همیشه از زمینخواری، قاچاق، رشوه، اختلاس و رانت شکایت میکنیم ولی تا به امروز هیچ کاری نتوانستهایم بکنیم. در کشور ما ۱۰ هزار میلیارد، ۴۰ هزار میلیارد و ۷۰ هزار میلیارد تومان پول گم میشود. الان افرادی داریم که ۵۰۰ هزار میلیارد تومان خورده است ولی نمیتوانیم آن را پیدا کنیم و وقتی مردم برای اعتراض جلوی بانک یا موسسه جمع میشوند، آنها را به خاطر به خطر انداختن امنیت مورد کتککاری قرار میدهیم.
مسعود پزشکیان در گفتوگو با خبرنگاران اظهارداشت: بنده در تمام دوران نمایندگی خود به دنبال ایجاد سیستم دادههای درست در ساختار شهر و استان بودم و حتی تلاش کردم تا قانون آن نوشته شود ولی بعد از پیگیریها متوجه شدم که این موضوع قانون خود را دارد و مشکل فقط عدم اجرای آن است به طوریکه قانون سال ۱۳۷۸ تصویب شده ولی متاسفانه تا به امروز اجرا نشده است، از اینرو در کمیسیون دولت مجلس پیگیری کرده تا بتوانیم این قوانین را عملیاتی کنیم.
وی افزود: همیشه از زمینخواری، قاچاق، رشوه، اختلاس و رانت شکایت میکنیم و حتی ستاد مبارزه با آنها و تخلفات دیگر نیز تشکیل دادیم ولی تا به امروز هیچ کاری نتوانستهایم بکنیم در حالیکه این مشکلات فقط یک راهحل دارد و آن سیستم داده است.
نایب رئیس مجلس در توضیح سیستم داده گفت: ببینید هر انسانی یک هویت دارد و این هویت با سکونت در یک محل منجر به ایجاد هویت مسکن میشود و اگر آن فرد در یک جایی مشغول به کار باشد، یک هویت اجتماعی و شغلی هم پیدا میکند و این فرد با هویت، طبق قانون موظف است تا میزان دارایی و درآمد خود، هویت خود را اعلام کند و بگوید که چه کسی بوده و کجا کار میکند و چه مقدار درآمد دارد و در مقابل وزارت دارایی موظف است تا بر اساس آن اطلاعات مالیات برای افراد را برآورد کند.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر هر فرد باید در قبال خدمات گرفته، مالیات بدهد و اگر فردی اطلاعات غلط بدهد حتما یک نام و نشانی از فرزندان و قوم و خویش او در سامانه ثبت میشود و روزی که آن فرد بخواهد زمین، خودرو یا پولی به حساب خود واریز کند، باید از او بازجویی کرد که چطور با این اطلاعات ارائه شده، این کارها را انجام میدهید.
پزشکیان اذعان داشت: اصلا چطور میشود فردی با درآمد ۵ میلیون تومان یک خودروی ۵۰۰ میلیون تومانی بخرد؟ از اینرو سیستم داده و اجرای آن راهگشا خواهد بود که این کار نیز سخت و کار شقالقمری نیست.
وی گفت: برای مثال الان با یک اپلیکیشن «ویز» میتوانیم در سریعترین زمان به مسیر مشخص شده برویم ولی در کشور ما ۱۰ هزار میلیارد، ۴۰ هزار میلیارد و ۷۰ هزار میلیارد تومان پول گم میشود ولی قوه قضائیه دنبال آن میگردد که چطور و چگونه این پول گم شده است! مگر چند ریال پول است که نتوان آن را پیدا کرد؟
نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اختلاسهای موجود، گفت: متاسفانه الان افرادی داریم که ۵۰۰ هزار میلیارد تومان خورده است ولی نمیتوانیم آن را پیدا کنیم و وقتی مردم برای اعتراض جلوی بانک یا موسسه جمع میشوند، آنها را به خاطر به خطر انداختن امنیت مورد کتککاری قرار میدهیم.
وی در خاتمه تاکید کرد: دلیل این همه مشکل این است که سیستم دادهها وجود ندارد و اگر این سیستم درست شود، هیچکسی به عنوان مسوول یا فرد نمیتواند رشوه بخورد، رشوه بدهد و قاچاق انجام دهد.