خطر جانی برای کودکان و سالمندان زلزله زده، بر اثر سرما و کمبود امکانات.
بر خلاف ادعاهای دورغین دست اندرکاران رژیم، کمک رسانی نمی شود.
با وجود گذشت سه روز از زلزله ٧.٣ ریشتری که موجب مرگ و زخمی شدن هزاران نفر از هموطنان ما در استان کرمانشاه و ویرانی بسیاری از اماکن مسکونی عمومی شد، هنوز اقدام موثری برای آسیب دیدگان زلزله از طرف رژیم صورت نگرفته است. مردم نسبت به بی توجهی مسئولان معترضند. گزارشهای ارسالی از وضعیت نگران کننده مردم زلزلهزده حکایت دارد.
به گزارش سایت anfpersian.com وضعیت در منطقه به شرح زیر است:
از روستاهای زلزلهزده سرپلذهاب، ازگله، قصرشیرین و دالاهو خبر میرسد که شهروندان برای سومین بار بدون هیچ سرپناهی شب را به صبح رساندند. از سوی دیگر گزارشهایی مبنی بر توقیف محمولههای کمکرسانی از سوی نیروهای دولتی و همچنین تاراج محموله از سوی برخی عناصر تبهکار و سارق منتشر شده است.
منابع آگاه محلی در مناطق زلزله زده از افرادی سخن به میان آوردند که بصورت تیمی به کاروان محمولههای کمکرسانی حمله ور شده و سعی در دزدیدن آنها دارند.
از سوی دیگر آمارهای منتشر شده سازمانها و رسانههای دولتی در رابطه با قربانیان و خسارات وارد شده حاکی از بیمسئولیتی نهادها در قبال امنیت جانی شهروندان است. به گفته پیر حسین کولیوند سرپرست سازمان اوژانس ایران تعداد کشتههای زلزله تاکنون ۴٣۵ و مصدومین هم ٩٣٩٧ تن بودهاند در حالی که سخنان شاهدان عینی و تصاویر ویرانیها آمارهای دولتی را زیر هالهای از شبهه برده است. یکی از شهروندان سرپل ذهاو به خبرگزاری فرات گفت که در ساعات اولیه صبح (از ساعت ٧ الی ١٠) روز ٢٢ آبانماه/ ١٣ نوامبر خود شاهد مجوز دفن ۴٠٠ کشته در این شهر بوده است. در همین راستا گزارشهای متعددی از روستاهای مناطق بشدت آسیبدیده هم حاکی از جانباختن تعداد زیادی از ساکنان مناطق مابین ازگله- سرپل ذهاو و قصرشیرین بوده است. به نحوی که یکی از ساکنان در تصویری ویدیویی از مرگ ١٠۵ نفر در روستای کوئیک حسن خبر داده است.
۱٨۰ گزارش فوتی فقط در سه روستا
کوئیک حسن، کوئیک مجید و کوئیک سیفور سه روستایی هستند که به تنهایی ۱٨۰ گزارش فوتی در آنها ثبت شده است. این روستاها در ۲۰ کیلومتری سرپل قرار دارد و جمعیتی بیشتر از ۳۰۰۰ تن در آنجا زندگی میکردند.
بنا بر گزارشات در زلزله اخیر ۱٨۰ تن در این سه روستا کشته شدهاند. هر سه روستا به طور کامل تخریب شده و مردم در شرایط وخیمی به سر میبرند. با مشخص شدن تعداد واقعی کشتهها در روستاها، هر روز شک و تردید در مورد آمار واقعی تعداد کشتهها افزایش مییابد. بنابر گفته ساکنین و گروههای امداد رسان مردمی تعداد کشته ها به هزاران تن میرسد که جمهوری اسلامی حاضر به اعلام آمار واقعی نمیباشد.
صدای نماینده مجلس از تبعیض رژیم درآمد
فرهاد تجری، نماینده مردم قصر شیرین و سرپل ذهاو در مجلس ایران میگوید به دشت ذهاو و پشتنگ امدادرسانی نشده و زلزلهدگان این مناطق به کل فراموش شده بودند: “با وعدههایی که داده شده قرار است روند کمکرسانی بهتر شود اما تا این لحظه ما از نحوه کمکرسانی به روستاها خصوصاً به روستاهای اطراف گیلانغرب و سرپلذهاو رضایت نداریم و گلهمند هستیم.”
روستانشینان چادری برای اسکان موقت ندارد/ اجساد دامها خطر بیماری را افزایش میدهد
به گفته یکی از امدادرسانان به رسانهها “رسیدگی به روستاها ضعیف است. به طور مثال روستای بزمیرآباد با وجود ۱۸ کشته هنوز امدادرسانی نشده است و مردم نیاز به چادر و اقلام اساسی دارند. تمام دامها کشته شده و اجساد دامها در حال فساد است و خطر گسترش بیماری وجود دارد.”
جمعیت هلال احمر ایران تلویحا اعلام کرده است که هنوز به ١٠ درصد مناطق زلزله زده هیچ کمکی نرسیده است.
به گفته یکی از اعضای هلال احمر در روستاهای دامنه دالاهو، ازگله و ثلاث باوهجانی چهارشنبه شب سه کودک از سرما مردهاند و هیچ کدام از نیازهای حیاتی روستاییانی که چند تن از اعضای خانواده را از دست دادهاند فراهم نشده است. سرما و گرسنگی نای مردم را بریده است. از سوی دیگر یک منبع آگاه از کرماشان گزارش داد که رژیم محمولههای مردمی را غصب و آنها را به انبارها منتقل مینماید. همزمان قرارگاه سپاه در روژهلات موسوم به خاتمالانبیاء اقدام به غصب کمکهای مردمی و ارسال آنان به مناطق مطلوب خود کرده است. خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران گزارشی را منتشر کرده که عناصر سپاه محمولههای مردمی را به مناطق کمتر آسیبدیده برده و آنرا میان مردم توزیع کردهاند.
پزشکی قانونی برای تحویل اجساد زلزله ٣٠٠ هزار تومان پول میگیرد
به نقل از شبکه حقوق بشر کردستان یکی از دواطلبان مردمی در سرپلذهاب گفته است:” پزشکی قانونی برای ترخیص جنازهها از هر خانواده سیصد هزار تومان گرفته است.”