آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

تدریس کتاب «ترگل ورگل» با موضوع “حجاب و پوشش” در دانشگاه ها اجباری شد!

با انجام اقداماتی در راستای «خالص‌سازی دانشگاه‌ها» شمار زیادی از دانشجویان و اساتید منتقد سیاست‌های جمهوری اسلامی در امنیتی و ایدئولوژیک کردن دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید اخراج و یا تعلیق شده‌اند.

حمزه شریفی‌دوست، مدیر امور دروس معارف، از ابلاغ درسی به نام «ترگل ورگل» با موضوع حجاب و پوشش به دانشگاه‌ها خبر داد.

مدیر امور دروس معارف دانشگاه‌ها در مراسم رونمایی از این کتاب در گفتگو با رسانه‌های داخلی توضیح داد که در این ارتباط کتاب‌ها به سه بخش « پرسش‌محور، اندیشمندان موفق و موسمی» تقسیم شده‌اند.

او با اشاره به درسنامه‌های موسمی گفت این کتاب‌ها عموما به «موضوعات به روزی که اقتضائات موجب می‌شود به آن پرداخته شود اطلاق می‌شود: «یک عنوان در این بخش کتاب ترگل ورگل است که ترم گذشته ابلاغ شد و با موضوع پوشش و حجاب در تمام گرایش‌ها است. موضوع مهم بعدی در این بخش مسئله فلسطین است که متن اولیه آن با استفاده از محتواهای به‌روز و مناسب در ۱۶ محور تدوین و آماده شده است. سومین موضوع و پیوست درسی امیدآفرینی است که نیاز روز دانشجویان است و با رویکرد دستاوردهای انقلاب و تمرکز بر قدرت منطقه ای ایران انجام شده است.»

گروه معارف دانشگاه‌ها قصد دارد که چهار کتاب تالیف شده توسط علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را نیز برای تدریس در دانشگا‌ه‌ها آماده کند.

در میان دروس ایدئولوژیک عمومی که دانشجویان در رشته‌های مختلف ملزم به گذراندن آن هستند می‌توان به وصیت‌های روح‌الله خمینی، تاریخ اسلام، متون اسلامی و قرآن اشاره کرد.

اما تازه‌ترین آن یک درس دو واحدی به نام «مکتب شهید سلیمانی» است که خرداد ۱۴۰۲ برای تدریس به تمام دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی سراسر ایران ابلاغ شده است.

یحیی رحیم‌صفوی، رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، ابلاغ این واحد درسی به دانشگاه‌ها را ابلاغ و خطاب به معاونان آموزشی گفته بود: «اگر می‌توانید، از مهر ۱۴۰۲ تدریس این درس را راه‌اندازی کنید.»

او مدعی شد که هدف از ایجاد این درس «ساختن نسل جوان و انتقال مکتب سلیمانی به نسل حال و آینده» است و برای «کار علمی» روی این کتاب بیش از دو سه سال زمان گذاشته شده است.

این اقدام‌ها در حالی‌ انجام می‌شوند که طی سال‌های گذشته برای حذف علوم انسانی و جایگزینی آن با آنچه به تعبیر علی خامنه‌ای «علوم انسانی اسلامی» خوانده می‌شد، تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.

اضافه کردن درسی با عنوان «ترگل ورگل» در راستای ترویج حجاب و کنترل سبک زندگی زنان دانشجو در ایران در حالی صورت می‌گیرد که زنان بسیاری به دلیل مقاومت مدنی خود در تن ندادن به حجاب اجباری بیش از گذشته از حقوق اجتماعی خود محروم و با پرونده‌های قضایی تحت تعقیب و مجازات قرار گرفته‌اند.

به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی در نظر دارد با اضافه کردن کتاب درسی «ترگل ورگل» با موضوع حجاب اجباری با موج از سر برداشتن حجاب و جنبش «زن، زندگی، آزادی» مقابله کند.

این اقدام همچنین در حالی صورت گرفته که با انجام اقداماتی در راستای «خالص‌سازی دانشگاه‌ها» شمار زیادی از دانشجویان و اساتید منتقد سیاست‌های جمهوری اسلامی در امنیتی و ایدئولوژیک کردن دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید اخراج و یا تعلیق شده‌اند.

حذف علوم انسانی از دانشگاه‌ها بر اساس فرمان علی خامنه‌ای از سال‌ها پیش در دستور کار قرار گرفت و قرار است به نام «علوم انسانی اسلامی» و به کام نظام جمهوری اسلامی صورت بگیرد.

راه‌اندازی شش دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی و تغییر عناوین کتاب‌ها و حذف کتاب‌های حوزه علوم انسانی و جایگزینی آن‌ها با عناوین عقیدتی از جمله اقدام‌های تازه جمهوری اسلامی است.

غلامعلی حداد عادل روز دوشنبه با حمایت از این روند در مورد اسلامی کردن علوم انسانی گفت: «علوم انسانی اسلامی از نظر فلسفه کلی حرف برای گفتن دارد و روشن است؛ اما لازم است در عمل نیز تلاش صورت بگیرد. برای مثال تنها با نقد اومانیسم نمی‌شود آن را اسلامی کرد. برای مثال باید دانست اسلامی کردن علم روانشناسی به چه معنا است و رسیدن به این مرحله نیازمند تلاش است. بنابراین ضرورت دارد فلسفه این علم تبیین شود.»

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، نیز در افتتاحیه همایش هفتمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی ادعا کرد که مقر اصلی علوم انسانی اسلامی جمهوری اسلامی ایران است و گفت: «علوم انسانی اسلامی باید در دنیا سرمشق‌نویس باشد. ما باید تمام تلاش خود را داشته باشیم که سرمشق‌نویس باشیم در علوم انسانی اسلامی. مقر اصلی علوم انسانی اسلامی جمهوری اسلامی ایران است. از اقدام‌های خوب این کنگره ارتباط قوی بین دانشمندان علوم انسانی دانشگاه‌ها و حوزه علمیه است. ما سعی کردیم که به این موضوع هدفمند توجه کنیم.»

علاوه بر این جمهوری اسلامی در مدارس نیز با تغییر محتوای کتاب درسی و اجرای طرح‌های تازه قصد دارد مسئله حجاب اجباری را جدی‌تر از گذشته در دستور کار خود قرار دهد.

این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که هر روزه گزارش‌های متعددی از دانشگاه‌های مختلف در خصوص اعمال فشار و برخوردهای سرکوب‌گرانه توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی مستقر در دانشگاه‌ها با دانشجویان منتشر می‌شود.

ایران وایر

Facebook
Telegram
Twitter
Email