در روزی که مسعود پزشکیان برای دفاع از اولین لایحه بودجه دولت جدید به مجلس شورای اسلامی رفته بود، حضور سعید جلیلی، نامزد شکستخورده انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳، در مجلس خبرساز شد. تصاویری که از حضور او در میان حلقهای از نمایندگان و همراهان سیاسیاش منتشر شد، توجه بسیاری را به خود جلب کرد و موجب واکنشهای گسترده شد.
طبق تصاویر منتشرشده، جلیلی در جلسهای در محل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس حاضر بوده است، اما ابهام درباره اینکه او با دعوت چه کسی در مجلس حضور یافته و نقش او در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ چیست، باعث شد نمایندگان و مسئولین مجلس به توضیحات متناقضی بپردازند. برخی اعضای کمیسیون و فراکسیون انقلاب اسلامی، این دعوت را تکذیب کرده و نهایتاً مشخص شد که جلیلی به دعوت جبهه پایداری به مجلس آمده است.
این اتفاقات در مجلس اصولگرای دوازدهم جالب توجه بود. با اینکه جلیلی سعی کرده است خود را همچنان بهعنوان چهرهای موثر در تصمیمگیریهای سیاسی کشور نشان دهد، واکنشها و تکذیبها از سوی نمایندگان اصولگرا نشان داد که حتی در میان همفکران خود نیز او بهعنوان عنصری مستقل شناخته میشود و کسی تمایلی به پذیرش نزدیکی به او ندارد.
جلیلی، که در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نیز به این حضور واکنش نشان داد، با اشاره به بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، بر اهمیت رشد اقتصادی ۸ درصدی تاکید کرد و بار دیگر اصرار خود بر راهبردهای سیاسی و اقتصادی مستقلش را نشان داد. این رویکرد او باعث شده است که برخی حضور و اعمال نفوذ او را به تلاش برای تشکیل «مجلس سایه» تشبیه کنند؛ مجلسی که ممکن است به رقابت جدی میان او و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس فعلی، منجر شود.
انتشار این خبر نشان داد که حضور جلیلی و همفکرانش در مجلس، بهرغم شکست در انتخابات، نهتنها از صحنه سیاسی کشور دور نشده، بلکه همچنان به دنبال اعمال نفوذ در تصمیمگیریهای کلان مجلس و دولت است؛ حضوری که میتواند در سالهای آتی نیز تأثیرات مهمی بر ساختار سیاسی ایران داشته باشد.