جشن 30 هزار نفری برای قهرمانی یک تیم فوتبال از زنان. بیسابقه در تاریخ فوتبال ایران. نمادِ فرهنگِ یک شهر. نمادِ احترام به زنانِ یک شهر. نمادِ زیستِ مسالمتآمیز.
اتفاق جالب توجه روزهای گذشته جامعه ایران جشن قهرمانی تیم فوتبال بانوان خاتون بم بود. تصاویر آن جشن که در شهر بم برگزار شده است در نوع خود اتفاقی بی نظیر است.
جشن قهرمانی خاتونیها در حالی برگزار شد که این تیم پیش از این با نام شهرداری بم در مسابقات شرکت میکرد و با کسب هشت قهرمانی از مجموع چهارده دوره برگزار شده مسابقات لیگ برتر زنان جام کوثر، رکورددار قهرمانی در فوتبال زنان ایران به شمار میروند.
اگرچه مراسم جشن قهرمانی و اهدا جام در 16 خرداد ماه و در ورزشگاه تختی ایلام جشن گرفته شده بود اما مراسم دو روز قبل جشن و تقدیر از ورزشکاران در خود شهر بم و با حضور مردم این شهر بود. اتفاقی جالب توجه که با حضور حدود 30 هزار نفر از علاقمندان و مردم شهر بم در ورزشگاه فجر این شهر برگزار شد.
علی عالی (روزنامه نگار ورزشی) در صفحه اینستاگرامش در این باره نوشت: «به شکلِ عجیبی، مهمترین حادثه فوتبال ایران نادیده گرفته شد. جشن سیهزار نفری برای قهرمانیِ یک تیم فوتبال از زنان. بیسابقه در تاریخِ فوتبال ایران.
چنین تصاویری میتواند عکسِ قاب شدهی هر خانهای در بَم باشد؛ نمادِ فرهنگِ یک شهر. نمادِ احترام به زنانِ یک شهر. نمادِ زیستِ مسالمتآمیز. مراسم جشن قهرمانی و تجلیل از بازیکنان و کادر فنی تیم فوتبال زنان خاتون بم در ورزشگاه فجر این شهر برگزار شد؛ با حضور خانوادهها. زن و مرد کنار هم. بدون حاشیهای، بدونِ مسئلهای و بدونِ اینکه هیچ فرد و نهاد و ارگانی حساس شود.
این بزرگترین تمرینِ باهم بودن است. یک شهر میتواند ورزشگاهش نمادِ تماشایِ یک شهر برای اعدام باشد و یک شهر هم میتواند نمادِ پاسداشتِ موفقیتهای زنانش باشد. کدام تصویر پیامِ زیباتری برای جامعه دارد؟
کدام تصویر میتواند مردمِ یک شهر را در نگاهمان ویژه کند؟ بَم را به خرابیهای زلزلهش میشناسید؟ حالا بَم را به آبادانیهایِ فرهنگی و ورزشیاش بشناسید. یک نقطهی روشن در روزهایِ تاریکشده.»
چند بازیکن تیم خاتون بم هم در زیر همین پست از برگزاری این جشن ابراز خوشحالی کرده و از مردم بم و مدریت باشگاه تقدیر کردهاند.
جالبترین نکته این جشن این حضور اقشار مختلف مردم و علی الخصوص خانوادهها با زن و بچه است، بچههایی که با دیدن چنین مراسمهایی و چنین قهرمانانی، الگوهایی برای آینده خود پیدا میکنند.
چه دختر و چه پسر فرقی ندارد این مهم است که میبینند در شهرشان قهرمانانی وجود دارد که برای آنها چنین جشنی برگزار شده است و او هم میتواند پای در جای پای آنها بگذارد.