بر اساس گزارش های رسانه ها، کارگران کارخانه سبلان پارچه نسبت به پرداخت نشدن حداقل ۲ ماه دستمزد و بیمه معوقه خود برای چندمین بار است که دست به اعتراض زده اند. این کارخانه در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل واقع شده است. کارگران این کارخانه، نزدیک به ۱۲۰۰ نفر می باشند و از ۲ ماه قبل دستمزد خود را دریافت نکردهاند. همچنین، کارفرما چندین ماه است که بیمه کارگران را پرداخت نکرده است.
پرداخت نکردن بیمه مشکلات زیادی برای کارگران کارخانه سبلان پارچه در مراجعه به مراکز درمانی ایجاد میکند. وی علت پرداخت نکردن دستمزد و بیمه کارگران را گسترش بحران در صنایع نساجی و کمبود نقدینگی عنوان میکند. مدیران این شرکت، در چند سال گذشته، همواره مطالبات کارگران را با تاخیر پرداخت کردهاند.
یکی از کارگران کارخانه سبلان پارچه با رد اظهارات مدیران این شرکت میگوید:
«مجموعه سبلان پارچه از چند بخش تولیدی (پوشاک، تخت بافی، گردبافی…) تشکیل شده است. چند روز است کارخانه به دلیل تغییرات مدیریتی و انبارگردانی موقتا تعطیل شده و قرار است بعد از تعطیلات ماه محرم دوباره فعالیت خود را با حضورکارگران از سر بگیرد… با وجود تداوم مشکلات مالی کارخانه در سال جاری، هنوز اقدامی جدی برای رفع مشکلات کارخانه صورت نگرفته است و کارگران نگران هستند.»
اخراج ۴۰۰ تن از کارگران در خرداد ماه
در خرداد ماه ۱۴۰۱، نزدیک به ۴۰۰ تن از کارگران کارخانه سبلان پارچه بهدلیل اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مطالباتشان از ورود به کارخانه منع شدند. این کارگران از دو هفته پیش از آن اجازه ورود به محل کار خود را نداشتند. مدیران با این زورگویی آشکار و غیرقانونی مانع ورود کارگران به کارخانه شده بودند. معترضان از آن زمان تاکنون در وضعیت نامشخص شغلی بهسر میبرند.
به دلیل سیاستهای ضدکارگری دولت، کارفرماها دست باز در هر تنظیمی با کارگران دارند. بستن قراردادهای کوتاهمدت باعث شده، موقعیت قانونی کارگران به شدت پایین بیاید. پرداخت نکردن دستمزد و حق بیمه، ساعات طولانی کار، اخراج دسته جمعی و پایین آوردن دستمزد کارگران، نمونهای از این عملکرد است.
بهای این اقدامات را کارگران با هر چه فقیرتر شدن روزانه خود پرداخت کردهاند. اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف نشان از نارضایتی عموم مردم بخصوص کارگران دارد. به همین دلیل، در هر اعتراضی بدنه اصلی آن را کارگران تشکیل میدهند.