آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

بیانیه حزب کمونیست پاکستان درباره تسلط جهادگران تحت حمایت آمریکا برسوریه

حزب کمونیست پاکستان در آسیا احزاب کمونیست و کارگری.

امپریالیسم آمریکا و متحدانش در خاورمیانه به پیروزی جدیدی دست یافت. دولت بشاراسد درسوریه سرنگون شد وتحمیل رژیم جهادی به میدان آمد.

 دراوایل سال جاری، دولت شیخ حسینه واجید دربنگلادش نیزسرنگون شد که باعث تأسف نیروهای ترقیخواه است. سقوط این دولت ها واقعاً مایه تاسف است زیرا نیروهای ارتجاعی همچنان به قدرت می رسند. این وقایع برای امپریالیسم آمریکا که مدتهاست ازنیروهای ارتجاعی برای تسلط برکشورهای دارای اکثریت مسلمان بهره برداری می کنند، پیروز می شوند. این منجر به شکست های مکرربرای نیروهای ترقیخواه، سکولار و دموکراتیک می شود. با این حال، باید پذیرفت که سیاست ها و رفتار حاکمان در این کشورها کمک زیادی به این نتایج کرد.

اینها (حاکمیت سوریه-م) دولت های سوسیالیستی نبودند.علیرغم اشاره به سوسیالیسم در برنامه های حزب اشاره داشته اند، آنها به اصول سوسیالیستی پایبند نبودند یا دستورکارسوسیالیستی را ترویج نمی کردند. سوسیالیسم یک گنجایش سطحی نگری درسکوی سیاسی آنها بود.

 حوادث اخیرسوریه عملیات مشترک آمریکا، ترکیه، اسرائیل و اوکراین است.

 عملیات مشترک جزئی ازبرنامه بهارعربی تکمیل شده است. زمان این حمله از نظراستراتژی انتخاب شد که ایران در درگیری مستقیم با اسرائیل و لبنان و فلسطین در حال جنگ با اسرائیل هستند. درعین حال، روسیه همچنان دراوکراین گرفتار شده است. استفاده از شرایط زمانی، این تهاجم به راه افتاد.اگرروسیه یا ایران نیروهایی برای دفاع ازدولت بشاراسد مستقر کنند، می تواند اسرائیل را برای حمله به ایران تحریک کند، درحالیکه نیروهای ناتوازفرصت استفاده کردند وازطریق اوکراین گروه های مختلفی را از نظرنظامی برای انجام عملیات آمریکا علیه روسیه گرد هم آورد.

درحالیکه دولت بشاراسد ممکن است میهن پرست بود، اما نمی توان آن را مترقی یا دموکراتیک به معنای واقعی دانست. حکومتی که مخالفان را سرکوب می کند، فاقد دموکراسی است.جامعه ایکه به شدت تقسیم شده اساس خطوط قبیله ای و مذهبی، با فرقه های مختلف مذهبی در تضاد دائمی وجود دارد، نمی تواند یک دولت واقعا میهن پرست تلقی کرد. خانواده اسد به مدت 54 سال تحت عنوان ناسیونالیسم و ​​سوسیالیسم برسوریه حکومت کردند، اما به جای پرداختن به حل اختلافات عمیق، با زورسرکوب می شدند که عواقب آن این چنین فاجعه بارشد. سقوط دولت اسد و استقراریک رژیم جهادی تحت حمایت ایالات متحده برای کشورهای دارای اکثریت مسلمان هم تراژیک و هم فاجعه بار است. این امرباعث جسارت بیشترنیروهای جهادی درمناطق دیگرشد. واقعیت غم انگیزاین است که پایان دیکتاتوری منجربه ظهوریک حکومت سکولار یا دمکراتیک نشد، بلکه درعوض نیروهای ارتجاعی پیروزشدند. بازی‌های قدرت جدید که توسط رویکردهای آمریکایی و صهیونیستی دیکته شده، اکنون در خاورمیانه در حال گسترش است. اسرائیل پیش از این حمله به لبنان را آغاز کرد و بنا به گزارش ها بلندی های جولان در سوریه را اشغال کرد. پس از پیروزی جهادی‌ها در سوریه، اطمینان آنها مبنی بر اینکه پایگاه‌ها یا منافع روسیه آسیبی نمی‌رسانند این سؤال را ایجاد می‌کند: آیا روسیه این انتقال را تسهیل کرده است؟ پاسخ درروزهای آینده مشخص خواهد شد.

با این حال واقعیت این است که پس ازجنگ داخلی تحت حمایت آمریکا از سال 2011 تا 2016، آمریکا پیش از این کنترل ذخایر نفتی سوریه را با بهانه جلوگیری ازافتادن به دست داعش دراختیارخود گرفت. این ذخایرتحت کنترل ایالات متحده باقی مانده و دولت سوریه را ازنظراقتصادی فلج کرد و توانایی های نظامی آن را تحلیل می برد. نمونه از یک ارتش 350000 نفری فقط حدود 130000 سرباز بی روح باقی درسوریه مانده بودند. لذا وقتی ارتش کشوری قادر به جنگیدن نیست، نیروهای خارجی چگونه می توانند از آنها دفاع کنند؟

با تصرف سوریه توسط جهادی ها، امکان تاثیر روسیه درمنطقه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد وامکان شکست ضعیف شدن بلوک روسیه و چین و پیروزی بلوک به رهبری آمریکا می شود. ازنظرجهانبنی مذهبی یک فرقه شکست خورد و فرقه دیگری نیرو گرفت.

حزب ما(حزب کمونیست پاکستان .م) براین باوراست که این رویدادها درروزهای آینده عواقب ناگواری برای مردم سوریه خواهد داشت. حزب کمونیست پاکستان همبستگی خود را با مردم و نیروهای مترقی سوریه اعلام می دارد. کمونیست ها بجای شادی یا سوگواری درنبردهای بلوک امپریالیستی یا بین نیروهای ارتجاعی باید بر تقویت کار خود، سازماندهی مبارزات بر اساس مشکلات واقعی مردم ، آموزش کادرهای حزبی، و تشدید تلاش برای هدایت توده ها به سمت یک تحول بنیادین مردم پسند – با تمرکز به دورنمای سوسیالیستی است.

با سلام برادرانه ما، حزب کمونیست پاکستان.

برگرفته از سایت سالیدنت احزاب کمونیست کارگری.

م.چابکی: 12دسامبر2024

Facebook
Telegram
Twitter
Email

در جهان چه می‌گذرد

مسیحیان عراق خواستار خودمختاری هستنداحزاب ملی‌مذهبی که نمایندگی جمعیت کلدانی-سوری-آشوری مردم عراق را در کنفرانس بین‌المللی آزادی مذهبی که در

ادامه مطلب

در جهان چه می گذرد

فعالان دانمارکی پیشنهاد خرید کالیفرنیا از ایالات متحده آمریکا به مبلغ یک تریلیون دلار را ارائه کردند🔸 در دانمارک، پس

ادامه مطلب