روزی که در تاریخ لبنان باقی میماند: ۴ اوت / ۱۴ مرداد. دستکم دو انفجار مهیب در حد یک زلزله چهار ریشتری بندر بیروت ، شاهرگ اقتصادی لبنان را به لرزه درآورد. صدها نفر در این انفجارهای پیاپی مجروح و دهها نفر کشته شدند. میشل عون ، رئیس جمهوری لبنان از یک فاجعه بزرگ سخن گفت. حسان دیاب، نخست وزیر از کشورهای دوست خواست که در کنار لبنان بمانند.
دلیل انفجار ابتدا مشخص نبود. برخی خبرگزاریها گمانهزنی کرده بودند که ممکن است انفجار با دادگاه بینالمللی بررسی قتل رفیق حریری، نخستوزیر اسبق مرتبط باشد. اما به تدریج مقامات امنیتی بلندپایه لبنان اعلام کردند که ابتدا در انباری در بندر بیروت در اثر وقوع انفجار حریقی رخ داد که سبب انفجار بزرگتری شد. موج انفجار دوم به قدری مهیب بود که همه ساختمانها در کانون انفجار خسارت دیدند. انفجار علاوه بر این کل بیروت را تحت تأثیر قرار داد. شیشه خانهها و ویترین مغازهها در سراسر شهر شکست و درها از جا کنده شد.
تعداد کشتهشدگان این حادثه هنوز به درستی مشخص نیست. حمد حسن، وزیر بهداشت لبنان اعلام کرد که کشته شدن ۵۰ نفر محرز است و بیش از دو هزار نفر در این حادثه مجروح شدند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس مینویسد حزبالله لبنان در بندر بیروت تاسیساتی دارد. ایالات متحده آمریکا و اسرائیل حزبالله را متهم کرده بودند که از طریق بندر بیروت سلاح قاچاق میکند. یک مقام اسرائیلی که نام او افشا نشده هرگونه مشارکت اسرائیل در انفجارهای بندر بیروت را تکذیب کرد. بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل و گابی اشکنازی، وزیر خارجه این کشور از طریق کانالهای دیپلماتیک از آمادگی اسرائیل برای کمک به لبنان خبر دادند. اسرائیل و لبنان روابط دیپلماتیک را قطع کردهاند و در حالت جنگ به سر میبرند. حزبالله لبنان با انتشار بیانیهای خواهان وحدت مردم برای غلبه بر این فاجعه شد.
محمد فهمی، وزیر کشور لبنان اعلام کرد نشانههایی وجود دارد مبنی بر آنکه انفجارها در اثر یک حادثه اتفاق افتاده است. در انباری در بندر بیروت از سال ۲۰۱۴ نیترات آمونیوم نگهداری می شد که در ساخت مواد منفجره به کار میرود. حسان دیاب، نخستوزیر لبنان انفجارها را با این مواد مرتبط دانست. دیاب گفت: بدون مجازات عاملان این حادثه از آن نمیگذریم.
یک مقام نظامی ارتش لبنان در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت با اینحال احتمال مشارکت اسرائیل در انفجارهای بندر لبنان همچنان مطرح است. آسوشیتدپرس مینویسد عده زیادی از کسانی که شاهد انفجارها بودهاند صدای هواپیماهای جنگنده را در آسمان بیروت شنیدهاند. در روزهای گذشته پهپادها و جنگندههای اسرائیلی بارها در آسمان بیروت مشاهده شدهاند.
دو بیمارستان بیروت در جریان این انفجارها تخریب شدهاند. بسیاری از ساکنان بیروت بیخانمان شدند. محله مسیحینشین اشرفیه بیشترین صدمه را متحمل شد. در محله تفریحی جمایزه ساختمانهای بلندمرتبه در اثر موج انفجار فروریختند.
به گزارش آسوشیتدپرس بیمارستانهای بیروت ظرفیت پذیرش مجروحان را ندارند. تنها در هتل دیو بیروت ۵۰۰ نفر از مجروحان تحت درمان قرار گرفتهاند.