا کنند که نشان می دهد عیدی و سنواتشان را دریافت کرده اند.کارگران تهدید شدند که در صورت عدم امضا بیکار و حتی بازداشت خواهند شد.
زنان کارگر؛ تبعیض در اشتغال و دستمزد
بیست و پنجم تیر ماه- بنا بر آمار رسمی اعلامشده تنها حدود ۱۲ درصد زنان ایران شاغل هستند و آمار تخمینزده شده از اشتغال غیررسمی زنان این رقم را به ۲۳ درصد افزایش میدهد که در هر دو حالت بیانگر سهم اندک زنان در حوزه اشتغال است. همچنین آمار نشان م.یدهد تنها ۱۷ درصد از کل درآمد کسب شده در یک سال به زنان اختصاص دارد. پایین بودن آمار اشتغال و درآمد زنان…اختلاف حقوق و دستمزد زنان در بازار کار است.
تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی
بیست و پنجم تیر ماه – روز ۲۵ تیرماه بیش از پانصد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تجمع کردند. از احتمال واگذاری کارگزاری بیمهٔ این صندوق به بخش خصوصی ابراز نگرانی کرده، خواستار استخدام رسمی و دائمی و افزایش دستمزد شدند.
اعتراض کارگران کارخانه قند ورامین
بیست پنجم تیر ماه – پس از گذشت حدودا ۱۵ ماه از اعلام توقف فعالیت کارخانه «قند ورامین» در استان تهران هنوز وضعیت ۵۰ کارگر رسمی بیکار شده این واحد صنعتی که شامل مشاغل سخت و زیان آورمی شوند مشخص نیست وکارفرما از پرداخت سهم ۴ درصدی خود به تامین اجتماعی خوداری میکند. علاوه بر این کارگران بهصورت میانگین حدود سه ماه مزد معوقه از کارفرما طلب کارند و حق بیمه آنها نیز از فروردین ماه سال جاری به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
خواسته کارگران،احیا و ایجاد سندیکا های مستقل است
بیست و پنجم تیر ماه – تشکل یابی یک الزام اساسی است؛اگر کارگران به خصوص در معادن که بخش پرخطر اشتغال است، تشکل داشته باشند، سرمایهداران نمیتوانند به سادگی با جان آنها بازی کنند. در معادن هرجا تشکل کارگری حضور ندارد، بیگاری و برده داری به وضوح دیده میشود. اگر تشکلهای صنفی مستقل باشند و به بلوکهای ثروت و قدرت وابستگی نداشته باشند، میتوانند مدعی نمایندگی زحمتکشان باشند.
اعتصاب کارگران کارخانه منیزیم فردوس
بیست و پنجم تیر ماه – هم زمان با سفر معاون امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی به این کارخانه و بازدید وی از خطوط تولید، کارگران کارخانه منیزیم فردوس در استان خراسان جنوبی روزشنبه ۲۴ تیرماه در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه از معوقات مزدی و ۴ ماه از حق بیمههایشان در محوطه کارخانه تجمع[ اعتصاب ] کردند.
اعتراض کارگران ذوب آهن اردبیل
بیست و پنجم تیر ماه – با گذشت ۱۲۵ روز از سال ۹۶ تا این لحظه، ۱۱ ماه مطالبات مزدی و عیدی ۲۱۸ کارگر باقیمانده در این واحد صنعتی پرداخت نشده است و کارفرما به جای پرداخت مطالبات کارگران درنوروز سال جاری تعداد ۱۲۰ نفر از کارگران را با ۱۲–۱۳ سال سابقه کاری از کار اخراج کرده است.
امنیت شغلی مطالبه وکلای مستقل دادگستری است
بیست وچهارم تیر ماه -حل معضل اشتغال وکلا از زمره مهمترین مطالبات جامعه وکلا وحقوق دانان است. حق آزادى انتخاب وکیل براى اصحاب دعاوى کیفرى و حقوقى؛ واصلاح قوانین مربوط به امر وکالت با حفظ اصل استقلال وکیل و کانون های وکلا همراه با تامین معیشت شایسته و حل معضلات اشتغال از سوی وکلای دادگستری طرح و پیگیری می شود.
هماهنگی کارفرمایان صنعت سیمان با دولت علیه کارگران
بیست وچهارم تیر ماه – وزارت صنعت، معدن و تجارت عمده دلایل نابرابری نسبت تولید به ظرفیت سیمان کشور را در سال ۱۳۹۵ ناشی از رکود شدید بخش مسکن دانسته است.دلایل اصلی افت تولید سیمان علاوه بر رکود بخش مسکن، کاهش تقاضای صادراتی کشورهای همسایه به دلیل جنگ های داخلی، تحولات منطقه ای قلمداد شده است. انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درهماهنگی با دولت برنامه تعدیل نیروی کار[اخراج ] درصنعت سیمان را به مورد اجرا گذاشته است.
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد
بیست و چهارم تیر ماه – صبح روز ۲۴ تیر ماه کارگران بازنشسته صنعت فولاد از اقصی نقاط کشور با سفر به تهران برای چندمین بار در شش ماه گذشته مقابل ساختمان دفتر مرکزی صندوق فولاد دست به تجمع اعتراضی زدند. بازنشستگان معترض خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند.
اعتصاب مجدد کارگران شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه
بیست وچهارم تیر ماه – دست کم سیصد نفر از کارگران شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه، از صبح روز شنبه ۲۴ تیر ماه با برپایی یک اجتماع صنفی در مقابل دفتر کارفرما خواستار پیگیری مطالبات معوقه خود شدند. مطالبات مزدی کارگران رسمی و قرار دادی هفتتپه از اردیبهشت ماه سال جاری به تاخیر افتاده، همچنین پاداش و بهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ آکارگران هنوز پرداخت نشده است.
اعتراض کارگران شهرداری مشهد
بیست و چهارم تیر ماه – پیمانکاران شهرداری مشهد از کارگران کاغذ سفید امضا دریافت میکنند، این زحمتکشان که با حداقل دستمزد، زیر خط فقر زندگی میکنند نسبت به این وضعیت و داشتن قرار داد های موقت معترضند.
تعطیلی کوره پز خانه ها و افزایش بیکاری کارگران
بیست و چهارم تیر ماه – حدود نود درصد از کوره پزخانههای قرچک ورامین تعطیل شده و این مساله منجر به بیکاری کارگران شاغل در کورهپزخانهها و روی آوردن آنها به مشاغل کاذب شده است. این کارگران حتی در زمان اشتغال، بخش قابل توجهی از سوابق بیمهای خود را نیز از دست دادهاند و تعداد بسیاری از آنها با وجود کهولت سن، نمیتوانند بازنشست شوند.
اعتراض کارگران شهرداری سی سخت
بیست و چهارم تیر ماه – پرداخت حقوق حدود ۱۰۶ کارگر شهرداری «سی سخت» در استان کهکیلویه و بویر احمد دست کم ۷ ماه به تاخیر افتاده است. آخرین حقوقی که کارگران دریافت کردهاند مربوط به دستمزد آبان ماه سال ۹۵ است که کارفرما آن را اخیرا به حساب کارگران پرداخت کرده است.
دست فروشان زحمتکش شهر بانه محروم از همه حقوق
بیست و سوم تیر ماه- دستفروشان شهر بانه واقع در استان کردستان که اغلب کارگران فصلی و بیکار هستند از تمامی حقوق قانونی همچون حق بیمه٬ بیمه بیکاری٬ بازنشستگی٬حق سنوات و میزان حداقل مزد ماهیانه مصوبه شورای عالی کار محروم اند. منبع درآمد بسیار ناچیز این دستفروشان فروش کالاهای مختلف در بساط محقرشان است
اعتصاب غذای کارگران اخراجی ذوبآهن اردبیل
بیست و سوم تیر ماه – در ادامه … تجمعهای کارگران اخراج شده کارخانه ذوبآهن اردبیل و پرداخت نشدن مطالبات چندین ماهه ، این بار کارگران کارخانه ذوبآهن اردبیل دست به تحصن اعتراضی زده و اعتصاب غذا کردند.
آزادسازی اقتصادی سبب افزایش بیکاری پنهان شده است
بیست و سوم تیر ماه – تحلیل آمار بازار کار نیز حاکی از آن است که طی سالهای ۸۴ تا ۹۴ به طور متوسط ۶۱ درصد از جمعیت در سن کار جزء جمعیت غیرفعال بودهاند و فقط ۳۹ درصد از جمعیت در سن کار جمعیت فعال بوده است.افزایش جمعیت غیرفعال اقتصادی[بیکاری پنهان] در حالی روبه افزایش است که اقتصاد ایران طی سالهای ۸۴ تا ۹۳ از نظر اشتغالزایی عملکرد مطلوبی نداشته است.
خواسته کارگران شرکت ملی نفت ایران
بیست و سوم تیر ماه – یکی از مشکلات اصلی شاغلین در صنعت نفت، تنوع قراردادهای شغلی است. کارکنان قرارداد موقت که از امنیت شغلی نیز بی بهره اند، در مقایسه با رسمی ها دستمزد پایین تری دارند؛ علاوه بر آن کارگران پیمانکاری که طرف قرارداد با شرکت های دست چندم هستند، نسبت به قراردادمستقیم ها از مزایای شغلی کمتری بهره مندند و علاوه بر بیکار شدنهای گاه و بیگاه، دستمزد خود را هم اغلب مرتب دریافت نمیکنند. خواسته اصلی کارگران قراردادموقت در صنعت نفت، تبدیل وضعیت و رفع تبعیض در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور است.
تجمع کارگران ماشین سازی لرستان
بیست و سوم تیر ماه – هم زمان با سفر وزیر کشور به استان لرستان، کارگرن این کارخانه در روز ۲۲ تیرماه دراعتراض به عدم امنیت شغلی ومعیشتی، مقابل استانداری لرستان تجمع صنفی برپا کردند. کارگران معترض می گوییند که چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، و حق بیمه نیز در ماه های گذشته پرداخت نشده و برای تعویض دفترچه های بیمه با مشکل روبرو شده اند.
اعتراض کارگران سازمان حمل و نقل شهرداری رشت
بیست و سوم تیر ماه – مطالبات معوقه کارگران شاغل در سازمان حمل و نقل و بار و مسافر شهرداری رشت به بخشی از دستمزد سال ۹۵ و به تاخیر افتادن دستمزد ماهای اردیبهشت و خرداد سال ۹۶ مربوط میشود و جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه این زحمتکشان از زمستان سال ۹۵ به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
منابع مورد استفاده : شرق- آرمان – جهان صنعت-ایرنا- تابناک-آفتاب-دنیای اقتصاد- ایلنا – مهر-ایسنا -ایران-اعتماد- وقایع اتفاقیه
گرفته شده از: اتحاد کارگر