آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

پنجاه درصد دانش آموزان دختر روستای بادکی ارومیه ترک تحصیل کرده اند

روستای بادکی ارومیه بزرگترین روستای ایران است که جمعیت ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفری دارد. اهالی این روستا از مشکلات فراوانی از جمله نبود آب، برق، امکانات ورزشی، پارک، مراکز تفریحی و مدرسه رنج می برند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تابستان سال گذشته با حضور وزیر آموزش پرورش کلنگ احداث آموزشگاه ۲۴ کلاسه بادکی ارومیه به زمین زده شد. ولی با گذشت نزدیک به یک سال از این اتفاق هیچ ساخت و سازی صورت نگرفت و بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ دانش آموز این مدرسه در بلاتکلیفی به سر می برند.

به گفته مدیران  آموزش و پرورش شهرستان ارومیه، این منطقه دارای ۱۵ هزار نفر جمعیت بوده و فضای آموزشی در این منطقه زیر ۲ متر مربع به ازای هر دانش آموز است در حالیکه میانگین کشوری بالای پنج مترمربع است.

به گفته مدیر کل سابق نوسازی مدارس استان قرار بود این مدرسه با مشارکت یکی از خیرین مدرسه ساز ساخته و تجهیز شود ولی با پیگیری های خبرنگار ایلنا مشخص شد خیر مورد نظر از مشارکت در ساخت و تجهیز این مدرسه منصرف شده است.

زمین احداث این مدرسه توسط اداره کل مسکن و شهرسازی استان تامین شده و مقرر شده در این زمین  مجموعه آموزشی ۲۴ کلاسه ( ۱۲ کلاس در  مقطع ابتدایی و ۱۲ کلاسه در مقطع متوسطه) ساخته شود تا بخشی از نیاز به فضای آموزشی در این منطقه تامین شود.

یکی از اهالی این منطقه در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه فرزندان ما بعد از اتمام دوره ابتدایی به دلیل نبود مدارس در مقطع راهنمایی و دبیرستان برای ادامه تحصیل باید‌ به ارومیه بروند گفت: خانواده های این منطقه اغلب بی بضاعت هستند و از ادامه تحصیل فرزندان شان جلوگیری می کنند.

وی افزود: سال گذشته قول ساخت مدرسه ۲۴ کلاسه در این منطقه امید را در دل خانواده ها زنده کرد ولی با گذشت یک سال از این وعده تاکنون هیچ قدمی در راستای احداث این مدرسه برداشته نشده است.

هزینه ایاب ذهاب فرزندانم به مدرسه از عهده من کارگر بر نمی آید

یکی دیگر از والدین دانش آموزان گفت: سال تحصیلی که سپری شد دانش آموزان به چند مدرسه دیگر مناطق تقسیم بندی شدند و در سرما و گرما برای حضور در کلاس درس مجبور به پیمودن کیلومترها راه بودند.

وی افزود: امسال دیگر به فرزندانم اجازه ادامه تحصیل نمی‌دهم. من یک کارگر ساده هستم و به غیر از هزینه تحصیل باید هزینه رفت و آمد فرزندانم به دیگر مدارس را بدهم و این از عهده من کارگر ساده بر نمی آید.

پول سرویس ندارم اجازه تحصیل به دخترم نمی دهم

مادر یکی از دانش آموزان گفت: دو فرزند دانش آموز دارم پسرم در مقطع دوم ابتدایی و دخترم در مقطع چهارم ابتدایی درس می خوانند. امسال وقتی برای ثبت نام به مدرسه مراجعه کردم مدیر مدسه گفت: باید فرزندانت را به مدرسه دیگری که دو کیلومتر از اینجا فاصله دارد بفرستید.

وی افزود: فرزندانم این مسافت طولانی را نمی توانند طی کنند من نیز توان پرداخت هزینه دو سرویس را ندارم بدهم و به همین دلیل اجازه تحصیل به دخترم را نمی دهم و فقط برای پسرم سرویس گرفته‌ام.

دختری با چشمان آبی و نان بربری به دست گوشه ای ایستاده و نظاره گر صحبت های ما است نزدیکش می روم و سئوال می کنم دانش آموز این مدرسه هستی؟ کردی حرف می زند متوجه نمی شوم به فارسی می گوید: من تا پنجم ابتدایی درس خوانده ام و خانواده ام به دلیل دوری راه اجازه ادامه تحصیل به من نداده اند همین را می گوید و می رود.

این منطقه فقط در ایام انتخابات یاد نماینده ها میفتد

پدر یکی دیگر از دانش اموزان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، از نبود کلاس درس برای ادامه تحصیل فرزندش شکایت کرد و گفت: در ایام انتخابات نامزدهای انتخاباتی با وعده های فراوان به این منطفه رفت و آمد می کنند تا سبد رای خود را پر کنند.

وی افزود: بعد از پایان انتخابات اهالی روستا و مشکلات شان به باد فراموشی سپرده می شود.

این شهروند با اشاره به مدت زمان کوتاه باقیمانده تا شروع سال تحصیلی جدید از مسئولان خواست به مشکلات تنها مدرسه این روستا که بیش از ۵۰ سال قدمت دارد رسیدگی کرده و امکان ادامه تحصیل دانش آموزان روستای بادکی را در این مدسه فراهم کنند.

ترک تحصیل ۵۰ درصدی دانش آموزان دختر منطقه بادکی ارومیه

رئیس شورای اسلامی روستای  بادکی ارومیه گفت: ببش از ۴ هزار و ۵۰۰ دانش آموز منطقه  بادکی ارومیه در بلاتکلیفی به سر می‌برند به طوریکه طی سال گذشته ۵۰ درصد از دانش آموزان این منطقه به دلیل نبود مدرسه ترک تحصیل کرده‌اند.

ناصر عرب زاده در گفت و گو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه نزدیک به یک سال از کلنگ زنی و وعده احداث مدرسه ۲۴ کلاسه بادکی ارومیه می گذرد، گفت: در این مدت برای ساخت این مدرسه هیچ اقدامی نشده است.

وی افزود: با پیگیری هایی که از مسئولان آموزش پرورش و‌ معاونت عمرانی اسنانداری آذربایجان غربی کرده‌ایم هیچ کدام پاسخ مناسبی نداده اند.

وی افزود: دانش آموزان این منطقه به دلیل کمبود امکانات تحصیل می بایست برای ادامه تحصیل با طی کرده کیلومتر ها راه به مدارس روستاهای اطراف یا مدارس مناطق اسلام آباد و دخانیات ارومیه  بروند.

عرب زاده با بیان اینکه، اکثر والدین این منطقه از قشر ضعیف جامعه بوده و اغلب کارگر هستند گفت: این خانواده ها به دلیل داشتن فرزندان زیاد و مشکلات مالی نمی‌توانند هزینه تحصیل فرزندان خود در خارج از منطقه را تامین کنند و به همین دلیل از ادامه تحصیل فرزندان خود جلوگیری می کنند.

وی افزود: در حال حاضر در محل ساخت این مدرسه سه کانکس کلاس درس وجود دارد که هر کدام از این کانکس ها ظرفیت ۲۵ دانش آموز را دارد و در سال تحصیلی آینده تنها کلاس درس اول ابتدایی در این کانکس‌ها برگزار خواهد شد‌.

عرب زاده تصریح کرد: مرکز آموزشی بادکی ارومیه تنها مرکز آموزش سه شیفته استان بود که بیش از ۴هزار و ۵۰۰ دانش آموز در این مرکز مشغول تحصیل بودند ولی با وعده نوسازی در حال حاضر این دانش آموزان در بلاتکلیفی به سر می برند.

وی همچنین ادامه داد: دانش آموزان این مدرسه در بین مدارس روستاهای اطراف از قبیل ولنده و جهتلو تقسیم شده‌اند این در حالیست که مدارس این مناطق تکمیل ظرفیت شده‌اند.

وضعیت بحرانی آموزش و پرورش در روستای بادکی ارومیه نمادی از مشکلات ریشه‌دار مناطق کم‌برخوردار در آذربایجان غربی است.

به رغم تاکیدات فراوان مسئولان بر اهمیت آموزش و پرورش، کمبود امکانات اساسی و تأخیر در اجرای وعده‌ها، آینده هزاران دانش‌آموز را در این منطقه در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

مردم این روستا که از مشکلات فراوان رنج می برند در حال حاضر تنها خواسته‌شان فراهم شدن محیط آموزشی مناسب برای فرزندانشان هستند و اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه و اقدام فوری مسئولان هستند.

گزارش: بیتا اختیاری

Facebook
Telegram
Twitter
Email