روز ۲۵ بهمنماه، شریفه محمدی با شوق در انتظار ملاقات با همسر و فرزندش بود تا سه نفری در اتاق ملاقات، تولد آیدین، فرزندشان را جشن بگیرند. پیش از رسیدن خانوادهاش، مسئولان زندان حکم اعدام را به او نشان دادند و از وی خواستند که آن را برای فرجامخواهی امضا کند. این اقدام که در روز تولد فرزندش انجام شد، واکنش اعتراضی زهره و زهرا دادرس را به همراه داشت.
شریفه محمدی با حفظ روحیه، با کیکی که با امکانات محدود زندان درست کرده بود، به استقبال همسر و فرزندش رفت. این خانوادهی کوچک در کنار یکدیگر عهد بستند که در این روزهای سخت قوی بمانند تا عشق و همبستگیشان همچنان نیرویی باشد برای گذر از این دوران دشوار.
خواهران زهره و زهرا دادرس، که تنها زندانیان حاضر در آن روز بودند، به این اقدام اعتراض کردند و با رئیس بخش زنان زندان وارد جر و بحث شدند. آنها این اقدام را غیرانسانیترین رفتاری دانستند که میتوان در حق یک مادر انجام داد.
در پی این اعتراض، مقامات زندان آنها را مورد مؤاخذه قرار دادند و از ملاقات حضوری با خانواده محروم کردند. در هفتهای که گذشت، زهرا نیز از ملاقات حضوری با دو فرزندش محروم شد.
به نظر میرسد که در ادامهی این برخوردها، زهره دادرس نیز از شرکت در آزمون دکترای علوم سیاسی محروم شده است. مادر او در صفحهی شخصی خود اعلام کرده است که با وجود ثبتنام، صدور کارت آزمون و درخواست رسمی برای اعزام به جلسهی کنکور، مقامات زندان مانع از شرکت دخترش در این آزمون شدند.
ما بر این باوریم که این محرومیت نوعی تنبیه در واکنش به اعتراض او و خواهرش به نحوهی ابلاغ حکم اعدام شریفه محمدی بوده است.
ما از نهادهای حقوق بشری و سازمانهای مدافع حقوق زندانیان درخواست میکنیم که به این بیعدالتی رسیدگی کنند. همچنین، کمیتهی حقیقتیاب سازمان ملل باید از این رفتارهای غیرانسانی مطلع خواهد شد و اقدامات لازم را برای بررسی و مقابله با چنین برخوردهای ظالمانهای انجام خواهد داد. این رفتارها بیاحترامی آشکاری به کرامت انسانی و حقوق فردی است.
کمپین دفاع از شریفه محمدی
سوم اسفند۱۴۰۳
شریفه محمدی در ۱۴ آذرماه ۱۴۰۲ در منزل خود بازداشت شد و پس از انتقال موقت به زندان سنندج، به زندان لاکان رشت منتقل گردید. یک منبع نزدیک به خانواده او تأکید کرده است که محمدی تا سال ۱۳۹۲ عضو انجمن تشکلهای کارگری بوده و این انجمن هیچ ارتباطی با گروه کومله ندارد. با این وجود، او با اتهامی سنگین مواجه شده است. گزارشها نشان میدهد که او در دوران حبس انفرادی تحت شکنجه قرار گرفته و از تماس با خانواده محروم بوده است.
با وجود اینکه دیوان عالی کشور پیشتر حکم اعدام شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی در زندان لاکان رشت را نقض کرده بود، شعبه دوم دادگاه انقلاب این شهر مجدداً او را به اعدام محکوم کرد.
طبق رأی جدیدی که به وکلای محمدی ابلاغ شده، وی به اتهام «بغی» از طریق عضویت در یکی از گروههای اپوزیسیون، به اشد مجازات محکوم شده است. این در حالی است که حکم اولیه اعدام او که در تیرماه سال جاری صادر شده بود، در مهرماه توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نقض و پرونده برای بررسی مجدد به شعبه همعرض ارجاع شده بود.
شریفه محمدی در ۱۴ آذرماه ۱۴۰۲ در منزل خود بازداشت شد و پس از انتقال موقت به زندان سنندج، به زندان لاکان رشت منتقل گردید. یک منبع نزدیک به خانواده او تأکید کرده است که محمدی تا سال ۱۳۹۲ عضو انجمن تشکلهای کارگری بوده و این انجمن هیچ ارتباطی با گروه کومله ندارد. با این وجود، او با اتهامی سنگین مواجه شده است.
صدور مجدد حکم اعدام برای شریفه محمدی، واکنشهای گستردهای را در میان نهادهای حقوق بشری برانگیخته است و کمپینهای متعددی برای لغو این حکم شکل گرفتهاند. سازمان عفو بینالملل و گروههای حقوق بشری خواستار لغو فوری این حکم شدهاند.