به گزارش سایت “المانیتور” علیرغم انتخاب رئیسی و یک دست شدن حاکمیت احتمال بالا گرفتن اختلافات درونی در میان اصولگرایان زیاد است. این سایت به تحلیل تازه منتشر شده جنجالی “وحید حقانیان” از افراد ارشد در بیت رهبری اشاره کرده و مینویسد: “حقانیان تحلیل خود را درباره روند انتخابات در یادداشتی عمومی و علنی منتشر کرده است. حقانیان که به عنوان فردی بسیار نزدیک به رهبری شناخته میشود استدلال کرد که تصمیم رضایی، قاضیزاده هاشمی و همتی برای ماندن در انتخابات ریاستجمهوری تا پایان کار اثبات کرد که استدلال دشمنان مبنی بر این که نامزدها پوششی بودهاند، اشتباه بوده است. حقانیان البته در این یادداشت جنجالی اذعان کرد که تبلیغات صورت گرفته برای تحریم انتخابات، ردصلاحیتهای گسترده داوطلبان از سوی شورای نگهبان و درخواست احمدینژاد برای تحریم انتخابات چالشهایی جدی برای جمهوری اسلامی ایران بودهاند.
همچنین، حقانیان از ماندن رضایی و قاضیزاده هاشمی تا پایان انتخابات و ترک نکردن صحنه قدردانی کرده و آن را خدمتی بزرگ به نظام دانسته است. این در حالی است که “حسین شریعتمداری” مدیر مسئول روزنامه اصولگرای کیهان خواستار کنارهگیری رضایی و قاضیزاده هاشمی به نفع رئیسی شده بود و حضور آنان را خطری برای شکست احتمالی اصولگرایان در برابر همتی میدانست. حقانیان، اما مخالف این دیدگاه شریعتمداری است.
این نکته از آن رو مهم است که هر دو فرد منصوب رهبری و نزدیک به ایشان هستند. اینگونه اظهارنظر در عرصه سیاسی ایران اتفاقی بیسابقه و عجیب بود. حقانیان اکثرا در پشت پرده معادلات سیاسی ایران حضور دارد و به ندرت برای رسانهها مطلبی مینویسد. همچنین، اظهارات او باعث ایجاد شک و تردید زیادی در میان کسانی شد که از همتی حمایت کردند چرا که حقانیان در یادداشت خود نوشته که حضور همتی و سایر رقبا امدادی الهی برای رئیسی بود و باید گفت که آنان همگی به انقلاب و ظام خدمت کردند. نوشته او بدون واکنش نبود و خبرگزاری “تسنیم” نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از حقانیان به دلیل انتشار یادداشت انتقاد کرد و اظهار داشت که حقانیان تا زمانی که در بیت رهبری حضور دارد حق چنین اظهارنظرهایی را ندارد چرا که این شائبه مطرح میشود که این موضع رسمی بیت بوده است”.
“المانیتور” در ادامه میافزاید: “یادداشت حقانیان و مخالفت با آن از سوی خبرگزاری “تسنیم” تنها بخش کوچکی از درگیری بزرگتر درون اردوگاه اصولگرایان است. رئیسی تنها اصولگرا در ایران نیست و گروههای مختلف در اردوگاه اصولگرایان حضور دارند و ممکن است از نقش کلیدی او در فرایند انتقال قدرت حمایت نکنند”.
این سایت میافزاید: رئیسی در حالی ریاستجمهوری را برعهده میگیرد که فشار ناشی از تحریمها، مشکلات اقتصادی در نقطه اوج خود قرار دارد و سطح نارضایتی مردم بیش از هر زمان دیگری است. ممکن شاهد دور تازهای از اعتراضات باشیم.
یک روزنامهنگار نزدیک به اصولگرایان، اما میگوید: اگرچه درگیری درون اصولگرایان به نقاطی رسیده که پیشتر سابقه نداشت، اما من فکر میکنم انتخابات اخیر نشان داد که اکثریت جریان اصولگرا از رئیسی حمایت میکنند. با این وجود، اکنون مجلس، قوه قضائیه و قوه مجریه یکدست میشود. در نتیجه، طبیعی است که تنش باشد.