دومین روز اعتصاب کارگران ایران خودرو تبریز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و اخراج کارگران
تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد مربی جلوی شهرداری تبریز
مشکلات بازنشستگان آذربایجان شرقی پا بر جاست
حکم ۵ سال زندان برای بابک آقازاده پاکبان شهرداری ملکان به جرم شرکت در اعتراضات آبان ۹۸
فاجعه در صنعت گردشگری آذربایجان شرقی
دومین روز اعتصاب کارگران ایران خودرو تبریز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و اخراج کارگران
روز شنبه ۱۱ بهمن ماه ۹۹، دومین روز اعتصاب کارگران ایران خودرو تبریز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و اخراج تعدادی از کارگران این کارخانه ادامه پیدا کرد.
بنا به گفته منابع کارگری در ایرانخودرو تبریز، عدم دریافت حقوق و اخراج تعدادی از پرسنل کارخانه ایرانخودرو تبریز، دلیل اعتصاب این کارگران آذربایجانی میباشد.
کارگران معترض میگویند: «حقوق کارگران همه سایتهای ایرانخودرو در نقاط مختلف کشور واریز شده است، ولی حقوق کارگران سایت ایرانخودرو تبریز پرداخت نشده است.»
کارگران ایرانخودرو تبریز به تبعیض صورت گرفته در پرداخت حقوقشان اشاره کرده و افزودند: «علاوه بر پرداخت نشدن حقوق، در ایرانخودرو تبریز حقوق پرسنل به نسبت دیگر سایتهای ایرانخودرو کمتر است.»
کارگران ایرانخودرو تبریز پیش از این نیز در مهر ماه ۹۹ در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقشان دست به اعتصاب زده بودند.
در آن زمان یکی از کارگران معترض با اشاره به این که در ایرانخودرو تبریز حدود یک هزار و ۴۳۰ کارگر مشغول به کار است، گفته بود: «مسئولان این واحد واریز نشدن طلبهای کارخانه از شرکت اصلی را دلیل پرداخت نشدن حقوق کارگران عنوان کرده بودند.»
در اعتصاب کارگران ایران خودرو تبریز در مهر ماه ۹۹، به مدیریت این مجموعه فرصت داده بودند که برای پرداخت دستمزد و خواسته کارگران اقدام نماید.
بنا به گفته کارگران معترض ایران خودرو، در صورتی که شرکت اصلی ایرانخودرو مطالبات ایرانخودرو تبریز را به موقع واریز کند، مطالبات کارگران نیز به موقع پرداخت خواهد شد.
لازم به یادآوری است که در اعتصاب مهر ماه، مدیرکل سیاسی استانداری آذربایجان شرقی، اعتصاب کارگران را تکذیب نموده بود و با توجه به انتشار عکس اعتصاب کارگران این واحد تولیدی، گفته بود: «کارگران اعتراض دارند، اما به معنی اعتصاب یا تجمع نبوده است.»
حمید حاجیزاد منصور، مدیرعامل ایرانخودرو تبریز نیز ضمن تکذیب خبر اعتراض کارگران گفته بود: «هم اکنون خطوط مونتاژ ایرانخودرو تبریز در حال فعالیت است و اخبار منتشر شده صحت نداشته و تصویری که به رسانها ارسال شده مربوط به زمان استراحت کارکنان در هفتههای اخیر بوده است.
تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد مربی جلوی شهرداری تبریز
بنا به خبر دریافتی، روز شنبه ۱۱ بهمنماه ۹۹، در یک تجمع اعتراضی، پرسنل قرارداد مربی که بیشتر آنها را بانوان تشکیل میدادند، در اعتراض به اعلام وضعیت جدید قراردادهایشان، وضعیت نامعلوم شغلی و نداشتن بیمه و عدم اعمال قانون کار، جلوی ساختمان مرکزی شهرداری تبریز، دست به تجمع زدند.
معترضان شرکت کننده در تجمع اعتراضی پرسنل قرارداد مربی، خطاب به شهردار شعار میدادند: «شهردار یاتیب دی ، پرسنلی آتیب دی!»، « شهردار خوابیده – پرسنل را ول کرده است.»
معترضان، پلاکاردی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: « تامین امنیت شغلی و تامین معیشت کارگران دو وظیفه مهم مسئولان است، خواسته ما پرسنل قرارداد مربی شهرداری: رفع تبعیض، رفع اعمال سلیقههای شخصی در مناطق – اعمال قانون کار.»
یکی از معترضان شرکت کننده در این تجمع اعتراضی، در رابطه با علت تجمع گفت، به دنبال تجمع چند روز پیش جلوی شورای شهر تبریز، از طرف مسئولین، وعده حل مشکل قرارداد کادر مربیان داده شد ولی تاکنون اقدامی برای حل مشکل ما صورت نگرفته است.
وی در ادامه اضافه کرد، به رغم گذشت نزدیک به دو هفته، مشکل ما، تاکنون حل نشده است و روز پنجشنبه، شهرداری بهصورت یکجانبه، قرارداد جدیدی را پیش روی ما گذاشت که در آن فقط ۱۵ روز از حقوق و بیمه برای ما منظور شده بود.
او همچنین گفت که در پی این قرارداد غیر قانونی، ما خواستار پرداخت کامل حق و حقوق قانونی خود هستیم.
معترضان میگویند، مسئولان شهرداری تبریز با بیاعتنایی کامل به خواستههای آنها تاکنون حاضر به پاسخگویی به آنها نشدهاند.
مشکلات بازنشستگان آذربایجان شرقی پا بر جاست
به اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی کشور و از آن جمله بازنشستگان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی تا به حال پاسخی داده نشده است. اخیرا نشستی در این رابطه در سطح استان برگزار گردید. مسئولین مربوطه هیچ راه حلی را به کارگران نشان ندادند و به ذکر مشکلات بسنده کردند.
به گزارش رسانه ها،محمدرضا پورمحمدی در جلسه بررسی مشکلات بازنشستگان تأمین اجتماعی که با حضور نمایندگان جامعه بازنشستگی استان برگزار شد، با اظهارتی مبهم گفت: تحریمها، عامل اصلی فشارهای اقتصادی بر مردم هستند، باید با تلاش شبانهروزی و اتخاذ تدابیر مناسب، اقدامات خصمانه دشمنان و آثار آن بر زندگی اقشار متوسط و ضعیف جامعه را بیاثر کنیم.
وی با اشاره به تجمع اعتراضی تعدادی از بازنشستگان تأمین اجتماعی در روزهای اخیر، اظهار داشت: اعتراض و پیگیری مسائل و مشکلات حق قانونی همه افراد است، اما این کار باید در قالب تشکلهای مدنی و در چارچوب قانون صورت گیرد.
پورمحمدی با بیان اینکه مطالبات بازنشستگان، از سوی مسئولان استان به مسئولان کشور از جمله وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعکس شده است، افزود: نمایندگان استان از تمام ظرفیت خود برای تحقق مطالبات بحق و قانونی بازنشستگان استفاده خواهند کرد.
نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به دیدار استاندار و چهار نماینده تبریز با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: مطالبات جامعه بازنشستگی استان در این دیدار و همچنین به رئیس مجلس منعکس شده و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رفع مشکلات باشیم.
روحالله متفکر آزاد اضافه کرد: ورشکستگی برخی صندوقها، عامل اصلی مشکلات بازنشستگان تأمین اجتماعی است و لازم است نظارت بر فعالیت این صندوقها بیشتر شود.
حکم ۵ سال زندان برای بابک آقازاده پاکبان شهرداری ملکان به جرم شرکت در اعتراضات آبان ۹۸
روز جمعه ۱۰ بهمن ماه ۹۹، حکم ۵ سال زندان برای رفتگر ملکان، بابک آقازاده توسط دادگاه انقلاب مراغه به جرم شرکت در اعتراضات آبان ماه ۹۸ صادر شد.
بابک آقازاده، رفتگر شهرداری و یکی از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در شهر ملکان، توسط دادگاه انقلاب مراغه به ۵ سال زندان محکوم شد.
به گزارش اطلس زندانهای ایران، بابک آقازاده، رفتگر شهرداری ملکان که در ارتباط با اعتراضهای سراسری آبان ۹۸ بازداشت شده بود، توسط یکی از شعب دادگاه مراغه به ریاست قاضی محمد جباری، به اتهام «عضویت در گروههای مخالف نظام» به چهار سال زندان و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، در صورت تایید حکم، اشد مجازات یعنی چهار سال حبس برای این کارگر شهرداری به اجرا در خواهد آمد؛ این حکم در روزهای اخیر صادر و به اطلاع بابک آقازاده و وکیل پرونده، سجاد ولیبیگلو رسیده است.
بابک آقازاده در ۲۵ آذر ماه ۹۸ ساعت ۱۰ شب و هنگام کار و نظافت در بلوار جنوبی ملکان، مقابل پاسگاه این شهر توسط مامورین وزرات اطلاعات ملکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
وی پس از ۲ ماه نگهداری در بازداشتگاه وزارت اطلاعات تبریز، به زندان این شهر منتقل و در نهایت به قید وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.
یک منبع آگاه درباره فشارهای امنیتی بر خانواده بابک آقازاده گفته است:
«سال ۹۸ مدتی پس از بازداشت بابک، اطلاعات با آزار و اذیت و اعمال فشار، پدر وی را مجبور به اعتراف اجباری علیه فرزند خود کرده بود.»
وی افزود: «اعترافات اجباری پدر این بازداشت شده اعتراضات سراسری آبان ۹۸ توسط ماموران اطلاعات ضبط شده است.»
پیش از این در تاریخ ۴ بهمن ماه ۹۸ رسانهها گزارش کرده بودند که با گذشت ۴۰ روز از بازداشت بابک آقازاده، شهروند و رفتگر شهرداری ملکان در استان آذربایجان شرقی به دست ماموران اطلاعات سپاه، هنوز مشخص نیست اتهام این شهروند چیست.
بابک آقازاده متولد ۱۳۵۶ و اهل روستای قوریجان از توابع ملکان میباشد؛ وی دیپلم دارد و ۲۰ سال است در بخش خدماتی شهرداری ملکان کار میکند؛ وی نارسایی کلیوی داشته و طی مدت دو ماه بازداشت نیز به خدمات پزشکی دسترسی نداشت.
پس از اعتراضات سراسری آبان ماه ۹۸ و بازداشت بابک آقازاده، حداقل تا ۴۰ روز خانواده وی از او اطلاعی نداشتند و بابک نیز هیچگونه تماسی با خانوادهاش نداشت؛ مراجعات مستمر خانواده او به اطلاعات سپاه برای خبر گرفتن از وضعیت فرزندشان نیز بینتیجه مانده بود.
گفتنی است که بـابک آقازاده یک کانال تلگرامی به نام «شهر من خانه من» دارد که بیش از ۳ هزار عضو داشته و درباره محیط زیست، مسائل بهداشتی و مرتبط با آن، اقدام به پستگذاری و مطالب آموزشی مینماید.
فاجعه در صنعت گردشگری آذربایجانشرقی
احمد حمزه زاده مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری آذربایجان شرقی در گفتوگویی که با یکی از رسانههای محلی داشته، گفته است: «تاکنون ۴۰ واحد از آژانسهای مسافری و گردشگری آذربایجان شرقی درخواست تعطیلی دادهاند.»
این درخواستها درحالی است که کل آژانسهای مسافرتی در استان حدود ۲۴۶ واحد است که با یک حساب سر انگشتی بیش از ۱۷ درصد آژانسها به مرحله تعطیلی کشیده شده و حتما تعداد بسیار زیاد دیگری در آستانه فروپاشی هستند.
باخت آژانسهای مسافرتی دربرابر سایتهای اینترنتی
«درآمدمان از بلیط فروشی بود که آنهم به برکت نرمافزار و سایتهای اینترنتی تقریبا به صفر رسیده است.» مدیر آژانس مسافرتی در تبریز این موضوع را بیان میکند و معتقد است: تقریبا هیچ حمایتی از آژانسهای مسافرتی صورت نگرفته است.
این موضوع را مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری آذربایجان شرقی هم اذعان دارد و معتقد است: «در حال حاضر تنها منبع تامین مالی آژانس های گردشگری و مسافرتی در آذربایجان شرقی موضوع بلیت فروشی است که آن نیز با خریدهای اینترنتی به شدت در حال افول و نزول است و اگر این منابع مالی نیز از آژانس ها گرفته شود، رکود کامل بر صنعت گردشگری و آژانس های مسافری حاکم خواهد شد.»
آژانسهای مسافرتی، استخرها، تالارهای عروسی از جمله مشاغلی هستند که طی ۱۰، ۱۱ ماه اخیر عملا ورشکسته شده و هیچ حمایتی از آنها صورت نگرفته است.
ورشکستی در انتظار هتلهای استان
وضعیت هتلهای استان نیز در کنار آژانسهای مسافرتی، از وضعیت چندان خوبی برخوردار نیست. این موضوع را حمزهزاده عنوان و میگوید: هم اکنون هتلهای این استان در بهترین حالت با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند درحالی که باید حداقل ۴۰ درصد فعال باشند تا سوددهی هتل ها و اماکن اقامتی محقق شود.
کرونا معلوم نیست چه زمانی از کشور خداحافظی کند و تقریبا مردم ایران به همزیستی با کرونا عادت کردهاند اما این وظیفه دولت است تا از مشاغلی که با بحران جدی مواجه هستند حمایت کرده و بستههای تشویقی برای آنها، لحاظ کند.
مدیریت متمرکز تورها، تسهیلات ویژه سفر به مناطق زرد، حمایت از آژانسهای مسافرتی با وامهای بلاعوض یا طولانی مدت و چندین کار دیگر میتواند موجب رونق یا جلوگیری از افول بیشتر صنعت گردشگری در کشور باشد.