اعتراضات سراسری سه روزه در یادبود سومین سالگرد آبان خونین ۹۸ و در امتداد قیام و اعتراضات جاری، با اعتصابهای گسترده در سراسر ایران آغاز شد. طبق گزارشها و ویدئوهای منتشرشده، اعتصابهای بازاریان و صاحبان کسب و کار، در بسیاری از شهرهای ایران رخ داد.
۲۴ آبان سومین سالروز آبان ۱۳۹۸ در ایران با اعتصاب آغاز شد. در چندین شهر مغازهها بسته ماند. در کردستان، آذربایجانغربی، کرمانشاه و ایلام اعتصاب گستردهتر بود. در دانشگاهها همانند تمامی ۶۰ روز گذشته دانشجویان فریاد آزادیخواهی و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند. در چندین شهر تجمع خیابانی شکل گرفت.
با نزدیک شدن به شب، اعتراضات گسترش یافت. از شمال غرب ایران تا جنوب شرق و از جنوب غرب تا شمال شرق دهها شهر کوچک و بزرگ صحنه اعتراض بود. زنان در بلوچستان برای نخستین بار به خیابان آمدند. در استان هرمزگان هم اعتراضهای شبانه به شهر رویدر گسترش یافت. در استان خراسان رضوی شهر بردسکن برای نخستین بار صحنه اعتراض بود. ایذه، زخمی از تمام سالهای گذشته، دوباره به خیابان آمد. در استان فارس اعتراضات به روستای بغلان در لارستان رسید.
در تهران دامنه اعتراضات گستردهتر از تمام روزهای قبل بود. در بیش از ده خیابان و محله در تهران شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» فریاد زده شد. ماموران حکومتی در نارمک به یک منزل مسکونی یورش بردند. در ویدئو منتشر شده از نارمک صدای یکی از ماموران سرکوب که میگوید «بچههایمان را زدند»، شنیده میشود.
در استانهای گیلان و مازندران که در روزهای نخست، مبارزان خیابانی با خشونت سرکوب شده بودند، بار دیگر در چند شهر اعتراضات محلهمحور شکل گرفت. فضا در شهرهای مختلف استان مازندران به شدت امنیتی توصیف شد. در گرگان مرکز استان گلستان، شمار زیادی به خیابان آمدند.
قزوین، همدان، اراک، زنجان، اصفهان، شیراز، بندرعباس، مشهد، بجنورد، اقلید، آباده، اهواز، بوشهر، زاهدان، ارومیه و درود صحنه رزم شبانه بود.
در کردستان سنندج، قروه، کامیاران و سقز میدان رزم بود. ماموران حکومتی در سنندج حداقل یکنفر و در کامیاران دو نفر را به قتل رساندند. حداقل یک مامور حکومتی در کامیاران کشته شد. در شیراز، دادستان فارس کشته شدن یک نیروی بسیجی را تایید کرد. در بوکان، منابع امنیتی بدون اینکه نامی را افشاء کنند، کشته شدن دو مامور حکومتی را گزارش کردند.
در مهاباد و بوکان دو شهر استان آذربایجانغربی که در بیشتر شبهای دو ماه اخیر معترضان در خیابان حضور داشتهاند هم همانند قبل جمعیت زیادی به خیابان آمدند.
در سراسر ایران «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» فریاد زده شد. «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» هم در بیشتر مناطق به گوش رسید.
گزارش رخدادهای روزهای پیش:
تازهنفسها آمدند
در سومین سالروز کشتار آبان ۹۸ دامنه اعتراضات گستردهتر شد و ایران یک روز و شب کمسابقه را تجمع کرد. در شهرهای بزرگ محلههای بیشتری محل اعتراض شدند. در شهرهای کوچک و حتی روستاها هم که تا به حال اعتراضی شکل نگرفته بود، معترضین خشمگین با شعارهایی چون «زن، زندگی، آزادی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» به خیابان آمدند.
در استان فارس اعتراضات گسترده بود و زنان روستای بلغان از توابع جویم راهپیمایی کردند و شعار دادند «زن، زندگی، آزادی». همزمان با راهپیمایی زنان بلغان صدای اذان شنیده میشود.
در اوز لارستان هم گروهی از معترضان در خیابان حضور یافتند. اوز شهری است با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر. مذهب ساکنان این شهر سنی و زبان آنها نیز اچُمی است. این نخستین بار از زمان آغاز اعتراضات دو ماه اخیر در ایران است که در این شهر تجمع شکل میگیرد.
در ویدئویی که شامگاه سهشنبه از این شهر منتشر شد «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه» به گوش میرسد. زنان در این ویدئو بدون حجاب هستند.
در استان هرمزگان، رویدر و بندرخمیر، به ترتیب در فاصله ۱۲۰ کیلومتری و ۹۶ کیلومتری بندرعباس آمدند. رویدر، شهری با جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر در همسایگی بندرخمیر قرار دارد. بندر خمیر از جمله شهرهای فقیر به شمار میرود که تابستان امسال یک زلزله سخت را تجربه کرد. این شهر بندری در حاشیه خلیج فارس از تنها یک درمانگاه و یک بیمارستان کوچک خیریهای بهرهمند است و بخش بزرگی از جمعیت آن در بافتهای فرسوده یا سکونتگاههای حاشیهای زیست میکنند.
شهر رویدر نیز وضعیتی مشابه دارد. شهری که بخشی از ساکنان از تنگدستی و فقر در سکونتگاههای ناامن زندگی میکنند و بخش اندکی هم تاجرانی هستند که در رفت و آمد میان ایران، امارات متحده عربی و کویت ثروت اندوختهاند.
در سیستان و بلوچستان که از هشتم مهر پس از کشتار در زاهدان و خاش جمعهها صحنه اعتراض بوده است برای نخستین بار گروهی از زنان شب به خیابان آمدند و «زن، زندگی، آزادی» را فریاد زدند. در یک ویدئو از زاهدان شعار «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم» به گوش میرسد.
بندر کنارک در جنوبیترین نقطه استان سیستان و بلوچستان هم همانند زاهدان شاهد حضور زنانی بود که برای نخستین بار در خیابان «زن، زندگی، آزادی» را فریاد میزدند. در ویدئو زیر که از درون یک خودرو ضبط شده است، صدای زنانی که در کنار خیابان شعار میدهند شنیده میشود.
بردسکن در استان خراسان رضوی هم از جمله شهرهایی بود که در سومین سالروز کشتار آبان به محل اعتراض تبدیل شد. معترضان در این شهر که جمعیت آن کمتر از ۳۰ هزار نفر است، در میدان توحید تجمع کردند.
آذربایجان و کردستان
در استان آذربایجان غربی، بوکان و مهاباد در تمامی شبهای گذشته صحنه رزم بودند. در ارومیه نیز چند مرتبه اعتراض خیابانی شکل گرفته بود اما به صورت مستمر تداوم نداشت. شامگاه ۲۴ آبان، بار دیگر معترضان در این شهر به خیابان آمدند و شعار دادند: «هیز تویی، هرزه تویی، زن آزاده منم. عصر سهشنبه فضای ارومیه به شدت امنیتی گزارش شده بود. یک ویدئو از تظاهرات شبانه در ارومیه را ببینید.
در مهاباد که خالق صحنههای انقلابی زیبایی بوده بار دیگر معترضان به خیابان آمدند و با افروختن آتش خیابانها را مسدود کردند. در یک ویدئو از مهاباد صدای شعار «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر» به گوش میرسد و در یک ویدئو دیگر هم فریاد معترضان که شعار میدهند: «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر سپاهی»، «مرگ بر جاش»ـ که به معنای مزدوران محلی است و همچنین این شعار: «حکومت بیچاره، آبان ادامه داره».
در یک ویدئو دیگر از این شهر صدای شعار «نه ملا، نه شاهی، حکومت شورایی» به گوش میرسد.
معترضان در مهاباد پیش از این چند مرتبه بلندگوهای مساجد را در اختیار گرفته و شعارهای انقلابی و فراخوان به حضور در خیابان را از تریبون مساجد پخش کردهاند، اقدامی که سالها پیش در در دوره انقلاب ۵۷ و مقاومت کردستان در برابر سرکوب در سالهای پس از آن انجام شده بود.
در بوکان هم «شورشگران» در چند محله به خیابان آمدند و با مسدود کردن خیابان حرکت خودروها را مختل کردند. در یک ویدئو از بوکان صدای راوی پشت دوربین میگوید «بوکان، ۲۴ آبان، خیابان سالمندان به دست شورشگران بوکانی. درود، درود، درود». در این ویدئو شعلههای آتش مشاهده میشود و بوق ممتد خودروها به گوش میرسد. در یک ویدئو دیگر از بوکان هم صدای «ژن، ژیان، ئازادی/ جاش بهسه گهوادی» که خطاب به مزدوران محلی است به گوش میرسد.
در جاده حصار نیز «شورشگران» خیابان را مسدود کردند. چند ساعت پس از شروع رزم شبانه ویدئویی از بوکان منتشر شد که جمعیت انبوهی از معترضان در حرکتند و خودروها با بوقهای ممتد از آنها حمایت میکنند.
«مشرق نیوز» که به نهادهای امنیتی در ایران نزدیک است در شامگاه ۲۴ آبان کشته شدن یک تن از ماموران حکومتی در جاده حصار بوکان را تایید کرد.
کردستان
کردستان صبح سهشنبه را با اعتصاب گسترده آغاز کرد. مغازهها و بازار بسته ماندند و شهرهای مختلف تا ظهر در سکوت بودند. از عصرگاه سهشنبه معترضان در سنندج، قروه، کامیاران، سقز به خیابان آمدند. افروختن آتش و مسدود کردن محلههای مختلف تاکتیک شورشیان در شهرهای مختلف کردستان است. استفاده از بلندگوهای مساجد برای پخش اطلاعیه و فراخوان به حضور در خیابان و سرودهای انقلابی هم شیوه جدیدی است که تا به حال در مهاباد و مریوان مورد استفاده قرار گرفته است. شامگاه سهشنبه در کامیاران نیز از این شیوه استفاده شد. از یک بلندگو در کامیاران معترضان شعار دادند: «مرگ بر ستمگر، نه شاه میخوایم نه رهبر».
صدای راوی پشت دوربین هم میگوید «۲۴ آبان کامیاران، مرگ بر ستمگر نه شاه میخوایم نه رهبر». در این ویدئو صدای گروهی از حاضران در خیابان که دورتر از مسجد دیده میشوند و فریاد میزنند «بژی کامیان- زنده باد کامیاران» هم به گوش میرسد.
شامگاه سهشنبه منابع نزدیک به فعالان کُرد گزارش کردند یک کودک در کامیاران به ضرب گلوله ماموران حکومتی به قتل رسیده است. در ویدئویی که کولبرنیوز منتشر کرد، پیکر خونی یک نفر بر روی زمین دیده میشود و صدای افرادی که دور او جمع شدهاند و میگویند «چشمهایش را باز کرد، زنده است، زنگ بزن به دکتر» شنیده میشود. کولبرنیوز هویت این کودک را سعید مرادی اعلام کرد. یک شاهد عینی هم در گفتوگو با زمانه قتل یک کودک را تایید کرد اما منابع نزدیک به فعالان کرد گفتهاند که او به بیمارستان منتقل شده و به کما رفته است.
فواد محمدی دیگر شهروند کامیارانی بود که به دست ماموران حکومتی به قتل رسید.
پیش از آن، کاربران شبکههای اجتماعی از کامیاران در توییتر نوشته بودند که صدای تیراندازی در شهر به گوش میرسد.
خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی (ایرنا) کشته شدن دستکم یک مامور امنیتی در کامیاران را تایید کرد. هویت این مامور حکومتی رضا آذربار اعلام شد.
یک ویدئوی دیگر از کامیاران در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن گفته میشود «اینجا کامیاران، شهر فرزاد کمانگر است». فرزاد کمانگر، معلم کرد را در اردیبهشت ۱۳۸۹ به همراه شیرین علم هولی، فرهاد وکیلی و علی حیدری اعدام کردند. د
دامنه اعتراضات در کامیاران پس از انتشار خبر کشته شدن حداقل دو شهروند به دست ماموران سرکوب، گستردهتر شد. کولبرنیوز از آتش زدن پایگاه بسیج در این شهر خبر داد. خانواده فواد محمدی به اداره اطلاعات احضار و تهدید شدند که تنها در صورتی که مراسم خاکسپاری را «بدون سر و صدا و تجمع» برگزار کنند، پیکر فواد را به آنها تحویل میدهند.
مردم شهر به خانه فؤاد محمدی رفتند و در آنجا «سرود ای شهید» را خواندند. تا لحظه تنظیم این گزارش پیکر فؤاد به خاک سپرده نشده بود. ماموران امنیتی خانواده کشتهشدگان در کردستان را برای خاکسپاری شبانه کشتهشدگان تحت فشار قرار میدهند.
در سنندج هم همانند تمام شبهای قبل معترضان در چند محله به خیابان آمدند. در محله نوبهار سنندج معترضان با آتش زدن لاستیک خیابان را مسدود کردند. در یک ویدئو از این محله صدای جمعی که شعار میدهند «مرگ بر دیکتاتور، مرگ بر سپاهی، مرگ بر جاش، مرگ بر خامنهای و کردستان گورستان فاشیستان» به گوش میرسد. در ننله معترضانی که آتش افروخته بودند شعار دادند: «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر».
در شهرک بهاران هم که یکی از کانونهای اعتراضی در تمام شبهای گذشته بود، معترضان به خیابان آمدند. همچنین در حاجیآباد ماموران سرکوب به سوی معترضان گاز اشکآور و گلوله ساچمهای شلیک کردند.
عمار گلی روزنامهنگار کرد و همکار مرکز حقوق بشر کردستان یک فایل صوتی از سنندج منتشر کرد که در آن صدای تیراندازی شنیده میشود. او نوشت در عباسآباد نیروهای سرکوبگر از بمبهای صوتی و شلیک گلوله با اسلحه جنگی (کلاشنیکوف ) به مردم یورش بردهاند در دره “سەگە ڕەش” و تپە “خەجێ” به انقلابیون شلیک کردند و به شماری از خانهها حمله شده است
زانیار اللهمرادی و عیسی بیگلری در سنندج به ضرب گلوله ماموران سرکوب به قتل رسیدند.
در سقز، زادگاه ژینا هم اعتراضات به شب کشیده شد. در ویدئوهایی که از این شهر منتشر شد معترضان در میان یک خیابان آتش افروختهاند و «مرگ بر دیکتاتور» را فریاد زدنند. سقز نقطه آغاز خیزش «ژن، ژیان، ئازادی» است که دو ماه از آغاز آن میگذرد. ژینا (مهسا امینی) که در جریان بازداشت به دست پلیس گشت ارشاد به قتل رسید متولد سقز بود. در مراسم خاکسپاری و چهلم او هزاران تن در سقز به خیابان آمدند و علیه حکومت شعار دادند. فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و خانواده امینی در این شهر هم مانع از تداوم اعتراضات نشد.
در قروه نیز معترضان به خیابان آمدند. قروه جمعیتی کمتر از ۱۵ هزار نفر دارد و در حد فاصل همدان و سنندج قرار گرفته است. در یک ویدئو از این شهر معترضان در پیادهرو حرکت میکنند و شعار میدهند «بسیجی و سپاهی، داعش ما شمایید».
بانه، کرمانشاه، ایلام و دیواندره شاهد تداوم اعتراض بودند. در یک ویدئو از کرمانشاه صدای شعار «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» به گوش میرسد.
در ایلام هم در ویدئوهایی که منتشر شد شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «نترسید ما همه با هم هستیم» به گوش میرسد.
همدان، قزوین، گیلان، زنجان
معترضان در همدان در خیابان بوعلی جمع شدند. در ویدئویی که از این شهر منتشر شد گروهی از معترضان شعار میدهند: «مرگ بر دیکتاتور»».
در قزوین هم بنا بر گفته شاهدان عینی حضور ماموران امنیتی پررنگ بود. در خیابان خیام که یکی از پرترددترین خیابانهای قزوین است ماموران سرکوب به سمت خودروها گلوله ساچمهای شلیک کردند. در دو ویدئو از قزوین صدای تیراندازی ماموران حکومتی به معترضانی که شعار میدهند «هیز تویی، هرزه تویی، زن آزاده منم» به گوش میرسد.
در استان گیلان هم دامنه اعتراضات گسترده بود. از رشت چند ویدئو در شبکههای اجتماعی منتشر شد. در یک ویدئو گروهی که در کنار خیابان ایستادهاند فریاد میزنند «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان». در یک ویدئو دیگر هم صدای جمعی که کنار یک آتش ایستاده و شعار میدهند «بسیجی جیرهخور/آخرشه خوب بخور» و «مرگ بر دیکتاتور» به گوش میرسد.
در یک ویدئو دیگر از این شهر ماموران سرکوب به سوی معترضان گاز اشکآور پرتاب میکنند. همچنین در یک ویدئو دیگر که از داخل یک خودرو ضبط شده است ماموران سرکوب با لباس و اسلحه دیده میشوند و صدای تیراندازی به گوش میرسد.
در زنجان هم معترضان به خیابان آمدند. در یک تصویر از شامگاه سهشنبه در زنجان که در شبکههای اجتماعی منتشر شد جوانی که یک تابلو راهنمای معابر عمومی را بر دوش دارد، دیده میشود.
تهران
در تهران اعتراضهای محلهای از صبح آغاز شد. رسانههای وابسته به نهادهای حکومتی تلاش کردند بسته ماندن مغازهها و بازار را به «احساس ناامنی» بازاریان و کسبه نسبت بدهند. شامگاه شنبه، اعتراضها گستردهتر شد. شاهدان عینی در روایتهایی که برای زمانه ارسال شد، وضعیت در تهران را کمسابقه و مشابه اعتراضات پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ توصیف کردند.
یک شاهد عینی روایت کرد: «در مترو و وسط شهر و دانشگاهها ادامه بدهند، آن چه که من دیدم احتمال خیزش در جنوب شهر خیلی بالا رفته است.»
یک شاهد عینی دیگر هم از محله گیشا در تهران اعتراضات در این محله را «گستردهترین» توصیف کرد و گفت:
«گستردگی اعتراضات چنان بالا بود که هر کس از بالکن منزل خود هم میتوانست بخشی از اعتراضها را ببیند و عموم شعارها را بشنود. میزان حضور مردم در اعتراضهای محلهمحور چیزی نظیر مراسم چهارشنبهسوری است. در چهارشنبهسوری کوچه و چهارراهی نیست که شاهد اجتماعی نباشد، اما طبعاً تجمع بزرگ هزاران نفره شکل نمیگیرد. اعتراض محلهمحور هم چنین است. سر هر کوچه جمعی ایستادهاند. بعضیها شعار میدهند. اغلب ماشینها بوق میزنند. هر کسی در هر جمعی هر کاری که بتواند میکند. کوچهای هم نمیتوان پیدا کرد که از آن شعارهای کاملاً ساختارشکنانه و درخواستهای پی در پی ارتحال به گوش نرسد.»
این شاهد عینی میگوید به دلیل گسترده و پراکنده بودن اعتراضات محلهمحور قدرت سرکوب ماموران حکومتی کاهش یافته است:
«برای محله نسبتاً بزرگی مثل گیشا با دهها کوچه که در همه آنها اعتراض جریان داشت، حدود بیست نفر مامور سرکوب موتورسوار وجود داشت. عموم آنها هم لباس شخصی بودند. از آن یگاه ویژه با موتورهای پر سر و صدا خبری نبود. طبیعی هم هست، اعتراض محلهمحور تقریباً در همه تهران جریان دارد. چارهای جز تقسیم نیرو ندارند. سهمیه گیشا بیش از این نمیتواند باشد. این ماموران مدام در خیابان اصلی بالا و پایین میروند و گاهی هم بمب صوتی منفجر میکنند. وقتی به طرف جمعی حملهور میشوند آن جمع بلافاصله به عمق کوچه میرود. همین که سراغ جمع دیگری میروند جمع قبلی دوباره شکل میگیرد. این نیروها چون نفرات کافی ندارند به ندرت داخل کوچهها میروند. در اعتراض محلهمحور قدرت سرکوب بسیار پایین است. اما سرعت استهلاک نیروی سرکوب در پهنه تهران به وضوع بسیار بالاست. دیگر نای حیدر حیدر گفتن هم ندارند.»
ویدئوهایی که از محله هروی تهران منتشر شد. این محله در شرق تهران به دلیل تجمع چند بازار یکی از تجاریترین مناطق به شمار میرود.
یک ویدئو نیز از تجمع معترضان در خیابان انقلاب منتشر شد که در آن شعار «مهسا حدیث سیاوش/آتش جواب آتش» به گوش میرسد. در یک ویدئو دیگر از این خیابان معترضان یک موتورسیکلت متعلق به نیروهای سرکوب را آتش زدند.
در تهرانپارس و شهرک غرب معترضان به خیابان آمدند. در شهرک غرب معترضان خیابان سپهر را مسدود کردند و «مرگ بر دیکتاتور» را فریاد زدند. در تهرانپارس آنگونه که صدای راوی پشت دوربین میگوید معترضان در مقابل پاساژ سیروان تجمع کردند.
در تهرانسر گروهی از معترضان گرد آتش «آزادی آزادی» را همخوانی کردند. صدای راوی پشت دوربین تاریخ را ۲۴ آبان اعلام میکند. در شهر زیبا تهران گروهی از معترضان در وسط یک خیابان همین شعار را تکرار کردند.
در یک ویدئو دیگر از محله پونک که با فاصله ضبط شده است گروهی تلاش میکنند خیابان را مسدود کنند. در قلهک و هفت حوض هم معترضان به خیابان آمدند. صادقیه و خیابان ولیعصر نیز صحنه اعتراض بودند.
یک ویدئو از درون اتوبوسهای تندرو تهران منتشر شد که در آن یک زن شعار میدهد «جمهوری اسلامی، نمیخوایم نمیخوایم»، «آهای آهای نشستهها، مهسا بعدی از شماست» و «مرگ بر دیکتاتور» و مسافران اتوبوس نیز همراه با او شعار میدهند.
در تهران یک بیلبورد تیم ملی فوتبال مردان که روز دوشنبه ۲۳ آبان با ابراهیم رئیسی دیدار کردند را به آتش کشیدند. همچنین یک پارچه نوشته که بر روی آن نوشته شده بود «آبان خونین ۲۴،۲۵،۲۶، ۱۵۰۰ کشته، زن زندگی آزادی» از پل عابر پیاده آویخته شد.
یک ویدئو دیگر نیز از شلیک ماموران سرکوب در ایستگاه مترو در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
مازندران، گلستان، خراسان
مازندران در نخستین روزهای خیزش صحنه خشونت بیش از حد ماموران حکومتی بود و همین خشونت مرگبار از شعله اعتراضها کاست اما با گذشت زمان بار دیگر اعتراضهای محلهمحور در شهرهای مختلف این استان شکل گرفت. شامگاه سهشنبه چند ویدئو از قائمشهر در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه» شنیده میشود.
در یک ویدئو دیگر از این شهر هم ماموران سرکوب موتورسوار به سمت سرنشینان یک خودرو شلیک میکنند. زمان این ویدئو اما مشخص نیست.
از آمل یک ویدئو در شبکههای اجتماعی منتشر شد که صدای راوی زمان آن را ۲۴ آبان اعلام میکند. در این ویدئو گروهی از زنان بدون حجاب با هم «آزادی آزادی» را فریاد میزنند. کاربران شبکههای اجتماعی فضای این شهر را به شدت امنیتی و حضور ماموران سرکوب با لباس نظامی و لباسشخصی را پرشمار گزارش کرده بودند.
در بابل نیز معترضان در خیابان حضور یافتند. در یک ویدئو از بابل ماموران در حال تهاجم به معترضان با فریاد «بیشرف بیشرف» خطاب قرار داده میشوند. به نظر میرسد مکان این کنش اعتراضی خیابان شریعتی است.
در استان گلستان، گرگان صحنه اعتراض بود. در یک ویدئو از اعتراض شبانگاهی در این شهر صدای «امسال سال خونه سیدعلی سرنگونه» به گوش میرسد.
در یک ویدئو دیگر از این شهر هم صدای راوی میگوید «بامداد ۲۴ آبان آتش زدن دفتر نماینده شهر منتظری. به امید آزادی ایران، زن، زندگی، آزادی». در این ویدئو شعلههای آتش بر در ورودی یک ساختمان دیده میشود.
در استانهای سه گانه خراسان (شمالی، رضوی و جنوبی) هم معترضان در چندشهر به خیابان آمدند. در مشهد مرکز استان خراسان رضوی که یکی از پایگاههای مذهبی مهم حکومت به شمار میرود، اعتراضات در چند محله شکل گرفت.
یک ویدئو از خیابان فلسطین مشهد در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن شعار «زن، زندگی، آزادی» شنیده میشود.
در بلوار پیروزی مشهد هم معترضان شعار دادند: «حکومت بچهکش، نمیخایم نمیخایم»، «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی» و «مرگ بر دیکتاتور».
در سبزوار هم معترضان به خیابان آمدند. یک ویدئو از این شهر در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم» به گوش میرسد.
در یک ویدئو دیگر از سبزوار معترضان خیابان را مسدود کردهاند و خودروهای متوقف شده در ترافیک به صورت ممتد بوق میزنند.
در استان خراسان شمالی در بجنورد معترضان به خیابان آمدند و «آزادی آزادی آزادی» را فریاد زدند. در این شهر نیز پیش از این اعتراض شبانه به صورت محدود شکل گرفته بود. یک ویدئو نیز از رقص گروهی از زنان در یک خیابان بجنورد منتشر شد. صدای راوی پشت دوربین تاریخ این ویدئو را ۲۴ هشت اعلام میکند.
فارس، هرمزگان، بوشهر، خوزستان
در استان فارس علاوه بر اوز و روستای بلغان، در شیراز، آباده، اقلید و مرودشت هم معترضان به خیابان آمدند. در شیراز در معالیآباد هسته اعتراضی شکل گرفت. معترضان در شیراز تا بامداد ۲۵ آبان در خیابان ماندند. در یک ویدئو از ساعات پایانی سهشنبه در شیراز معترضان در خیابان آتش افروختهاند و «مرگ بر دیکتاتور» را فریاد میزنند.
خبرگزاری تسنیم که به سپاه پاسداران نزدیک است به نقل از دادستان فارس نوشت در شیراز یک «طلبه بسیجی» به دلیل «اصابت کوکتل مولوتف» کشته شد. دادستان فارس ادعا کرد که برای کشته شدن این بسیجی که نامش را اعلام نکرد، پرونده قضایی تشکیل شده است.
در اقلید هم در یک ویدئو که انبوه دود در آن دیده میشود معترضان ماموران حکومتی را بیشرف خطاب میکنند. در آباده نیز معترضان یک دستگاه موتورسیکلت ماموران سرکوب را به آتش کشیدند.
در همسایگی استان فارس، چند شهر در استانهای بوشهر و هرمزگان هم شاهد اعتراض مردم خشمگین بودند. در استان هرمزگان علاوه بر بندر خمیر و رویدر که برای نخستین بار معترضان در آنجا به خیابان آمدند، در بندرعباس هم اعتراض محلهمحور شکل گرفت. در یک ویدئو از بندرعباس شعار «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» شنیده میشود.
در استان بوشهر نیز علاوه بر شهر بوشهر، معترضان در جم، یکی از شهرهایی که در آبان ۱۳۹۸ به دلیل بستن جاده ارتباطی با عسلویه خشونت شدیدی از سوی ماموران حکومتی بر آن تحمیل شد، علیه حکومت شعار دادند. در یک ویدئو از این شهر معترضانی که با آتش زدن لاستیک خیابان را مسدود کردهاند، شعار میدهند «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه».
اصفهان، خوزستان، اراک، لرستان
در استان خوزستان ایذه، شهری که در دی ۱۳۹۶ شاهد خشونت کُشنده پلیس و نیروی سرکوب بود شامگاه سهشنبه دوباره صحنه اعتراض شد. ایذه از جمله شهرهای با نرخ بیکاری بالا است و به گفته مسئولان حکومتی از هر چهار جوان این شهر سه نفر بیکارند. در سالهای اخیر بارها جویندگان کار در ایذه مقابل پروژههای نفت و گاز تجمع کردهاند. جمعیت غالب این شهر را لرهای بختیاری تشکیل میدهند. در یک ویدئو از این شهر گروهی از معترضان شعار میدهند «امروز روز آزادی است، جای بهمنی خالی است».
هادی بهمنی کودک کار ۱۷ سالهای بود که در اعتراضات تابستان ۱۴۰۰ که به «قیام تشنگان» شهرت یافت به ضرب گلوله ماموران حکومتی کشته شد.
در اهواز، معترضانی که سطلهای زباله را در وسط خیابان معلق کرده بودند شعار دادند «هیز تویی، هرزه تویی، زن آزاده منم».
در استان چهارمحال و بختیاری یک ویدئو از پرتاب آتش به ساختمان حوزه علمیه و حسینیه صاحبالزمان شهر هفشجان منتشر شد.
در استان اصفهان ویدئوهایی از اعتراض محلهمحور در شاهین شهر و اصفهان منتشر شد. در یک ویدئو از اصفهان معترضان خیابان را با سطل زباله آتش زده مسدود کردهاند و شعار میدهند «هیز تویی، هرزه تویی، زن آزاده منم» و «مرگ بر دیکتاتور».
در شاهین شهر هم معترضان که شماری از آنها روسریهایشان را در هوا میچرخاندند «آزادی آزادی آزادی» را فریاد زدند.
در استان مرکزی معترضان علاوه بر اینکه با نور بر روی کوه شعار «زن، زندگی، آزادی» را نوشتند، در خیابان نیز یک خودرو پلیس به آتش کشیدند. در یک ویدئو دیگر از اراک معترضانی که یک بنر حکومتی را به آتش کشیدهاند «مرگ بر دیکتاتور» را فریاد میزنند.
درود در استان لرستان هم از دیگر شهرهایی بود که چند ویدئو از رزم شبانه در آنجا منتشر شد. در یک ویدئو یکی از معترضان با فلاخن به سمت ماموران حکومتی سنگ پرتاب میکند. در یک ویدئو دیگر هم گروهی از معترضان در خیابان ایستادهاند و حرکت خودرها را مختل کردهاند. منابع نزدیک به حزب آزاد کردستان از شلیک ماموران دولتی به معترضان در درود خبر دادند.