آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

از گشت ارشاد تا خاک سوده؛ گزارش اجمالی از جان باختن مهسا امینی

مهسا (ژینا) امینی، زن جوانی که به بهانه بدحجابی بازداشت شده بود ساعاتی بعد با وضعیت وخیم جسمی به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کسری منتقل شد و اکنون خبر جان باختن او منتشر می شود. روایت دردآور فوت او، واکنش شماری از مسئولان، ورزشکاران و هنرمندان را در پی داشت. در عین حال اطلاعیه مرکز اطلاع‌ رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و سلب مسئولیت تلویحی نسبت به واقعه رخ داده، واکنش خانواده این شهروند و خشم افکار عمومی در فضای مجازی را برانگیخت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، انتقال مهسا (ژینا) امینی با حال نامساعد جسمی از بازداشتگاه وزرا به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کسری و در نهایت فوت او واکنش های گسترده ای را در پی داشت.

مهسا (ژینا) امینی زن جوان ۲۲ ساله اهل سقز که به تهران سفر کرده بود روز سه شنبه هفته گذشته در ایستگاه مترو حقانی تهران توسط ماموران پلیس امنیت اخلاقی بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به وزرا منتقل شد.

کوتاه مدتی پس از بازداشت، پیکر نیمه جان وی در حالی که با سطح هوشیاری درجه ۳ به کما رفته بود به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کسری منتقل شد.

با توجه به کارنامه بد نیروی انتظامی و وقایع مشابه پیشین، افکار عمومی با باور به ضرب و شتم این دختر جوان در محل بازداشتگاه نسبت به این وضعیت واکنش نشان داد.

در تایید این باور، یک منبع مطلع حاضر در محل به هرانا گفت “ماموران مهسا را به بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی تهران (وزرا) منتقل کردند. آنها به برادرش گفته بودند که پس از برگزاری یک ساعت کلاس توجیهی برای مهسا، او را آزاد میکنند. اما مهسا در بازداشتگاه مجددا مورد ضرب و شتم قرار گرفت و پس از چند ساعت، از بازداشتگاه وزرا به بیمارستان کسری تهران منتقل شد. کسانی که از بازداشتگاه خارج میشدند مسئله انتقال مهسا به بیمارستان را تعریف کردند و ناگهان جو متشنج شد. ماموران برای سرکوب خانواده های منتظر که حالا نگران تر شده بودند به رفتارهای خشونت آمیز و استفاده از اسپری فلفل متوسل شدند.”

با این حال مرکز اطلاع‌ رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با انتشار اطلاعیه ای ضمن اظهار این ادعا که “اخبار منتشر شده در این راستا توسط برخی رسانه ها صحت ندارد”، مدعی شده بود: “مهسا امینی که برای توجیه و آموزش به یکی از بخش های پلیس تهران بزرگ هدایت شده بود در جمع سایر افراد هدایت شده به طور ناگهانی دچارعارضه قلبی شده و بلافاصله با همکاری پلیس و اورژانس به بیمارستان انتقال و تحت درمان و مداوا قرار دارد.”

عائلی، دایی مهسا امینی در گفتگو با اعتماد نسبت به اطلاعیه مرکز اطلاع‌ رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ واکنش نشان داد. او  گفت: “دروغ مطلق است. ما از مهسا پرونده پزشکی داریم و می‌توانیم ارائه دهیم که مهسا کاملاً سالم بوده است. اصلاً تصور بر این باشد که او بیماری داشته آیا نباید رعایت حال چنین فردی را کرد؟ این که بدتر است. آن‌قدر بی‌کفایت هستند که می‌افتند به جان مردم.” او همچنین با گلایه از عدم عذرخواهی مسئولان افزود: “من به آقایانی که آمده بودند گفتم صورت مساله را پاک می‌کنید و لاپوشانی می‌کنید، ما به چای و نان و جای خواب شما محتاج نیستیم.”

مادر خانم امینی نیز در مصاحبه ای با وبسایت امتداد، ابتلای دخترش به هرگونه بیماری زمینه ای قلبی را تکذیب کرده و از فشار برای عدم اطلاع رسانی در خصوص وضعیت دخترش خبر داده و می گوید: “ژینا حقش این نبود، میگویند اطلاع رسانی نکنید، هیچی نگید، رعایت کنید. دور و برمون هم پر از ماموره.”

روز گذشته خبرگزاری فارس، از رسانه های نزدیک به سپاه پاسداران، مهسا امینی را هنجار شکن خواند و نوشته بود: “وی برای اخذ تعهد و آموزش قوانین به مقر پلیس منتقل شده بود که در جمع سایر افراد به‌طور ناگهانی دچار عارضه قلبی شد. بلافاصله این خانم توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان است.” همچنین در ادامه افزوده شد: “عده‌ای تلاش می‌کنند با بهره برداری از این حادثه تلخ هرگونه مقابله با بدپوششی را ناموجه جلوه دهند. باید انگیزه این افراد را شناخت و به مردم معرفی کرد. این تحلیل‌ها می‌تواند سرآغاز بی‌قانونی و هرج و مرج در جامعه شود چرا که در همه تخلفات کوچک و بزرگ دیگر هم ممکن است فردی با سابقه بیماری زمینه‌ای یا حتی غیر آن دچار موارد مشابه شود.”

نهایتا ظهر امروز خبرگزاری قوه قضاییه ایران از تشکیل کارگروه ویژه پزشکی قانونی با دستور دادستان تهران برای بررسی وضعیت مهسا (ژینا) امینی خبر داد.

با آنکه روزنامه همشهری آنلاین به نقل از منبع نامعلومی مدعی شده بود که خانواده امینی قصد شکایت ندارند. اما دایی مهسا امینی در مصاحبه خود در پاسخ به این پرسش گفته است: “بله، شکایت شده پدر و مادر مهسا شکایت کرده‌اند، به هر جا [که] شده شکایت کرده‌اند و پیگیر مساله هستند.”

در نهایت ساعاتی قبل وبسایت کردپا از فوت خانم امینی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کسری در سن ۲۲ سالگی خبر داد.

هم اکنون نیز با اعلام این خبر جوی امنیتی پیرامون بیمارستان کسری در تهران ایجاد شده است.

با فوت این زن جوان بار دیگر مسئله گشت های ارشاد، پوشش اجباری و همینطور امنیت بازداشت شدگان در بازداشتگاه ها مجددا مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت.

سازمان عفو بین الملل نیز در واکنش به جان باختن مهسا امینی را مرگ مشکوک توصیفی کرده که باید «همه ماموران و مقامات مسئول» در این پرونده در برابر عدالت قرار گیرند.

بازداشت و سپس جان باختن مهسا امینی به بهانه مقابله با بدحجابی با واکنش گسترده افکار عمومی و برخی چهره ها روبرو شد.

خبرگزاری ایرنا گزارش داد ابراهیم رئیسی که در سفر ازبکستان به سر می‌برد به وزیر کشور دستور داد، علت و جزئیات حادثه را با فوریت بررسی و نتیجه را گزارش کند. بر این اساس احمد وحیدی نیز به معاون امنیتی انتظامی این وزارتخامه ماموریت داد که موضوع را با فوریت مورد بررسی قرار دهد.

شماری از نمایندگان مجلس چون جلال رشیدی کوچی و فاطمه قاسپور با واکنش به این رخداد نیز قول پیگیری آن در چهارچوب های قانونی را دادند.

سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ماجرای مهسا امینی را «فاجعه‌ای ناگوار» توصیف کرده که تا «مغز استخوان را می‌سوزاند».

شماری از چهره های سیاسی از جمله زهرا رهنورد، عبدالله رمضان زاده، محمود صادقی، محمدرضا عارف، فاطمه هاشمی رفسنجانی، آذر منصوری و علی شکوری راد نسبت به واقعه روی داده واکنش نشان دادند.

چهرهای شناخته شده هنرمندان و ورزشکاران از جمله، علی کریمی، اصغر فرهادی، مسعود شجایی، احمد مهرانفر، گلشیفته فراهانی، حسین ماهینی، علیرضا جهانبخش و عباس جمشیدی فر نیز نسبت به این رخداد سکوت پیشه نکرده و اعتراض خود را با انتشار مطالب مختلفی نشان دادند.

Facebook
Telegram
Twitter
Email