علی خزائی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم توجه به آموزش در تمامی سطوح به لحاظ کمی و کیفی، به آمار ۱۸ میلیونی بیسوادان و کمسوادان در کشور اشاره کرد و آن را موضوعی قابل تامل دانست. وی اظهار داشت که با توجه به پیشرفتهای چشمگیر فناوری در کشورهای منطقه، به ویژه در زمینه هوش مصنوعی، این وضعیت در ایران ناخوشایند است.
خزائی در ادامه به تاریخچه و اهداف تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۵۸ اشاره کرد و از تلاشهای این سازمان و همکاری نهادهای مختلف برای کاهش نرخ بیسوادی مطلق در دهه ۶۰ قدردانی نمود. اما وی یادآور شد که باوجود ۴۵ سال تلاش در این زمینه، همچنان جمعیت ۱۸ میلیونی بیسواد و کمسواد در کشور وجود دارد که نیازمند توجه و تدابیر جدی است.
این نماینده مجلس تاکید کرد که رابطه مستقیمی میان میزان سواد و توسعه اجتماعی و اقتصادی کشورها وجود دارد و افزایش سواد میتواند به توسعه تعهد و تخصص در جامعه کمک کند. همچنین وی به لزوم توجه به کیفیت آموزش در کنار کمیت آن اشاره کرد و به تصاویری که در تیرماه امسال از نتایج نمرات امتحانات نهایی دانشآموزان منتشر شد، اشاره نمود که نشاندهنده تفاوتهای معنادار در کیفیت آموزشی در استانهای مختلف است.
خزائی همچنین خواستار بازنگری در اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم توسعه شد و گفت که باید این اصلاحات هر چه سریعتر انجام شود. او به تلاشهای کمیسیون آموزش برای تعیین تکلیف آموزشیاران نهضت سوادآموزی اشاره کرد و اظهار داشت که این کمیسیون در لایحه بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش را مجاز کرده تا معلمان بازنشسته، مربیان پیش دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی را به صورت حقالتدریس به کار گیرد. این اقدامات به گفته خزائی میتواند دلگرمی برای آموزشیاران نهضت سوادآموزی باشد که سالها از عمر خود را در راه تعلیم و تربیت کشور صرف کردهاند.