تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سبلان پارچه بهدلیل پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و بیمه و بی مسئولتی مدیران کارخانه در برابر استانداری
روز پنجشنبه ۲۹ مهرماه ۱۴۰۰، کارگران کارخانه سبلان پارچه در برابر ساختمان استانداری اردبیل دست به تجمع زدند. این کارگران به پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و حق بیمه، در برابر ساختمان استانداری اردبیل گردهم آمدند.
به گفته کارگران کارخانه سبلان پارچه، مدیران این کارخانه، کارگران را تهدید به اخراج کردهاند. این تهدیدات در برابر اعتراض کارگران است که به پرداخت نشدن مطالبات عقبافتادهشان معترض هستند.
کارگران به زد و بندهای مدیران این کارخانه و پرداخت رشوه به مقامات سابق اشاره میکنند. آنها میگویند: «در محوطه کارخانه با صرف مبالغی، آلاچیقهای جذب گردشگری رستوران و… احداث شده است. همچنین به تعدادی از مقامات سابق، تحت عنوان مشاورین و هیات مدیره و… پرداختهائی صورت میگیرد.»
به گفته یکی از کارگران کارخانه سبلان پارچه، مدیران کارخانه درحال تبدیل برخی از سولههای کارخانه به استخر هستند.
سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل، با اعتراف به تغییر کاربری این کارخانه گفت: «گویا اقدامهایی در راستای تغییر کاربری کارخانه و تبدیل برخی سولهها به استخر از سوی مالک و مدیران سبلان پارچه مطرح شده است.»
وی بدون اشاره به صاحبان و مدیران این کارخانه افزود: «برخی افراد با ایجاد مشکل در کارخانه سبلان پارچه به دنبال رانت هستند،
به گزارش ایرنا: «صاحبان و مدیران این کارخانه به دلایل واهی قصد دارند در راستای فشار به دولت برای کسب امتیاز و به احتمال زیاد تسهیلات مالی، اخلال در روند امور ایجاد کنند»
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس نیز از اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مالی به مدیر این کارخانه در پی سفر رئیسی به این استان خبر داد.
گویا مالک و مدیران کارخانه برای دریافت هرچه بیشتر امتیاز و تسهیلات از دولت، از پرداخت حقوق کارگران در ماههای گذشته خودداری کردهاند.
ایرنا میافزاید: «برخی ادعاهایی نیز از پرداخت حقوقهای نامتعارف به بعضی افراد خاص تحت عنوان مشاوره و حتی زد و بند افراد سیاسی خبر میدهد.»
مجتمع کارخانهای سبلان پارچه شامل هفت کارخانه تولیدی پوشاک زنجیرهای در سال ۸۶ راهاندازی شد؛ این واحد بزرگ تولیدی چرخه کامل تبدیل پنبه به نخ و نخ به انواع منسوجات و پارچهها را داراست و با صرف یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ﷼ با ظرفیت ایجاد اشتغال برای حدود پنج هزار نفر افتتاح شد اما پس از مدت بسیار کوتاهی به تعطیلی کشیده شد و تا مرز ورشکستگی پیش رفت.
طی دوران ورشکستگی، تعداد کارگران کارخانه سبلان پارچه به تعداد کمی رسید. ولی بعد از دریافت وام از دولت تعداد کارگرانش در اردیبهشت امسال به ۱۴۰۰ نفر رسید.