آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

جنگل ارسباران با بیش از 700 گونه گیاهی ثبت جهانی نشد

چندی پیش در خبری نوشتیم که جنگل ارسباران از ثبت جهانی در یونسکو باز ماند. در همین رابطه محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ثبت جهانی نشدن جنگل ارسباران از پیگیری مشکلات این پرونده که برخی از آن ناظر به تعلل مسئولان ایرانی در ارسال اسناد به یونسکو است، خبر داد.

سعیدی در مورد ثبت جهانی نشدن پرونده جنگل ارسباران، گفته است: ایران باید اطلاعات بیشتری در مورد این پرونده به یونسکو ارائه می‌کرد؛ بنابراین از سوی اعضای کمیته میراث جهانی یونسکو نیازمند بررسی مجدد شناخته شد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اطلاعات در مورد پرونده جنگل ارسباران باید تکمیل شود، افزود: ایران امسال این سهمیه را از دست داد و مسئولان ذیربط باید برای تکمیل اطلاعات نهایت اهتمام خود را داشته باشند.

وی با یادآوری اینکه جنگل ارسباران یکی از ظرفیت‌های گردشگری و نگین تنوع زیستی کشور است، ادامه داد: منطقه حفاظت شده ارسباران در ۲۹ مرداد ۹۳ در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد؛ این منطقه دارای بیش از ۷۰۰ گونه گیاهی بوده و گونه‌های نادر جانوری نیز در آن زیست می‌کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بیش از ۱۳ درصد پوشش گیاهی کشور در ارسباران قرار گرفته، تصریح کرد: در حالی که این منطقه کمتر از ۵ صدم مساحت کشور را تشکیل می‌دهد.

سعیدی بر ضرورت تلاش جدی جهت ثبت جهانی شدن پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران تاکید کرد و از پیگیری مشکلات این پرونده خبر داد و گفت: سازمان میراث فرهنگی باید رفع مشکلات سد راه ثبت جهانی شدن این پرونده را در اولویت قرار دهد؛ به طور قطع این مشکلات را پیگیری خواهم کرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: ثبت جهانی شدن ارسباران، افزایش تعداد گردشگران و ارزش افزوده را به دنبال داشته و در بهبود وضعیت جوامع محلی نیز نقش موثری دارد.

منطقه حفاظت شده ارسباران به مساحت ۷۸ هزار هکتار در شمال غرب ایران در استان آذربایجان شرقی و در مجاورت کشورهای آذربایجان و ارمنستان در کنار رود ارس قرار گرفته است. این منطقه از سال ۱۹۷۳ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام و در سال ۱۹۷۷ به عنوان ذخیره گاه زیست کره به یونسکو معرفی شد.
در سال ۲۰۱۶ پرونده این منطقه شامل ۵۷ هزار هکتار از مساحت ذخیره گاه زیست کره بود باتوجه به ویژگیهای طبیعی منحصر به فرد آن در دنیا مانند غنای گونه های گیاهی و جانوری، وجود جوامع گیاهی منحصر به فرد، گونه های اندمیک، در برداشتن وسیعترین جنگل آردوج و نیز آخرین حد پراکنش آن در نیمکره شمالی و همچنین زیستگاه ۱۵ گونه از جانوران در معرض خطر دنیاست که در فهرست گونه های در معرض خطر IUCN قرار دارند، همچنین این منطقه آخرین پناهگاه برخی از گونه های گیاهی و جانوری دنیا در نیمکره شمالی محسوب شده و بنابراین به عنوان زیستگاهی منحصر به فرد در دنیا به یونسکو معرفی شد.

Go Back

Facebook
Telegram
Twitter
Email