آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

اخبار مسموم کردن صدها دانش‌آموز در ایران با واکنش‌های جهانی روبرو شده است. یونیسف هشدار داده که این خبرها را دنبال می‌کند. دادستان تهران از پیگیری “ویژه” پرونده خبر داد. تشکل صنفی فرهنگیان فراخوان تجمع داد.

مسمومیت دانش‌آموزان دبیرستان‌های دخترانه در روزهای اخیر اوجی هولناک گرفت و اخبار و تصاویر مربوط به آن خشم عمومی را برانگیخت.
انتشار ویدیوی برخورد خشونت‌آمیز یک لباس شخصی با مادری در تجمع اولیای دانش‌آموزان مدرسه ۱۳ آبان در تهرانسر چنان بازتابی داشت که مسئولان بالاخره پس از سه ماه واکنش نشان دادند و اعلام کردند که چند نفر را شناسایی و بازداشت کرده‌اند

به گزارش دویچه وله؛ یونیسف نیز هشدار داد که این اخبار را دنبال می‌کند و در اینستاگرام خود نوشت «مدرسه، پناهگاهی امن برای یادگیری کودکان و نوجوانان در محیطی ایمن و حمایتگر است.» این سازمان تاکید کرد که «این گونه حوادث می‌تواند تاثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، به ویژه دختران، که در دهه‌های اخیر به دست آمده است، بگذارد.»

روز پنج‌شنبه ۱۱ اسفند احمد وحیدی،  وزیر کشور جمهوری اسلامی در نامه‌ای به فرمانده فراجا با اشاره به این ویدیو به احمدرضا رادان گفت: «به دنبال انتشار تصاویر برخورد نامناسب فردی با یکی از بانوان، ضمن تشکر از انتشار مسئولانه اطلاعیه فراجا، مقتضی است تا در پرتو اهتمام جدی دولت به صیانت از حقوق عموم شهروندان و به خصوص بانوان در جامعه اسلامی و جلوگیری از تعدی به حریم ایشان، با قید فوریت نسبت به بررسی موضوع و شناسایی و معرفی فرد یا افراد خاطی به مراجع ذیصلاح اقدام کنید».

علی صالحی، دادستان کل تهران نیز از اختصاص یک شعبه ویژه برای پیگیری خارج از نوبت پرونده قضایی تشکیل شده خبر داد. او گفت: «دستورات قضایی مورد نیاز ضابطین، سازمان پدافند غیرعامل، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و دیگر نهادهای مرتبط با موضوع از ناحیه مقام قضایی صادر شده است. همچنین تمام دستگاه‌ها موظف شده‌اند آخرین گزارش‌ها در مورد وقایع اخیر را برای دادستانی تهران ارسال کنند».

دادستان کل تهران وعده داد که “عامل یا عاملین این عملیات‌های خرابکارانه” را در اسرع وقت شناسایی و محاکمه می‌شوند
وحید جلال زاده، ئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در جلسنه علنی روز پنجشنبه گفت که این کمیسیون “حوادث مرتبط با مسمومیت دختران دانش آموز را با قید فوریت” در دستورکار قرار می‌دهد

فراخوان تشکل صنفی فرهنگیان برای اعتراض به مسموم کردن دانش‌آموزان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از همه فرهنگیان شاغل و بازنشسته خواست روز سه‌شنبه ۱۶ اسفند در اعتراض به وضع بد معیشتی و عدم پاسخگویی به مطالبات فرهگنیان تجمع کنند. اما یکی از مهم‌ترین مطالبات این شورا امنیت دانش‌آموزان است

تشکل صنفی فرهنگیان در اطلاعیه خود به سقوط ارزش پول ملی و فقر فزاینده مردم اشاره کرده و نوشته است که درست در چنین شرایطی «شاهد وقایع تاسف‌بار دیگری هستیم که به‌ویژه می‌توان به ایجاد ناامنی در مدارس از طریق “مسمومیت‌های سریالی” دانش‌آموزان اشاره کرد که سکوت معنادار مسئولان و به ویژه نیروهای امنیتی در این رابطه به هیچ وجه قابل توجیه نیست.»

خواست‌های این تجمع از جمله عبارت است از ” پایان دادن به خشونت عریان و جو ناامنی موجود در مدارس” که «جان و سلامتی دانش آموزان و معلمان را مورد تهدید قرار داده و باعث گسترش نگرانی و اضطراب والدین شده است.” آنها به آمران و عاملان این وقایع هشدار داده‌اند: «دانش آموزان خط قرمز معلمان هستند و ما معلمان شاغل و بازنشسته در چنین شرایط دردناکی فرزندانمان را تنها نخواهیم گذاشت.»

شورای صنفی فرهنگیان همچنین بر خواست‌های صنفی خود تاکید کرده است: «اجرای کامل رتبه‌بندی و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری،  افزایش حقوق و مستمری در سال ۱۴۰۲ مبتنی بر نرخ تورم،  آزادی همه معلمان زندانی، محکومیت اقدامات اخیر هیات‌های بدوی در زمینه انفصال، کسر حقوق، یا بازنشستگی اجباری و برگشت به کار معلمان انفصال شده و برگشت معوقات معلمانی که کسر حقوق شده یا افزایش رتبه‌بندی شامل آن‌ها نشده است، اعلام اعتراض نسبت به فروش فضاهای آموزشی، تفریحی، خدماتی و ورزشی متعلق به آموزش و پرورش،  رفع ممنوعیت تحصیل جهت دانش‌آموزان که در ماه‌های گذشته بازداشت‌ شده‌اند و محکومیت برخوردهای نامناسب، تحقیرآمیز و بازداشت همکاران بازنشسته در تجمع  روز نهم اسفند و درخواست آزادی فوری همه پیش‌کسوتان عزیز.»

دوربین‌های مداربسته‌ای که تنها معترضین را شناسایی می‌کنند

کانون مدافعان حقوق بشر در نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به قتل مهسا امینی در گشت ارشاد و اعتراضات مردمی که با سرکوب حکومت بیش از ۵۰۰ کشته برجای گذاشته، نوشته است: «پس از حوادث فوق به نظر می‌رسد برای ایجاد ارعاب در بین خانواده‌ها  و خصوصا دختران جوان ، در این ماه  مسمومیت دسته جمعی تعداد کثیری از دانش آموزان  در دبیرستان‌ها و هنرستان‌های دخترانه اتفاق افتاد تا حدی که برخی از خانواده‌ها جرأت نمی‌کنند فرزندانشان را به مدرسه بفرستند. مسمومیت از طریق استنشاق گاز است.»

مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در بیش از ۵۰ مدرسه در شهرهای مختلف از جمله قم، تهران، بروجرد، ساری، قزوین صدها دانش‌آموز را راهی بیمارستان‌ها کرده است. برخی شواهد حاکی از صدمه جسمی و روحی بیش از ۸۰۰ دانش‌آموز است. کانون مدافعان حقوق بشر نوشته بیش از پانصد دانش آموز با علائم مسمومیت تنفسی ظرف سه ماه گذشته تا امروز در بیمارستان‌ها بستری شدند.

این کانون یادآور شده که هنوز هیچ «اقدام موثری در جهت کشف و علت ارتکاب چنین جرمی به عمل نیامده است و این در حالتی است که اکثر نقاط شهرها به دوربین مجهز بوده و در اعتراضات و تجمعات خیابانی شرکت کنندگان به آسانی مورد شناسائی قرار گرفته و دستگیر می شوند»
مدافعان حقوق بشر همچنین به مشابهت آنچه در کشور همسایه افغانستان و زیر سایه جمهوری اسلامی رخ می‌دهد اشاره کرده‌اند. آنها نوشته‌اند:  «مردم ایران با یاد آوری چنین رفتاری در افغانستان از سوی طالبان و نیز عدم خشنودی سران حکومت جمهوری اسلامی  از اعتراض دختران جوان علیه حجاب اجباری  بر این باور هستند که تکرار چنین وقایعی نهایتا برای کشاندن زنان و دختران به کنج منزل است.»

آنها از کمیسر عالی حقوق بشر خواسته‌اند “از کلیه امکانات قانونی خود برای پایان دادن به چنین اعمال جنایتکارانه‌ای”  استفاده کند.

Facebook
Telegram
Twitter
Email