جامعه در حال تکه تکه شدن است!
نمی توانیم به زور به مردم حکومت کنیم و این کار امکانپذیر نیست.
اگر گرهها برداشته شود قدرت اجتماعی افزایش مییابد و رفع حصر هم یک قسمت قضیه است. بحث یک موضوع خاص نیست و من کلان رفتارها را در جامعه نگاه میکنم که باعث اختلاف و شکاف و تکه تکه شدن جامعه ما می شود.
مسعود پزشکیان در گفت وگو با بخش چند رسانه ای خبرگزاری خانه ملت: تمام تلاش ما این است که مسلمانان با هم وحدت کنند و از اختلاف بپرهیزند، اما چیزی که امروز میبینیم این است که در کشور اختلاف داریم.
به گفته پزشکیان، علت این اختلافات این است که هرکسی میگوید حق با من است و طرف دیگر را باطل می داند؛ مشکل اینست که در همه اختلافات هیچ طرفی نمیگوید که من مقصرم برای همین اختلافات ادامه پیدا میکند؛ ما پشت به هم، قطع رابطه کرده ایم و دعوا میکنیم، هر روز هم این دعواها را تشدید میکنیم و به هم فحش میدهیم. من معتقدم این اختلافات به نفع انقلاب نیست و به نفع آمریکا است؛ این سوال مطرح است که چرا باید مسلمانان اینقدر بینشان اختلاف باشد و چرا انقدر همدیگر را میکشند و بعد هم هر دو طرف معتقدند اگر همدیگر را بکشند به بهشت میروند!
به اعتقاد پزشکیان: همه طرفها باید عیبهای خود را ببینند اما امروز میگویند طرف مقابل باید بیاید و بگوید ما غلط کردیم خب معلوم است آن طرف هم می گوید شما بگویید غلط کردیم! و این به این معنی است که هیچ وقت نباید با هم وحدت کنیم.
پزشکیان با تاکید به اینکه برای اصلاح مملکت باید بیاییم و بنشینیم و اختلافات را کنار بگذاریم گفت: باید هر کس عیب خود را اصلاح کند و دست به دست هم دهیم و کشور را اصلاح کنیم؛ ما در کشور مشکل داریم، البته گفتن برخی صحبتها خوب نیست؛ به عنوان مثال همین بانکها که پول مردم را خوردند در همین نظام جمهوری اسلامی رشد کردند؛ همه ما مسئول بودیم، ما مقصر بودیم که خوب نظارت نکردیم، بانک مرکزی مقصر بود که خوب کنترل نکرد و قوه قضاییه مقصر بود که خوب اجرا نکرده؛ همه ما به نوعی مقصر هستیم ، حالا برای اینکه خود را انقلابی جلوه دهیم بیاییم همه تقصیرات را گردن یک نفر بیندازیم درست نیست، مگر میشود این همه مشکلات را کسی ندیده باشد و فقط یک نفر مقصر باشد؟
ما خودمان اجازه دادیم مردم بیایند سرمایه گذاری کنند، حالا زندگی شان بهم خورده، تازه با مردم هم بد برخورد می کنیم! راه درست این نیست، راه درست اینست که جوابگو باشیم و سعی کنیم خودمان را اصلاح کنیم، راه درست این نیست که در تریبون مجلس به یکدیگر فحاشی کنیم و هر روز همه گناهها را به گردن طرف مقابل بیندازیم، باید بپذیریم همه ما مقصریم.
این نماینده مجلس؛ اختلاف بین آدمها را تضعیف سرمایهها دانست و افزود: دعوا باعث میشود قدرتمان از هم پاشیده شود و توانمان از بین برود. اینگونه نیست که حتما طرف مقابل خیلی بد است و ما خیلی خوب و یا برعکس بلکه همه عیب و اشکال داریم و باید این اشکالات را حل کنیم و با مردم نیز صادقانه صحبت کنیم.
پزشکیان درباره تاثیر رفع حصر بر شرایط جامعه گفت: بزرگانی مانند شورای امنیت و علما که این روند را مدیریت میکنند باید طبق مفاهیم دینی گرهها را از دلها باز کنند. عدالت ، کافر و مسلمان نمیشناسد؛ عدالت یعنی برخورد منصفانه با هر کسی در هر جایگاهی حتی کافر، چه کسی گفته از فلان قومیت نباید وزیر انتخاب کرد یا از فلان جناح نباید استاندار انتخاب کرد؟ این عدالت نیست.
نایب رییس مجلس ادامه داد: من احساس نمیکنم امروز در این جامعه با همه برخورد منصفانه وجود دارد؛ یعنی یک فرد هر چقدر هم که لیاقت داشته باشد اگر حرفی که فلان کس میپسندد را نگوید نمی تواند رشد کند؛ در حالی که در اسلام آمده است هر کسی باید بر اساس توانمندی و لیاقتش رشد کند. وقتی ما این روند را ادامه دهیم دیگرانی که رفتارمان را میبینند صحبت ما را نمیپذیرند و در این شرایط آیا ما واقعا میتوانیم به دنیا بگوییم این راهی که ما میرویم درست است و شما نیز بیایید مسیر ما را طی کنید؟
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: من تصور میکنم اگر گرهها برداشته شود قدرت اجتماعی افزایش مییابد و رفع حصر هم یک قسمت قضیه است. بحث یک موضوع خاص نیست و من کلان رفتارها را در جامعه نگاه میکنم که باعث اختلاف و شکاف و تکه تکه شدن جامعه ما می شود.
پزشکیان با طرح این سوال که آیا شما احساس میکنید امروز در این جامعه با همه بر اساس عدالت رفتار میشود؟ پاسخ داد: منی که با تمام وجود به این انقلاب معتقدم و حاضرم جان و زندگی خود را فدای آن کنم و تمام فکر و ذکرم برای انقلاب بوده امروز این احساس را ندارم حالا شما انتظار دارید کسی که از بیرون این روند را نگاه میکند این احساس را داشته باشد؟!
وی در پایان تاکید کرد که ما اگر خودمان را اصلاح نکنیم، نمیتوانیم به زور به دیگران بگوییم بیایند ما را قبول کنند و اگر هم قبول نکنند نمی توانیم به زور به مردم حکومت کنیم و این کار امکانپذیر نیست.