آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

سخنرانی ترامپ در مراسم تحلیف سال ۲۰۱۷ و ۲۰۲۵: تفاوت اساسی آن/ ترجمه کاوه آیلین

سخنرانی سال ۲۰۲۵ دونالد ترامپ در مراسم تحلیف را باید با سخنرانی او در سال ۲۰۱۷ مقایسه کرد، زیرا این مقایسه به‌وضوح گرایش‌ها و دگرگونی اولویت‌های او را در دوره‌ی جدید ریاست‌جمهوری‌اش نشان می‌دهد. ترامپ در سال ۲۰۱۷ در نخستین سخنان خود از ضرورت تلاش برای متحد کردن ملت آمریکا در راستای دستیابی به شکوفایی و رونق سخن گفت. او سپس در خطاب به شهروندان وعده داد که رونق دستگاه حکومتی حزبی اکنون با شکوفایی شهروندان عادی پیوند تنگاتنگی خواهد داشت.

این سخنان با آنچه ترامپ در سال ۲۰۲۵ بیان کرد، تفاوت بسیاری دارد. او در همان جملات ابتدایی سخنرانی‌اش گفت که آمریکا دیگر اجازه نخواهد داد که مورد بهره‌برداری قرار گیرد و حاکمیت آمریکا احیا و بازگردانده خواهد شد. این اظهارات ماهیت اصلی لفاظی‌های انتخاباتی دونالد ترامپ را بازتاب می‌دهد، زیرا او بر این باور است که تمام جهان از قوانینی که در دوران اخیر توسط ایالات متحده آمریکا ایجاد و حمایت شده، بهره‌مند شده است. در سایه‌ی این قوانین جهانی‌سازی، اروپا، چین و کشورهای دیگر ثروتمند شدند، اما آمریکا چیزی از آن دریافت نکرده است. توافقات گوناگون فقط به حاکمیت ایالات متحده آسیب زده و اقدامات این کشور را در راستای منافع ملی محدود کرده‌اند.

مارک روبیو، هنگامی که چند روز پیش مراحل انتصاب به سمت وزارت خارجه‌ی ایالات متحده را طی می‌کرد، به این موضوع اشاره کرد. او در یک جلسه‌ی استماع سنا گفت که پس از پیروزی ایالات متحده در “جنگ سرد”، اجماعی دوحزبی به وجود آمد مبنی بر اینکه «پایان تاریخ» فرا رسیده است. دیدگاه غالب این شد که همه‌ی کشورها به عضویت جامعه‌ی دموکراتیک تحت رهبری غرب درمی‌آیند و سیاست خارجی ایالات متحده، که در خدمت منافع ملی بود، اکنون می‌تواند با سیاست‌هایی که در خدمت “نظم جهانی لیبرال” هستند، جایگزین شود.

مارک روبیو گفت: “این فقط یک خیال نبود، بلکه یک توهم خطرناک بود.” بدین ترتیب، این ایده مطرح شد که حاکمیت ایالات متحده به نفع “نظم جهانی لیبرال” خدشه‌دار شده است. با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، این وضعیت آشکارا تغییر خواهد کرد. شعارهایی مانند «ما بزرگ هستیم» و «دشمنان جمهوری» به مسئله‌ی اتحاد ملت اشاره دارند، اما ترامپ در دوره‌ی جدید خود حتی یک کلمه در این‌باره سخن نگفت. برعکس، او بر شکافی که در جامعه‌ی آمریکا رخ داده بود، تأکید کرد.

او گفت که پیروزی اخیرش در انتخابات، تأییدی بر تعهد او برای بازگرداندن کامل و قطعی تمام خیانت‌های دولت در حال کناره‌گیری به مردم آمریکا است. دونالد ترامپ گفت: “مسیر بازگشت جمهوری ما آسان نبود – من می‌توانم این را به شما بگویم. کسانی که می‌خواستند جلوی کار ما را بگیرند، تلاش کردند آزادی مرا و البته جانم را بگیرند.” او یادآور شد که تنها چند ماه پیش، گلوله‌ی یک قاتل به گوش او اصابت کرد. رئیس‌جمهور آمریکا گفت: “خداوند مرا نجات داد تا دوباره آمریکا را بزرگ کنم.”

این سخنان بر اخلاق انحصاری پروتستانی که در جامعه‌ی آمریکا رسوخ کرده است، متکی است. از این رو، سخنان او مبنی بر اینکه «آمریکا به زودی بزرگ‌تر، قوی‌تر و استثنایی‌تر از همیشه خواهد شد» را می‌توان به‌عنوان یک هنجار آمریکایی در نظر گرفت.

در سال ۲۰۱۷، ترامپ در سخنرانی تحلیف خود گفت: “ما اتحادهای قدیمی را تقویت خواهیم کرد، اتحادهای جدیدی تشکیل خواهیم داد و جهان متمدن را متحد خواهیم ساخت.” اما در سخنرانی سال ۲۰۲۵، هیچ اشاره‌ای به متحدان یا شرکای ایالات متحده نخواهید یافت. آنچه از او شنیده شد، این بود: “آمریکا در جای نخست است” (یا: آمریکا حرف اول را می‌زند، مترجم).

علاوه بر این، تفاوت دیگر در این است که آخرین سخنرانی ترامپ نشان‌دهنده‌ی مخالفت مستقیم ایالات متحده با چین و در رابطه با کانال پاناما بود. دونالد ترامپ از تهدید کسانی که مخالف منافع آمریکا خواهند بود، ابایی نداشت. سخنرانی او با موضوع حاکمیت آمریکا آغاز شد و با همین موضوع نیز پایان یافت. به این ترتیب، این امر اولویت اصلی او در دوره‌ی جدید است و این تنها به این معناست که آمریکا از هیچ قانونی که با منافع ملی‌اش مغایرت داشته باشد، پیروی نخواهد کرد.

 منبع. موسسه راهبردهای سیاسی و اقتصادی بین المللی

لینک منبع

Facebook
Telegram
Twitter
Email

در جهان چه می گذرد؟

پولیتیکو: فرامین و بخشنامه‌های ترامپ باعث ایجاد هرج‌ومرج در پنتاگون شده است فرامین و بخشنامه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و

ادامه مطلب