آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

دادگاههای انقلاب اسلامی در تمام شهرهای کشور فعال شده اند تا با احکام سنگین تکلیف هزاران نفری را که در اعتراضات روزهای اخیر دستگیر کرده اند، روشن کنند. این دادگاهها بطور ویژه موظف هستند تا با صدور احکام اعدام، حبس های طولانی مدت و جرایم نقدی انتقام از معترضین بگیرند و جو ارعاب و وحشت در جامعه بوجود آورند.  

به گزارش رادیوزمانه؛ دوشنبه ۲۱ آذر جمهوری اسلامی چهار تن را به دار کشید. مجیدرضا رهنورد در مشهد و …در بلوچستان. مجیدرضا رهنورد کارگر دستفروش بود در مشهد که او را به اتهام قتل دو بسیجی بازداشت و بدون حق دسترسی به وکیل و دادرسی عادلانه در فاصله کوتاهی اعدام کردند. در یک ویدئو که رسانه‌های حکومتی چند روز پس از بازداشت رهنورد منتشر کردند، دست او بر اثر شکنجه و ضرب و شتم شکسته بود و صورتش کبود.

رهنورد دومین بازداشت شده‌ای است که در ارتباط با اعتراضات به قتل ژینا (مهسا) امینی در فاصله کوتاهی اعدام می‌شود. پیشتر محسن شکاری، کارگر کافه در تهران را اعدام کرده بودند. همزمان با اعدام معترضان بازداشت شدگان، طی روزهای گذشته چند تن از بلوچ‌های زندانی نیز به دار آویخته شدند. روز ۲۱ آذر عیسی شیرزایی را در زندان مرکزی زاهدان اعدام کردند. رسانه‌های حکومتی اتهام او را جرائم مرتبط با مواد مخدر گزارش کردند، اتهامی که بر اساس آن سالانه ده‌ها بلوچ را به دار می‌آویزند. ۱۹ آذر نیز عبدالواسع براهویی را به اتهام قتل در زندان مرکزی زاهدان اعدام کرده بودند.

کمپین فعالان بلوچ ۱۵ آذر ماه نیز از اجرای حکم اعدام هفت زندانی بلوچ که از سال ۱۳۹۱ در زندان حبس شده بودند، خبر داد. ناصر عمرزهی و علیرضا نارویی را در ۱۴ آذر اعدام کردند. محمدامین عمرزهی، انوشیروان عمرزهی، غلام رسول مزارزهی و عبدالنبی مزارزهی پنج متهم دیگر این پرونده که خویشاوند بودند را هم در روزهای هفتم و ۱۳ آذر به دار آویخته بودند. اعدام بلوچ‌های زندانی پس از جمعه خونین زاهدان، هشتم مهر، شتاب بیشتری گرفته است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس دستگاه قضایی صبح دوشنبه در جلسه شورای عالی این دستگاه به قضات گفت تحت تاثیر «خواست و سلیقه و فضاسازی دیگران» قرار نگیرند، «سرعت را لحاظ کنند» و «از شماتت شماتت‌گران نگران نباشند».

انجمن صنفی معلمان کردستان_مریوان در یک بیانیه اعدام را قتل حکومتی خواند و آن را محکوم کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «انجمن صنفی معلمان کردستان_ مریوان تعجیل بی‌سابقه در برگزاری دادگاه‌ها، ضرب و شتم بازداشت‌شدگان و صدور فوری احکام شدید علیه آنها را خلاف تمامی رویه‌های مدنی و قانونی می‌داند. براساس تمامی شواهد و روایت‌ها، متهمان از بدیهی‌ترین حقوق انسانی و قانونی خود محروم گشته‌اند و این‌گونه محاکمه‌ها، حتی با موازین قانون اساسی و قوانین جزائی و مدنی خود حاکمیت تطبیق ندارد. ما معتقدیم در این وضعیت، نظام قضایی صرفا به ابزاری برای سرکوب ظالمانه‌ی نظامی و امنیتی در جهت نیل به اهداف حاکمیت بدل گشته‌اند. با کمال تاسف اعدام ناعادلانه محسن شکاری- جوان معترض تهرانی- در هفدهم آذرماه، در همین راستا انجام گرفته است

این تشکل صنفی معلمان که دو عضو آن، مسعود نیکخواه و اسکندر لطفی، به تازگی از زندان بیرون آمده‌اند، صدور حکم اعدام و تسریع در اجرای آن تحت اتهام‌هایی چون محاربه و مفسد فی‌الارض را «اقدامی خطرناک و اقدامی کورکورانه» خواندند که «فقط با هدف مرعوب ساختن مردم مظلوم ایران است».

به گزارش آفتاب نیوز: علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در جریان بازدید رئیس قوه قضاییه از دادگاه انقلاب تهران به ارائه گزارشی از روند رسیدگی به پرونده‌های ناآرامی های اخیر در استان تهران پرداخت و گفت: از ابتدای شروع آشوب‌ها و اغتشاشات اخیر، شعب ویژه‌ای در دادگاه‌های انقلاب اسلامی تهران و شهرستان‌های استان تهران، برای رسیدگی به پرونده‌های این حوزه اختصاص یافتند.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: در‌جریان رسیدگی‌ها به پرونده‌های عناصر اغتشاش‌گران در استان تهران، ۱۶۰ نفر به مجازات‌های حبس بین ۵ تا ۱۰ سال، ۸۰ نفر به مجازات‌های حبس بین ۲ تا ۵ سال، ۱۶۰ نفر به مجازات‌های حبس تا ۲ سال و ۷۰ نفر به مجازات‌های جریمه نقدی محکوم شدند.

انتقام گیری حاکمیت از مردم با واکنش در دانشگاه‌ها و مدارس همراه شد. در یک مدرسه در احمدآباد مشهد گروهی از دانش‌آموزان شعار دادند: «مجیدرضا رو بردن، جنازه‌شو آوردن» و «این آخرین پیامه، اعدام کنی قیامه».

در شیراز هم دانش‌آموزان یک مدرسه دخترانه که از اعدام رهنورد به خشم آمده بودند شعار دادند: «مجیدرضا خوابیدی، ما همه بیدار شدیم» و «این آخرین پیامه، اعدام کنید قیامه».

اعتراضات به دانشگاه‌ها نیز کشیده شد. در چندین دانشگاه دانشجویان خشمگین از اعدام و سرکوب با تجمع، تحصن یا شعارنویسی بر دیوارهای دانشگاه به رزم خود علیه سرکوب ادامه دادند. در دانشگاه شریف دانشجویان تصاویر رهنورد و شکاری را در کنار دست‌های خونین و طناب‌های دار نمادین بر یک تابلو نصب کردند و کنار آن نوشتند: «از خون جوانان وطن» و «بیدار شوی کاش، وطن، زنده و بی‌دار»

در دانشگاه نوشیروانی بابل دانشجویان تصاویر محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد را بر دیوار راهروها و سر در کلاس‌ها نصب کردند. در دانشکده مالی خوارزمی هم نام اعدام‌شدگان بر دیوار و تابلو کلاس‌ها نقش بست.

دانشجویان دانشگاه بین‌المللی قزوین نیز بر دیوارهای دانشگاه نوشتند: «چطور بی‌دار شویم، کافی‌ است بیدار شویم»، «مرگ بر دیکتاتور»، «این نهضت آبان است دیکتاتوری تمام است» و «خون با هیچی پاک نمیشه».

در دانشگاه الزهرا تهران به صورت نمادین طناب‌های دار بر چند درخت آویخته شدند. در دانشکده معماری دانشگاه بهشتی هم دانشجویان بر دیوارهای دانشگاه طناب دار آویختند و نوشتند «سکوتی که تاوان مرگ داد» و «فهمیدیم دنبال گردن برای طنابتان می‌گردید».

یک ویدئو نیز از یکی دیگر از دانشکده‌های دانشگاه بهشتی تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد گروهی از دانشجویان در اعتراض به بازداشت دانشجویان و اعدام معترضان بازداشت‌شده سرود زندگی را همخوانی می‌کنند. انها کاغذهایی که بر آن نوشته شده دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد و زن، زندگی، آزادی را در دست داشتند.

وضعیت در بسیاری از شهرها به شدت امنیتی است. ماموران امنیتی و لباس شخصی‌ها در گذرگاه‌های پررفت و آمد مستقر شده‌اند و به رهگذرانی که در گروه‌های بیش از دو نفر حرکت می‌کنند، یورش می‌برند. در مشهد زادگاه مجیدرضا رهنورد، شماری از شهروندان مقابل خانه مادر بزرگ او شمع روشن کردند و دسته‌های گل چیدند.

گروه‌های چند نفره در چند نقطه از شهر هم به خیابان آمدند و علیه حکومت شعار دادند. در یک ویدئو گروهی که بیشتر جمعیت آن زنان هستند، شعار می‌دهند «آهای آهای نشسته‌ها جوون بعدی از شما». در یک ویدئو دیگر که صدای راوی پشت دوربین می‌گوید مشهد، ۲۱ آذر گروهی از معترضان شعار می‌دهند «امسال می‌ده کشته سپاه، مرگ بر کل نظام» و «هر یک نفر کشته شه هزار نفر پشتشه».

در یک ویدئو دیگر از مشهد زنی تنها در وسط خیابان ایستاده و طناب دار را به گردن خود آویخته است.

در تهران هم محله‌های هفت حوض، اکباتان، چیتگر شماری از شهروندان در خیابان علیه حکومت شعار دادند. در یک ویدئو از اکباتان شماری از شهروندان شعار می‌دهند: هر یه نفر کشته شده، هزار نفر پشتشه. در چیتگر هم علیه علی خامنه‌ای شعار دادند: «مرگ بر خامنه‌ای جلاد» و «مرگ بر حکومت بچه‌کش».

یک ویدئو هم از هفت‌ حوض تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. در این ویدئو شماری از شهروندان در خیابان شعار می‌دهند: «این آخرین پیامه اعدام کنید قیامه».

در برخی دیگر از نقاط تهران هم شهروندان از پشت‌بام‌ها شعار دادند. در یک ویدئو منسوب به جنت‌آباد تهران شعار «خامنه‌ای کثافت عامل هر جنایت» به گوش می‌رسد.

در میاندوب، استان آذربایجان غربی هم شماری از زنان در یک اقدام اعتراضی تصاویری از مجیدرضا رهنورد و کاغذهایی که بر آن نوشته شده بود «جنایت اعدام شهید قیام مجیدرضا رهنورد توسط آتش خشم مردم ایران پاسخ داده خواهد شد» را مقابل صورت خود گرفتند و عکس‌های آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

در شهرهای کرد به صورت غیررسمی حکومت نظامی برقرار کرده‌اند. ورود و خروج را در شهرهای مختلف کنترل می‌کنند. کسبه اعتصابی را به نهادهای امنیتی احضار، حساب‌های بانکی برخی از آنان را مسدود و مغازه‌های بسیاری را پلمپ کرده‌اند تا مانع ادامه رزم شبانه شوند. در جوانرود که ۳۰ آبان نیروهای امنیتی شهروندان را به رگبار بستند، در نخستین ساعت‌های ۲۲ آذر جمعیت کثیری در واکنش به بازداشت سیف‌الله حسینی، امام جماعت مسجد خاتم‌الانبیاء این شهر به خیابان آمدند و مقابل ساختمان فرمانداری تحصن کردند. در یک ویدئو از جوانرود از بلندگوی یک مسجد شهروندان به تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری فراخوانده می‌شوند. یک تصویر نیز از در ورودی فرمانداری این شهر که بر آن نوشته شده بود: مرگ بر خامنه‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

جوانرود شهری است با نرخ بیکاری بالا. بخش بزرگی از جمعیت آن از طریق کولبری امرارمعاش می‌کنند. پس از اعتصاب چندباره بازاریان و کسبه در این شهر نیروهای امنیتی مانع فعالیت برخی از کاسبان شده‌اند و اجازه ورود و خروج کالا به بازارچه مرزی را نمی‌دهند.

Facebook
Telegram
Twitter
Email