فرایند پرشتاب و پنهان و غیرشفاف این خصوصی به صورتی گرفته شده است که حتی نمایندگان مردم و و مسئولان محلی و استانی هم اطلاعی از آن نداشته اند تا خبر به رسانهها درز کرده است.
هفته نامه “نسیم جنوب” چاپ بوشهر از قریب الوقوع بودن واگذاری مخفیانه مهمترین پالایشگاه گاز کشور در استان بوشهر خبر داد. این نشریه با استناد به نامه ای منتشره در فضای مجازی از واگذاری عجولانه پالایشگاه فجر به بخش خصوصی پرده برداشت. فجر دومین پالایشگاه گازی خاورمیانه است که 2۳ درصد یا یک چهارم گاز کشور را تامین میکند. نسیم جنوب این واگذاری را بدون هیچگونه کار کارشناسی و نظرخواهی از متخصصان اعلام داشت و نوشت در شرایطی که کشور با کمبود گاز مواجه است عده ای با تصمیمات آنی کاری انجام میدهند که بزرگترین پالایشگاه کشور را به آشوب بکشند. پالایشگاه فجر حاصل نیم قرن استفاده از سرمایه عمومی مردم شهرستان جم است و مردم و منابع شهرستان جم هزینه شکوفایی این صنعت را با عوارض خطرناک شیمیایی و زیست محیطی و با خشک شدن منابع آبی خود پرداخت کردهاند. نسیم جنوب به عدم توانایی بخش خصوصی برای حفاظت از چنین پالایشگاه عظیمی اشاره میکند و دست از کار کشیدن شش هزار کارگر این پالایشگاه در اعتراض به خصوصی سازی را محتمل است.
به گزارش نصیر بوشهر آنلاین رمضانی نماینده بوشهر در شورای عالی استانها با اشاره به خصوصی سازی پالایشگاه گاز پارسیان شهرستان مُهر و پالایشگاه گاز فجر شهرستان جم گفت: متاسفانه اخباری از اقدام برای خصوصی سازی دو مورد از مهمترین و بزرگترین پالایشگاههای گاز کشور و حتی خاورمیانه به گوش میرسد که خطرناک است.
وی افزود: اخیرا نامهای در فضای مجازی منتشر شده است که خبر از واگذاری پرشتاب و عجولانه دومین پالایشگاه گاز خاورمیانه به بخش خصوصی را میدهد. در صورتی که این اقدام حساس بدون کوچکترین کار کارشناسی و نظرخواهی از اهل فن صورت میگیرد.
رمضانی ادامه داد: سئوال مهمی که مطرح میشود این است که آیا در این شرایط حساس یکی از مدرنترین و کلیدیترین شرکتهای پالایش گاز ایران که نقش حیاتی در تامین گاز مورد نیاز کشور دارد را به بخش خصوصی یا خصولتی واگذار کنیم درست است؟
نماینده استان بوشهر در شورای عالی استانها توضیح داد: پالایشگاه فجر جم حدودا ۲۳ درصد یعنی نزدیک به یک چهارم گاز کشور را تامین میکند. این در شرایطی است که کشور با کمبود شدید گاز روبهرو است و دولت مجبور است بخش بزرگی از ادارات و کارخانهها و صنایع کشور را برای رساندن گاز به خانهها تعطیل کند. بعد گروهی با تصمیمات آنی و دفعتی کارهایی انجام میدهند که یکی از بزرگترین پالایشگاههای گاز کشور را به تنش و آشوب بکشند.
رمضانی با ابراز نگرانی از فرایند پرشتاب و پنهان و غیرشفاف این خصوصی سازی گفت: این تصمیم به صورتی گرفته شده است که حتی نمایندگان مردم و و مسئولان محلی و استانی هم اطلاعی از آن نداشته اند تا خبر به رسانهها درز کرده است.
عضو هیئت رئیسه شورای عالی استانها با تاکید بر اهمیت این پالایشگاه گفت: پالایشگاه فجر جم نقش حیاتی در تامین گاز کشور دارد و در این شرایط حساس کافی است تعدادی از کارگران در اعتراض به خصوصی سازی دست از کار بکشند و اعتصاب کنند. در این صورت چه کسی پاسخگوی تامین گاز کشور است؟ چه کسی را باید بابت این قصور بازخواست کرد؟ این یک مسئله امنیتی است و نباید در این شرایط حساس به این وضعیت دامن زد.
نماینده استان بوشهر در شورای عالی استانها اظهار کرد: از سوی دیگر چرا مسئولان امر انتظار دارند شرکتی که در طول نیم قرن و با سرمایه عمومی مردم شهرستان جم شکل گرفته و مردم و منابع این شهرستان هزینه شکوفایی این صنعت را با انواع عوارض سوء و خطرناک شیمیایی و زیست محیطی و با خشک شدن منابع آبی پرداخت کردهاند، اجازه دهند به حیاط خلوتی برای برخی مقامات و مسئولانی تبدیل شود که طبق تجربه تلخ دولت قبل در واگذاریهای وزارت نفت، بیشترین دغدغه شان پرورش آقازادههای غیر متخصص در سمتهای هیئت مدیره و پستهای کلیدی این صنعت بوده است.