آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

کاهش ازدواج و افزایش طلاق طی ۸ سال اخیر

بر پایه این آمارها سالانه میزان ازدواج کاهش و میزان طلاق نسبتا ثابت بوده اما این آمارها سالانه مقدار اندکی افزایش می‌یابد

یک روانشناس بالینی با بیان اینکه در کشور در برابر هر ۱۰۰ ازدواج ۳۳ طلاق، وجود دارد، گفت: در تهران نیز در برابر هر ۱۰۰ ازدواج ۴۶ طلاق وجود دارد.

به گزارش ایسنا، حسین اسد بیگی  با استناد بر آمارهای ثبت احوال گفت: بر پایه این آمارها سالانه میزان ازدواج کاهش و میزان طلاق نسبتا ثابت بوده اما این آمارها سالانه مقدار اندکی افزایش می‌یابد.

کاهش ازدواج و افزایش طلاق طی ۸ سال اخیر

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته این رقم در ازدواج به بیش از ۵۳۰ هزار و در طلاق به حدود ۱۷۵ هزار تعداد رسیده است، افزود: براساس آمارها موارد ازدواج طی ۸ سال بیش از ۲۶۳ هزار مورد کاهش داشته و طلاق نیز حدود ۶ هزار مورد افزایش داشته است

کاهش «ازدواج» و افزایش «طلاق های‌» ثبت شده در سال گذشته

این فعال حوزه آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: میزان ازدواج در کشور در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ تعداد ۲۲ هزار و ۶۷۰ مورد کمتر و میزان طلاق در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ تعداد ۲۰۹۰ مورد کمتر بوده است.

به گفته اسد بیگی، در تهران نیز در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۰۰ هزار ازدواج و نزدیک به ۳۵ هزار طلاق ثبت شده اما در سال ۹۸ در تهران ۶۸ هزار و ۶۰۰ ازدواج و حدود ۳۱ هزار و ۷۵۰ طلاق را داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه این آمارها نشان دهنده کاهش شدید ازدواج و افزایش طلاق است، تصریح کرد: ممکن است از همه این آمارها استنباط شود که در ایران یک سوم ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود اما با توجه به اینکه برخی متقاضیان طلاق چند دهه قبل ازدواج کرده‌اند و امسال طلاق می‌گیرند نمی‌توان اینگونه اظهار نظر کرد.

کاهش تا ۱۵ درصدی طلاق‌های توافقی بعد از مراجعه زوجین به مراکز مشاوره

این روانشناس ادامه داد: از آذرماه سال ۹۷ به عنوان یک اقدام موثر برای کاهش طلاق ، طرح «تصمیم» اجرا می‌شود که بنابر آن در شهرهای بزرگ همه زوج‌های متقاضی طلاق توافقی می‌بایست حداقل ۵ جلسه به مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند و ۴۵ روز صبر کنند. این قانون باعث شده در شهرهای مختلف بین ۵ تا ۱۵ درصد از میزان طلاق‌های توافقی کاسته شود اما این کافی نیست و لازم است برای پیشگیری از طلاق، تسهیلاتی برای مشاوره و زوج درمانی و خانواده درمانی ایجاد شود.

اسد بیگی با بیان اینکه مشاوره خانواده باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد، گفت: از طرف دیگر آموزش‌های قبل از ازدواج باید جدی گرفته شود و به یک جلسه کوتاه آموزش موارد پراکنده برای افراد در شرف ازدواج خلاصه نشود، بلکه توسط کارشناسان زبده و با تجربه مهارت‌های ارتباطی و اطلاعات لازم در چند جلسه به متقاضیان ازدواج ارائه شود.

Facebook
Telegram
Twitter
Email