آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، هشدار داده که در سال آینده با کسری ۲۴ هزار مگاواتی برق مواجه خواهیم بود. این ناترازی به خصوص در تابستان و زمستان، مشکلاتی از جمله قطعی برق ایجاد میکند و تولید صنایع را مختل میسازد.
هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف، تأکید دارد که کسری برق در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲ هزار مگاوات بوده و این روند تا ۱۸ هزار مگاوات افزایش یافته است. او هشدار میدهد که اگر این روند ادامه یابد، با ۳۰ هزار مگاوات کسری برق روبرو خواهیم شد و رشد اقتصادی کشور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به گفته او، صنعت انرژی زیادی مصرف میکند و عدم تامین نیازهای انرژی باعث توقف توسعه صنعتی کشور میشود.
اورعی معتقد است که حل بحران ناترازی برق نیازمند صداقت، صراحت و شجاعت از سوی مسئولان است و هیچ راهحل کوتاهمدتی برای این مشکل وجود ندارد. وی همچنین به وضع بدتر گاز اشاره میکند و میگوید با سرد شدن هوا، مصرف گاز خانگی افزایش مییابد و صنایع به سوختهای آلاینده روی میآورند.
او پیشنهاد میکند که برای رفع بحران، باید به سمت انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد و خورشید حرکت کرد و در عین حال راندمان نیروگاهها را افزایش داد. همچنین، به نوسازی شبکه برق و کاهش تلفات انرژی نیاز است. اما مافیای انرژی و وابستگی به سوختهای فسیلی مانع از تغییرات لازم در این زمینه میشود.