آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

چکیده گزارش‌های کارگری، هفته سوم مهر ماه

سیستم بانکی جمهوری اسلامی،تجهیز منابع تولید و امنیت شغلی طبقه کارگر

بیستم مهر ماه -اقتصاد ایران در شرایط حاضر دچار رکود مزمنی است، کاهش تولیدات صنعتی، با صرفه نبودن شروع به‌کار و ادامه تولید صنعتی در ایران؛ کماکان ادامه دارد.سیستم بانکی به جای پشتیبانی از تولید٬ به میدان کار اقتصادی آمده و نرخ هزینه‌های بانکی بالاتر از میزان بازگشت سرمایه است. نرخ بالای ٢۵  تا ٣٠ درصد هزینه‌های بانکی … بازگشت سرمایه در بخش‌های صنعتی و کشاورزی و هرگونه سرمایه‌گذاری و تولید صنعتی و کشاورزی را غیراقتصادی کرده است. در آمد ملی ایران در سال ١٣٩۴ را اگر حدود ۴٠٠ میلیارد دلار بدانیم، بین ٧-٣ میلیون نفر از گردونه تولید خارج شده‌اند.

کاهش تعداد کارگاه‌های صنعتی

بیستم مهر ماه -مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی های خود اعلام کرده: آمارها نشان می‌دهد تعداد کارگاه‌های صنعتی از سال ۸۳ به بعد کاهش یافته است. در واقع تعداد کارگاه‌های۱۰ تا ۱۹ نفر، ۲۰ تا ۲۹ نفر و ۳۰ تا ۳۹ نفر روندی رو به کاهش داشته… روند تعطیلی این بنگاه‌ها نقش مهمی در کاهش ظرفیت اشتغال‌زایی بخش صنعت داشته است.عمده اشتغال تحقق‌یافته در بخش صنعت کشور در سال‌های اخیر عمدتا معطوف به صنایع خرد زیر۱۰ نفر کارکن و در سال۹۵ حتی به زیر۵ نفر کارکن بوده است.

بیکاری کارگران،افزایش فقر و نقش بنیاد های انگلی

بیستم مهر ماه -فقر درآمدی در دولت تدبیر و امید بهبود نیافته است. از منظر فقر چندبعدی و قابلیتی نیز تصویر قابل قبولی نداریم. کیفیت پایین آموزش پایه و سلامت پایه، کاهش عرضه کالاهای عمومی،فراگیری پدیده فساد اقتصادی، بیکاری وسیع کارگران،  جمعیت حدود ۱۱ میلیون نفری بیسوادان، ۱۲ میلیون حاشیه‌نشین شهری، ۲,۶ میلیون زن سرپرست خانوار نیازمند حمایت مستقیم،همه ابعاد فقر و محرومیت چندبعدی را به ما نشان می‌دهد…کمیته امداد  فقط در سال ۹۵، یک هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان به صورت نقدی و غیر نقدی به جزء بودجه دولتی درآمد داشته …این مبلغ هنگفت صرف فقر زدایی می شود؟

کاهش هزینه در شرکت ملی نفت ایران با اخراج کارگران

بیستم مهر ماه-معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران: باید هزینه‌ها را کاهش[ تعداد کارگران و کارمندان ] دهیم… شرکت ملی نفت باید بیشتر از قبل برای ایفای نقش به عنوان کارفرما آماده شود.در حال حاضر زمینه فرهنگی صنعت نفت به طور کامل فراهم نیست و این صنعت به احیای ساختار نیاز دارد. بخش خصوصی نباید مثل بخش دولتی بروکراتیک باشد و باید کارآمدی و چابکی در شرکت‌های خصوصی حفظ شود.

اعتراض کارگران پالایشگاه کرمانشاه

نوزدهم مهر ماه – صرفه جویی در هزینه ها  وهمچنین افت تولید در پالایشگاه کرمانشاه نگرانی کارگران نسبت به اجرای برنامه تعدیل نیروی انسانی [اخراج کارگران] توسط کارفرمای این واحد را تشدید کرده است.پالایشگاه کرمانشاه بر اساس ابلاغیه اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده است.

تجمع کارگران معدن زغال سنگ آق دربند

نوزدهم مهر ماه- کارگران معدن زغال سنگ آق دربند دراعتراض به عدم دریافت چندین ماه حقوق وحق بیمه درمقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. کارگران قبلا نیز در مقابل دفتر مرکزی آستان قدس رضوی در مشهد  تجمع کرده بودند.آستان قدس از سهام داران این معدن زغال سنگ است .

افزایش قیمت ها  و کاهش قدرت خرید خانوارهای کارگری

نوزدهم مهر ماه – بررسی گزارش شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارها در شهریورماه امسال (بر مبنای۱۰۰=۱۳۹۰) که مرکز آمار ایران منتشر کرد نشان می دهد این شاخص در مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۲۴۹,۸ و ۲۶۴.۳ بود که نسبت به مردادماه برای مناطق شهری ۰,۱درصد افزایش یافت.درصد نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار در ۱۲ماه منتهی به شهریور ماه امسال  نسبت به مرداد ماه  ۰,۱ واحد درصد افزایش یافت.

تجمع معلمان حق التدریس استان گلستان

نوزدهم مهر ماه- گروهی از معلمان حق التدریس استان گستان در اعتراض به  عدم اشتغال در سال تحصیلی جدید وبلاتکلیفی وضعیت استخدامی خود٬ در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.

نبود ایمنی و بهداشت کار در صنعت ساختمان سازی

نوزدهم مهر ماه – با وجود تذکر ناظرین ایمنی در پروژه‌های ساختمانی در مورد الزمات تهیه یک داربست غیرحادثه ساز، بازهم شاهد سرپیچی کارفرمایان هستیم، اینگونه از برخوردها و سرپیچی از ابتدایی‌ترین قوانین موجب شده قوانین مدرن داربست بندی توسط کارفرمایان به دست فراموشی سپرده شود، ناظرین ایمنی در صورت تذکر به کارفرما با برخورد وی مواجه می‌شوند! عملا بخش زیادی از قوانین کار در ارتفاع اجرایی نمی‌شوند ، از همین رو است که سقوط از ارتفاع، بیشتر از همه عوامل دیگر قربانی می‌گیرند.

اعتراض کارگران اتوبوسرانی شهر آبادان

نوزدهم مهر ماه – پرداخت دستمزد حدود ۱۴۰ کارگر پیمانی اتوبوسرانی شهر آبادان، دست‌کم برای مدت ۴ ماه به تاخیر افتاده‌است. حدود ۴۰ کارگر رسمی دیگر هم که در بخش اداری این مجموعه مشغول‌ به کار هستند، یک ماه معوقات مزدی دارند. کارگران خواستار مستقیم شدن قراردادهای شغلی خود و برداشته شدن پیمانکار هستند، تا  بتوانند از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، حق طرح طبقه‌بندی مشاغل و… برخوردار شوند. و می‌گویند؛ در ساختار کنونی بخشی از درآمدهای آنها درحالی به پیمانکار اختصاص پیدا می‌کند که مالکیت تمام خودروها و وظیفه تامین تمامی هزینه‌های مربوط به آنها برعهده سازمان اتوبوسرانی آبادان است.

اعمال تعرفه اتحادیه اروپا و نابودی امنیت شغلی کارگران کارخانه فولاد مبارکه

هجدهم مهر ماه -اعمال  تعرفه‌ای بالا برای واردات فولاد از ایران توسط اتحادیه اروپا، تولید محصولات کارخانه فولاد مبارکه اصفهان را با کاهش روبرو خواهد ساخت.از این رو کارگران این واحد بزرگ بیشترین آسیب و زیان  را از ناحیه نا امنی شغلی متحمل می شوند.انجمن فولادسازان اروپا از فولاد مبارکه اصفهان  شکایت کرده بود.شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود ۱۲ میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.

افزایش قیمت دلار٬ طلا و سکه ؛ سفره خالی زحمتکشان

هجدهم مهر ماه- بانک مرکزی قصد تک‌نرخی کردن دلار را دارد، اما می‌خواهد این کار با نرخ بالا انجام شود، بنابراین یک حرکت تدریجی را با آگاهی برای افزایش نرخ ارز شروع کرده است. دولت در اعلام آمارها از قبیل آمار تورم با اعداد و ارقام بازی می‌کند و نرخ تورم را با محاسبه قیمت ۳۵۱ کالا زیر۱۰ درصد اعلام می‌کند، در حالی که افزایش قیمت دارو، اجاره مسکن و افزایش هزینه‌های خدمات را در آن نمی‌گنجاند.

نشست کمیته دستمزد؛ کارگران وترکیب شورای عالی کار-۱

هجدهم مهر ماه-  فرایند بررسی کارشناسی جلسات دستمزد که تا پایان سال به طول خواهد انجامید، درنهایت به تعیین حداقل دستمزد سال ٩٧ منجر خواهد شد.ترکیب شورای عالی کار در کمیته تعیین دستمزد در دوران دولت سابق دستخوش تغییر شد که همین موضوع هم در سالیان گذشته کفه ترازو را به سمت کارفرمایان سنگین می‌کند.

نشست کمیته دستمزد؛ کارگران وترکیب شورای عالی کار-۲

هجدهم مهر ماه-عضو کانون عالی کارفرمایان کشور و از نمایندگان کارفرمایان در کمیته تعیین دستمزد: در حال حاضر نزدیک به ٢۵ درصد از صنایع ما تعطیل هستند و ٢۵ درصد دیگر نیز زیر ۵٠ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و طبیعتا قدرت افزایش دستمزد هم کم خواهد بود و افزایش دستمزد به میزان تورم هم جای شک دارد.اما مطمئنا با توجه به همه این مسائل به رقمی خواهیم رسید…

دستمزد معوقه کارگران کارخانه ایران سوئیچ

هجدهم مهر ماه – کارگران کارخانه ایران سوئیچ واقع در جاده مخصوص کرج بیش از شش ماه دستمزد و دیگر مزایای خود را دریافت نکرده اند. بعلاوه بیمه کارگران نیز نزیک به یک سال است٬ پرداخت نشده و دفترچه بیمه کارگران به این دلیل فاقد اعتبار شده است.

غارت زحمت کولبران توسط دلال ها و تجارعمده فروش

هجدهم مهر ماه –  بیش از ۴٠ هزار کولبر[ کارگران و جوانان بیکار] در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه  هر روز از سر ناچاری و با قبول خطرات جدی و در شرایط بد آب‌وهوایی بارهایی بسیار سنگین را از مبادی صادراتی عراق به داخل کشور حمل می‌کنند…دلالان به‌خاطر تسلط شان بر قوانین یا ارتباط خوبی که با دستگاه‌های مسئول دارند مجوز واردات را دریافت می‌کنند و بدون اینکه متقبل زحمتی شوند‌ میلیاردها تومان درآمد حاصل از این تجارت را به جیب می‌زنند.

معافیت سهم بیمه کارفرمایان و کسری بودجه سازمان تامین اجتماعی

هجدهم مهر ماه – درجلسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آخرین وضعیت تادیه بدهی دولت به صندوق‌های تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری با حضور مسوولان ذی‌ربط مورد بررسی قرار گرفت.کسری بودجه سازمان تامین اجتماعی در سال جاری، حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان برآورد شد.

دستمزد ناچیز کارگران کشاورزی-۱

هجدهم مهر ماه -بر اساس مطالعات کارشناسان مرکز آمار و اطلاعات راهبری وزارت کار، هفت شغل در بخش کشاورزی به عنوان مشاغل منتخب در این حوزه شناخته می‌شوند که شامل کارگر میوه چین، وجین کار و تنک کار، دروگر غلات، نشاکار، نهرکش و مرزبند، بیل زن زمین زراعی و بیل زن باغی هستند.دستمزد کارگران کشاورزی شامل وجه نقد است؛ اما در مواردی که به جای تمام یا قسمتی از این وجه نقد، غذا یا سهمی از محصول داده می شود.

دستمزد ناچیز کارگران کشاورزی-۲

هجدهم مهر ماه- در بین زنان، کارگران نشاکار بیشترین دستمزد روزانه را دریافت می‌کنند که این میزان، برابر با حدود ۶۸ هزار و ۲۰۷ تومان در روز است؛ همچنین کمترین دستمزد روزانه به کارگر میوه چین با رقم حدود ۳۴ هزار و ۱۱۱ تومان اختصاص دارد.بیشترین متوسط دستمزد روزانه در میان مردان با رقم حدود ۶۵ هزار و ۱۰۲ تومان به کارگر نشاکار و کمترین متوسط روزانه به کارگر بیل زن زمین زراعی با رقم حدود ۴۵ هزار و ۵۹۸ تومان پرداخت شده است.

اعتصاب مجدد کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم

هجدهم مهر ماه – از صبح روز۱۸ مهر ماه حدود ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و محل کار خود را‌ ترک کرده‌اند. علاوه بر تاخیر سه تا چهار ماهه در پرداخت حقوق از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران روالی است که سازمان میراث فرهنگی برای پرداخت دستمزد کارگران پروژه‌های عمرانی در پیش گرفته است.

به استثمار کودکان کار پایان دهید

هجدهم مهر ماه – با بردن[ کودکان ] به اردوگاه‌ها، کاملا جداسازی اتفاق می‌افتد؛ کودک را به «گتو» می‌برند اما مشکلاتش حل نشده باقی می‌ماند. موضوع این است که بایستی از این جداسازی‌ها که خودش سرچشمه انواع سرخوردگی‌ها و آسیب‌هاست، جلوگیری شود. کم کم دارد آسیب‌ها زیرزمینی می‌شوند؛ چراکه مسئولان همواره سعی دارند سطوح ظاهری و خیابانیِ آسیب را پاک کنند؛ به همین دلیل، خطرات، زیرزمینی و غیرعلنی می‌شوند. و دقیقا در همین زیرزمین‌هاست که استثمار و شدیدترین و دلخراش‌ترین نوع آزارها رخ می‌دهند.

اهمیت احیا و ایجاد سندیکای دریانوردان و کارگران بنادر

هجدهم مهر ماه – با وجود تصریح قانون مصوب سال ۱۳۴۳ بر معافیت دریانوردان از مالیات؛ اما مالیات دریانوردان بیشتر از کسبه و دیگر مشاغل است، علاوه بر این امکانات رفاهی و درمانی مناسبی در بنادر و جود ندارد، مشکلات صدور ویزا و بلیط هواپیما هم وجود دارد. این در حالی است که سندیکا و یا اتحادیه دریانوردی قوی هم در ایران نداریم.

اعتراض ماهیگیران استان گیلان

هجدهم مهر ماه – صیادی جزء مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود ولی در مقابل کسی به این موضوع اهمیت نمی‌دهد. در میان ماهیگیران کارگرانی هستند که به دوران کهنسالی رسیده‌اند… به دلیل اینکه ماهیگیران تنها نیمی از سال اجازه صید دارند روند پرداخت حق بیمه و رسیدن به بازنشستگی زمان زیادی طول می‌کشد… هیچ برنامه‌ای برای بهبود وضعیت مالی صیادان وجود ندارد، امسال پول[ وام ] دریافت می‌کنند و در طول سال باید بدهی‌های مربوط به آن را بپردازند و در برخی از مواقع هم این معوقات پرداخت نمی‌شود و پس از آن مشکلات بسیاری برای وام گیرندگان به وجود می‌آید.

تجمع بازنشستگان کشوری در سراسر کشور

هجدهم مهر ماه – صبح روز هجدهم مهر ماه بازنشستگان کشوری در تهران و برخی شهرستانها تجمع کردند. بازنشستگان که پیش از این بارها مقابل نهادهای مختلف، ازجمله مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند؛ خواسته‌های خود را همسان‌سازی مستمری‌ها، اجرای دقیق قانون خدمات مدیریت کشوری و بهبود کیفی سطح خدمات بیمه عنوان می‌کنند.

ادامه مبارزه بازنشستگان صنعت فولاد

هجدهم مهر ماه – صبح روز هجدهم مهر ماه بازنشستگان صنعت فولاد کشور برای چندمین بار با حضور مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، خواهان پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های جاری درمانی خود هستند. در حال حاضر مستمری شهریور ماه‌ به تاخیر افتاده و از سال ۹۱ تاکنون نیز بخشی از مطالبات مربوط به اجرای احکام معلق شده حق سرپرستی و حق سختی کار پرداخت نشده است. بازنشستگان صنعت فولاد کشور همچنین خواستار همسان‌سازی مستمری هم‌صنفان پیشکسوت خود هستند که گویا از حدود پنج سال قبل تاکنون نسبت به آن ترتیب اثری داده نشده است.

اعتراض کارگران کارخانه «کیش چوب»

هجدهم مهر ماه – حدود ۲۰۰ کارگر شاغل در مجموعه کارخانه «کیش چوب» از ۸ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی طلبکار هستند. کارگران کیش چوب، آخرین حقوقی که دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد شهریور ماه سال ۹۵ است که در خرداد ماه سال جاری توسط کارفرما به حساب بانکی آنها واریز شده است، همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال ۹۵ آنان را پرداخت نکرده است. دریافت مطالبات و حفظ امنیت شغلی از خواسته‌های کارگران این کارخانه است.

کارگران کارخانه چینی اصفهان و مبارزه برای تامین امنیت شغلی

هجدهم مهر ماه – آخرین دستمزدی که به کارگران پرداخت شده، مربوط به خرداد ماه است و پس از آن کارگران چینی اصفهان برای ماه‌های تیر، مرداد و شهریور دستمزد نگرفته‌اند. کارگران در اعتراض به تعویق در پرداخت دستمزد‌ها می‌‌گویند: تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی، مشکلات متعددی برایمان به وجود آورده‌است؛ علاوه بر ناتوانی در تامین هزینه‌های روزمره زندگی، مقدار زیادی قرض از دوست، آشنا و موسسات بانکی بالا آورده‌ایم که نمی‌دانیم چه زمان قادر خواهیم بود این بدهی‌ها را بپردازیم.

اعتراض کارکنان بیکار شده «موسسه مالی ثامن الحجج»

هجدهم مهر ماه- با گذشت نزدیک به دو سال از توقف فعالیت «موسسه مالی ثامن الحجج» هنوز وضعیت ۲۷۰۰ نفر از کارکنان این موسسه مالی و اعتباری نامشخص است. این کارگران که به تدریج از زمان راه‌اندازی فعالیت‌های این موسسه مالی مشغول کار بودند؛ بین ۴ تا ۱۲ سال سابقه کاری داشته‌اند. هر کدام از کارگران اخراج شده دست‌کم ۸ میلیون و حداکثر ۳۰ میلیون  تومان بابت سنوات پایان کار خود طلب دارند.

دستمزد کارگران صنعت ساختمان پایین تر از نرخ تورم است

هفدهم مهر ماه- شاخص دستمزد کارگران ساختمانی شامل مزد بنای سفت کار، کارگر ساده ساختمانی، اجرت نقاش، آسفالت کار بام، مقنی، سیمان‌کار، کاشی‌کار و گچ کار[اغلب این کارگران به صورت فصلی و بدون حق بیمه مشغول به کار هستند]٬در پنج ماهه اول سال به ۱۰۴.۲ رسیده که نشان دهنده تورم شش درصدی و همچنین دستمزد کارگر ساده ساختمانی تا ۴.۳ درصد بوده است.

جلسات کمیته دستمزد و کمیته روابط کار؛ اصلاح  قانون کار در صدر برنامه ها قرار دارد!

هفدهم مهر ماه – نخستین جلسات کمیته دستمزد و کمیته روابط کار به منظور بررسی کارشناسی حداقل حقوق و دستمزد سال ۱۳۹۷ کارگران و همچنین موضوعات مربوط به روابط کار به طور مجزا برگزار می‌شوند. بررسی اصلاح، به روز رسانی و تدوین آیین‌نامه‌های مربوط به حوزه روابط کار از جمله وظایف کمیته روابط کار است.

تجمع کمک پرستاران در سراسر کشور

هفدهم مهر ماه -“خبرگزاری هرانا:شماری از کمک پرستاران دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از جمله لرستان، سنندج، همدان، کرمانشاه و … در اعتراض به عدم به کاری گیری کمک پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی در مقابل این دانشگاه‌ها تجمع کردند”.

بهره کشی از زنان کارگر در سایه قوانین زن ستیز

هفدهم مهر ماه – در محیط‌های کارگری ما شاهد این مسئله هستیم… با کارگاه‌های فراوانی روبه‌رو هستیم که از زنان برای کار استفاده می‌کنند؛ چون معتقدند آنها پول کمتری می‌گیرند و اگر بیمه نشوند هم اعتراض نمی‌کنند.

تجمع کارگران شهرداری اصفهان

هفدهم مهر ماه – جمعی از کارگران بخش های مختلف مناطق ۱۵ گانه شهرداری اصفهان شامل کارگران  پارک ها و فضای سبز٬ مدیریت پسماند و حمل و نقل و بار؛ در اعتراض به عدم دریافت دستمزد ۲ ماه گذشته خود در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اصفهان تجمع کردند.

کارگران صنف چلوکباب و چلوخورش از دستمزد عادلانه محروم هستند

هفدهم مهر ماه- رییس اتحادیه چلوکباب و چلو خورش اظهار کرد:” طبق آنچه در قوانین آمده گوشت، برنج و نان از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف هستند، اما اکنون از آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها بابت این مواد مالیات دریافت می‌شود”. از سوی دیگر درآمد صنف چلوکباب و چلوخورش در مقایسه با سال قبل تنزل داشته و نتیجه آن کاهش میزان مزد کارگر اعم از آشپز و پیشخدمت است.

اعتصاب کارگران کارخانه رینگ‌سازی مشهد

هفدهم مهر ماه – از زمان تغییر رویه مدیریت این واحد صنعتی، تحقق تمامی مطالبات ازجمله افزایش حقوق، پرداخت پاداش‌ها، ترفیع رتبه شغلی و … به صورت سختگیرانه‌ای با معیارهای رقابتی سنجیده می‌شود و همین مسئله باعث افزایش فشار روانی و نارضایتی کارگران شده است… پرداخت درآمد نزدیک به حداقل مزدی و کاهش مدت قراردادهای شغلی کارکنان تا زیر مدت یک سال ازجمله عوامل موثر بر نارضایتی کارگران بوده‌ است. چنانچه برخی از کارگران این واحد تولیدی مدعی هستند که مدت قرارداد آنها هر ۳۵ روز تمدید می‌شود. مجموعه این نارضایتی‌ها باعث تجمع کارگران معترض در محل دفتر مدیریت شد.

مبارزه کارگران و زحمتکشان علیه قراردادهای موقت 

هفدهم مهر ماه – … در هیچ دوره ای از تاریخ وضعیت نیروی کار تا به این اندازه بحرانی نبوده است، این فرایند مخرب نتیجه برنامه های تعدیل ساختاری پس از جنگ بود که در سالهای ۸۵ تا ۹۰ شاهد اوج بحران های ناشی از آن بودیم به گونه ای که[ اخراج کارگران] تعدیل های گسترده نیروی کار اصلی ترین برآیند آن بود.قراردادهای موقت در سالهای بعد از جنگ ایران و عراق به بیش از ۷۰ درصد و در حال حاضر به بیش از ۹۰ درصد رسیده است، این یعنی اینکه سرمایه محوری جایگزین انسان محوری شده است.

خواسته کارگران افزایش واقعی‌ دستمزد‌ها است

هفدهم مهر ماه – با یک میلیون و دویست هزار تومان، زندگی را چرخاندن، کمالِ هنرمندی است، کارگری که در شهرهای بزرگ زندگی کند و  مستاجر هم باشد، چطور می‌تواند از پسِ هزینه‌های تغدیه، مسکن، آموزش و بهداشت بربیاید؟ چگونه فرزندانِ کارگران که نسل آینده این کشور هستند، می‌توانند زندگی مطلوب داشته باشند  و نیازهای اولیه آنها تامین شود؟

بحران بیکاری در استان سیستان و بلوچستان

هفدهم مهر ماه –  ضعف مدیریتی[ خصوصی سازی ] و همچنین مشکلات سریالی صنعت نساجی ایران باعث شد کارخانه بافت بلوچ از انجام رسالت اصلی خود یعنی ایجاد اشتغال پایدار در استان سیستان و بلوچستان بازبماند. در این کارخانه زمانی  حدود ۳ هزار کارگر فعالیت می‌کردند اما اکنون با کمتر از ۲۰۰ کارگر فعالیت می‌کند.

مبارزه علیه برنامه خصوصی سازی وظیفه فوری جنبش سندیکایی موجود زحمتکشان

هفدهم مهر ماه – ناقوس خصوصی‌سازی سالهاست که در ایران به صدا درآمده‌است. صدایی که برای بسیاری از کارگران ایرانی، معنای دلگرم کننده‌ای ندارد؛ پایین آمدن سطح تولید؛ تاخیر در خرید مواد اولیه یا قطعات یدکی و در نهایت، عقب‌افتادگی دستمزدها که به تعدیل نیرو[ اخراج کارگران ] منتهی می‌شود و البته در موارد بسیاری افول تدریجی واحد که به تعطیلی می‌انجامد. نمونه مبرهن برای این روند، کارخانه «چیتِ ری» و پلی‌اکریل است. از این نمونه‌ها بسیار است؛ کارخانه‌های فولاد معمولا به همین سرنوشت دچار شده‌اند. آذرآب و هپکو در استان اراک، نمونه‌های دردناک دیگری هستند.

مبارزه پرستاران بیمارستان های اردبیل

شانزدهم مهر ماه -با وجود افزایش حجم فعالیت خدمات پرستاری، پرستاران اردبیلی از بی‌عدالتی در نحوه اجرای تعرفه حقوق دریافتی خود ابراز نارضایتی می‌کنند. وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت عملاً تعرفه پزشکان را سه برابر کرد اما تغییری در تعرفه پرستاران ایجاد نشد.در وضعیت فعلی حتی اضافه‌کاری را به کارانه ربط می‌دهند و هر فردی اضافه‌کاری بیشتر دارد کارانه بیشتر می‌گیرد که این وضعیت به هیچ عنوان صحیح نیست.

قرارداد رسمی خواسته کتابداران کتابخانه های  کرمانشاه

شانزدهم  مهر ماه- جمعی از کتابداران شاغل در کتابخانه عمومی شهری  و روستایی  استان کرمانشاه خواستار عدالت شغلی٬ قرارداد رسمی و دریافت مزد عادلانه شدند.۷۹ باب کتابخانه ی عمومی تحت نهاد کتابخانه های عمومی در استان  کرمانشاه٬ شامل ۶۰ باب کتابخانه عمومی شهری، ۱۶ باب روستایی و سه باب کتابخانه روستایی سیار در شهرستان های قصرشیرین، سنقر و جوانرود فعال است که کتابخانه ی سیار شهرستان جوانرود  بدلیل مشکلات مالی غیر فعال است.

خانواده‌ های کارگران  معدن زمستان یورت فراموش شده اند

شانزدهم مهر ماه-خانواده‌ کارگران کشته شده و آسیب دیده  معدن زمستان یورت طی نامه سرگشاده ای خواستار  معرفی مقصرین حادثه انفجار معدن و رسیدگی به معیشت بازماندگان شدند. هیچک از وعده های داده شده به خانواده ها عملی نگردیده است.

خواسته کارگران کارخانه نئوپان خلخال

شانزدهم مهر ماه – کارگران کارخانه نئوپان خلخال بیش از  ۴ ماه مزد و دیگر مزایا از کارفرما طلب دارند. در ماه های گذشته مدیریت این واحد تولیدی از پرداخت حقوق به کارگران تحت عنوان”نبود بودجه کافی” خودداری کرده است.کارخانه نئوپان خلخال ریر نظر شرکت های بنیاد مستضعفان اداره می شود.

بیکاری گسترده کارگران؛ تسهیلات مالی در جیب بنیاد های انگلی و آقا زاده ها

شانزدهم مهر ماه – بانک سپه  ۲۵ هزار میلیارد ریال منابع برای اعطای تسهیلات به طرح‌های مصوب کارگروه اشتغال و کمیسیون تخصصی شورای‌عالی اشتغال در استان‌های مختلف کشور اختصاص داد… کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی  مشمول استفاده از تسهیلات طرح‌های مصوب کارگروه اشتغال و کمیسیون تخصصی شورای‌عالی اشتغال هستند. کمیته امداد امام و بنیاد شهید بیشترین سهم در دریافت  تسهیلات مالی اشتغال را به خود اختصاص داده اند.

تجمع دوباره بازنشستگان فولاد اصفهان

شانزدهم مهر ماه – جمعی از  بازنشستگان فولاد ٬در اعتراض به عدم  دریافت حقوق و دیگر مزایای خود، در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

اعتصاب کارگران معدن زغال سنگ سوادکوه

شانزدهم مهر ماه -” پایگاه خبری -تحلیلی خزر خبر: کارگران معدن زغال سنگ سوادکوه در اعتراض به عدم دریافت حقوق اعتصاب کردند.تجمع این کارگران در جاده اصلی تهران-شمال در دو راهی پلیس‌راه آزادمهر سبب بسته شدن جاده شد”.

اعتراض متخصصین رشته بیهوشی

شانزدهم مهر ماه- حدود ۲۰۰ نفر از متخصصین رشته بیهوشی روز یکشنبه با حضور در مقابل ساختمان مجلس، اعتراض خود را نسبت به بی عدالتی در تعیین تعرفه های پزشکی، اعلام کردند.به دنبال اعتراضات یکی دو ماه اخیر متخصصین بیهوشی و سایر رشته های پزشکی به نحوه تعیین تعرفه های سال ۹۶، جمعی از متخصصین بیهوشی با سفر به تهران در مقابل صحن مجلس خواستار اصلاح تعرفه ها شده اند

عدم دسترسی بازنشستگان به تامین اجتماعی مناسب و شایسته

شانزدهم مهر ماه – ٢۵ درصد از سالمندان کشور تحت پوشش سازمان‌های حمایتی قرار دارند !موضوع سالمندی یکی از چالش‌های مهم کشور است. حدود ٨٨۶ هزار خانوار در کشور با پدیده سالمندی مواجه هستند و٣٠٠ هزار خانوار سالمند کمتر از ۶٠٠ هزار تومان دریافتی دارند.

باید به کار کودکان و استثمار آنان پایان داد

شانزدهم مهر ماه – برخلاف پیام وزیر آموزش و پرورش “از مهر جا نمانید” بسیاری از کودکان کار در خیابان ،به دلیل  “جمع‌آوری” و اعزام آنان به مراکز “پذیرش” نه تنها از رفتن به مدرسه که از زندگی با خانواده نیز جامانده‌اند و آسیب‌های عاطفی – روانی متعددی برای آنان و خانواده‌هایشان ایجاد شد… برای ۳ میلیون کودک و نوجوانی که به مدرسه نمی‌روند ویا در سن مدرسه نیستند، با توجه به اهمیت دوران کودکی در رشد و پرورش انسان، برنامه‌های مناسبی تدوین نشده است.

اعتصاب کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز

شانزدهم مهر ماه – صبح روز شانزدهم مهر ماه کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در اعتراض به معوقات مزدی خود که بین سه تا شش ماه می‌‌باشد، مقابل این واحد صنعتی تجمع کردند.

گرانی هفتگی کالاهای اساسی و خدمات عمومی

پانزدهم مهر ماه – افزایش قیمت کالاهای اساسی و اقلام مایحتاج روزانه مردم همچنان  ادامه دارد.گوشت به عنوان یکی از کالاهای اساسی در ماه‌های اخیر با  چنان افزایشی روبه‌رو بوده است به‌گونه‌ای که سهم آن در سبد خانوارهای مزد بگیر کاهش چشمگیری داشته است‌.گزارش بانک مرکزی نیز که هر هفته در مورد قیمت خرده‌فروشی برخی از اقلام خوراکی در سطح شهر تهران منتشر می‌شود، حاکی از افزایش قیمت هفتگی چندین گروه کالای اساسی است‌. بر این اساس نرخ گروه‌های میوه‌های تازه، سبزی‌های تازه و روغن نباتی تخم‌مرغ، حبوب، مرغ و قند و شکر در هفته منتهی به ۳۱ شهریورماه ۹۶ افزایش را تجربه کرده است‌.

افزایش نرخ بیکاری در استان البرز

پانزدهم مهر ماه – نرخ بیکاری در استان البرز٬ از ۱۲.۵ درصد فراتر رفته است.در طرح کارورزی آمار در استان البرز تنها به ۶ هزار نفر رسیده است.حدود ۹۰ هزار بیکار در البرز وجود دارد که از این میزان  ۴۵ هزار نفر را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.سهم اشتغال خالص البرز در راستای برنامه ششم توسعه کشور  ۳۳ هزار نفر است.حقوق و مزایا برای حقوق بگیران  بویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کرج کم است.

تجمع کارگران بازنشسته و اعتصاب کارگران شاغل کارخانه رنگین نخ سمنان

پانزدهم مهر ماه – کارگران بازنشسته و شاغل کارخانه رنگین نخ سمنان در اعتراض به بلاتکلیفی چندین ساله در دریافت مطالبات سنواتی و مزدی ، صبح روزشنبه، ۱۵ مهر ماه مقابل ساختمان استانداری سمنان تجمع کردند. کارگران بازنشسته رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۶ ماه مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به زمان اشتغالشان در دوران قبل از بازنشستگی می‌شود.

تجمع دانش‌‌آموختگان دانشگاه نفت

پانزدهم مهر ماه – صبح روز ۱۵ مهر ماه  دانش آموختگان دانشگاه نفت، به قصد اعتراض مقابل وزارت نفت تجمع کردند. تجمع‌کنندگان خواسته خود را اجرای رای دیوان عدالت و جذب در وزارت نفت عنوان کردند و گفتند وزارت نفت نمی‌تواند به بهانه اتخاذ راهکارهای جدیدِ استخدامی و یا نهایی نشدن حکم، از استخدام ما سرباز بزند.

نامه اعتراضی کارکنان شرکتی مخابرات

پانزدهم مهر ماه – در بخشی از این نامه آمده‌است: انگار عده‌ای از مدیران تفکرات دوران آپارتاید را از ذهن خود هنوز پاک نکرده‌اند و یا اینکه می‌خواهند خودی نشان دهند و بگویند “ما هم هنوز هستیم!”بر طبق کدام قانون نانوشته و کدام عدل الهی، میان دو نفر که در یک اطاق و با ساعات کاری برابر و با شرایط کاری و تحصیلات و سابقه برابر مشغول به کار هستند، یک نفر با عنوان نیروی رسمی حقوقی چند برابر دیگری که نام آن نیروی بخش خصوصی است دریافت می‌کند؟… خواسته ما اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و یکسان‌سازی دستمزدها بین نیروهای رسمی و شرکتی شاغل در شرکت مخابرات و ایجاد امنیت شغلی است.

اخراج کارگران شرکت حفاری شمال

پانزدهم مهر ماه-  تعداد ۲۲۰ نفر از کارکنان شرکت با توجه به اتمام قرارداد[ موقت] فی مابین خاتمه خدمت داده شد. به منظور چابک سازی بدنه شرکت به تعدیل نیرو[ اخراج] در برخی از بخش‌های شرکت اقدام شد و این تعداد نیرو نیز از بدنه شرکت منفک شدند.

داده‌های مرکز آمار پیرامون نرخ بیکاری جوانان

چهاردهم مهر ماه -نرخ بیکاری فصلی جوانان در بهار امسال به ۲۸.۸ درصد رسید تا رکورد این نرخ در شانزده سال گذشته شکسته شود.بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در کل کشور به تفکیک فصول مختلف از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۶ نشان می‌دهد این نرخ در بهار ۹۶ به بالاترین حد خود رسید به طوریکه نرخ بیکار فصلی جوانان در بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ ساله در بهار امسال ۲۸.۸ درصد اعلام شد.

اعتراض کارگران کارخانه بافت بلوچ

چهاردهم مهر ماه – کارگران کارخانه بافت بلوچ که تنها اندکی از آنها باقی مانده‌اند در سال‌های اخیر با موج بیکاری همکارانشان روبه‌رو شده‌اند و همین عاملی شده است که هر روز در انتظار شنیدن خبر جدیدی از وضعیت کارخانه باشند. آنها دو ماه است که هیچ حقوقی از کارفرما دریافت نکرده‌اند و همچنین سنوات سال گذشته خود را از کارفرما طلبکارند.

اتحاد کارگر؛ بولتن کمیسیون کارگری حزب توده ایران

منابع مورد استفاده :ایلنا-ایسنا- دنیای اقتصاد -شرق-مهر -بهار-روزنامه شهروند-ایران-آفتاب -خبرگزاری خانه ملت- ایرنا- تابناک-اعتماد-جهان صنعت-قانون -آرمان

Facebook
Telegram
Twitter
Email