آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

اعتراضات مردم خوزستان به بی آبی تیراندازی نیروهای امنیتی، کشته شدن حداقل 3 نفر

اعتراض جان به لب رسیدگان از بی‌آبی در خوزستان ادامه دارد. شماری از مسئولان دولتی به استان سفر کردند و قول دادند مشکل را حل کند. منابع محلی از کشته شدن حداقل سه تن طی دو روز گذشته خبر داده‌اند. رسانه‌های حکومتی کشته شدن مصطفی نعیماوی و قاسم خضیری را تائید و تلاش کردند کشته‌شدگان را «نیروی بسیجی» معرفی کرده و قتل آنان را به مخالفان نظام نسبت بدهند.

شامگاه شنبه ۲۶ تیر معترضان به بی‌آبی در شاوور، کرخه، سوسنگرد، کوت سید نعیم، شادگان، اهواز، کوت عبدالله، حمیدیه و شوش به خیابان آمدند. هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر ایران از کشته شدن دست‌کم سه نفر به نام‌های مصطفی نعیماوی، قاسم خضیری و علی مزرعه در جریان این اعتراضات خبر داد.

مسئولان دولتی پیشتر کشته‌شدن مصطفی نعیماوی را تائید کرده بودند. سازمان حقوق بشر اهواز نیز شامگاه شنبه هویت یک تن دیگر از کشته شدگان به نام قاسم خضیری را تائید کرد. به گفته منابع محلی خضیری در اعتراضات جمعه شب در کوت‌عبدالله اهواز بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح شده بود، شنبه ۲۶ تیر در بیمارستان جان خود را از دست داد.

خبرگزاری فارس که به سپاه پاسداران نزدیک است، پس از فاش شدن خبر کشته شدن قاسم خضیری، یک ویدئو کوتاه منتشر کرد که در آن فردی که به ادعای خبرگزاری فارس عموی خضیری است، قاسم خضیری را یک فرد «بسیجی و مذهبی» معرفی می‌کند که در بازگشت از محل کار هدف شلیک گلوله افراد ناشناس قرار گرفته است.

این خبرگزاری در یک فیلم دیگر هم مردی که ادعا می‌کند پدر مصطفی نعیماوی است را نشان می‌دهد که می‌گوید: خرابکاران به پسرم تیر زدند.

آگهی

۲۳۰۰ روستای بی‌آب

اعتراضات به بی‌آبی در چند شهر خوزستان از شامگاه پنجشنبه ۲۴ تیر آغاز شد. قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان که در نخستین روز اعتراضات، ویدئوهای منتشر شده را جعلی و غیرواقعی خوانده بود، یکشنبه ۲۷ تیر در گفت‌وگو با روزنامه همشهری تنش در استان را تائید کرد و گفت که ستاد بحران استان با حضور مسئولان دولتی که از تهران آمده بودند، تشکیل جلسه داده است.

او درباره تصمیمات این هیئت ویژه توضیحی نداد و تنها مصوبات آن را «خوب» و «به نفع مردم» توصیف کرد. مجید یوسفی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی که به گفته خودش به جلسه ستاد بحران دعوت نشده بود، تشکیل این جلسات را بی‌فایده دانست و گفت:

دولت در همه سال‌های گذشته برای رفع تنش آبی خوزستان کاری نکرده ‌و حالا چند معاون وزیر بدون اختیار قانونی را اعزام کرده که چه بشود؟

به گفته یوسفی جلسه ستاد بحران استان خوزستان «پشت درهای بسته» و «بدون دعوت از نمایندگان مجلس و رسانه‌ها» برگزار شده است.

این نماینده مجلس سفر هئیت دولتی به خوزستان همزمان با اجرای طرح‌های انتقال آب که سرمنشاء آغاز دور تازه اعتراضات است را «دوگانگی» در دولت خواند و گفت:

برخی روستاها برای آبرسانی لنگ ۲۰۰میلیون تومان اعتبار هستند و آن‌وقت طرح‌های انتقال آب با هزینه‌های چند‌هزار میلیارد تومانی در یکی دو سال انجام می‌شود. این دوگانگی چه معنایی دارد؟

اشاره این نماینده مجلس به انتقال آب از کرخه و کارون به زاینده‌رود است که مدیرعامل شرکت منابع آب ایران آن را رد کرده است. عبدالله ایزدپناه، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی اما اظهارات مدیرعامل شرکت منابع آب را «کذب» خوانده و گفته بود: پروژه‌های انتقال آب از سرچشمه‌های کارون باید متوقف شود.

Facebook
Telegram
Twitter
Email