مینیبوس حامل ۲۶ نفر از دانشآموزان مدرسه تیزهوشان در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد. بر اساس گزارش اولیه، این سانحه بهعلت بیتوجهی راننده به سمت چپ جاده و لغزندگی ناشی از بارش باران رخ داده است.
در این حادثه، ۲۳ نفر از دانشآموزان پس از انتقال به بیمارستان بهصورت سرپایی درمان و مرخص شدند و ۳ نفر دیگر به همراه راننده، بنا به توصیه پزشکان، تحت درمان قرار دارند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان آذربایجان شرقی پس از این حادثه، دستور بررسی دقیق موضوع را به پلیس راه انتظامی استان صادر کرد تا ضمن تهیه گزارش کامل، اقدامات قضایی لازم برای برخورد با مقصر یا مقصران احتمالی انجام شود.
این حادثه در حالی رخ داده است که در سالهای اخیر، موارد مشابهی از واژگونی یا تصادف وسایل نقلیه حامل دانشآموزان در کشور گزارش شده است. برای نمونه:
آذرماه ۱۳۹۶: واژگونی اتوبوس حامل دانشآموزان دختر در محور داراب – بندرعباس منجر به کشته شدن ۷ دانشآموز و زخمی شدن بیش از ۳۰ نفر شد. این حادثه یکی از تلخترین سوانح دانشآموزی کشور بهشمار میرود و افکار عمومی را بهشدت تحت تأثیر قرار داد.
مهرماه ۱۴۰۰: مینیبوس حامل دانشآموزان دبیرستانی در جاده سقز – بانه، واژگون شد که منجر به مصدومیت ۱۲ دانشآموز گردید.
دیماه ۱۴۰۲: یک دستگاه ون حامل دانشآموزان روستای فهلیان در استان کهگیلویه و بویراحمد، ، به دره سقوط کرد. در پی این حادثه، دو دانشآموز جان باختند و پنج نفر دیگر زخمی شدند.
بهمنماه ۱۴۰۳: واژگونی اتوبوس در محور ماهان – کرمان. اتوبوس حامل دانشآموزان دختر دبیرستان فرزانگان کرمان، در مسیر بازگشت از اردو. در این حادثه، ۶ نفر از جمله ۴ دانشآموز جان خود را از دست دادند و ۳۵ نفر دیگر مصدوم شدند.
با تکرار این حوادث، بسیاری از کارشناسان حوزه ایمنی، آموزش و خانوادهها خواستار بازنگری جدی در نظام حملونقل دانشآموزی، بهویژه در مناطق روستایی و جادههای پرخطر شدهاند. کمبود وسایل نقلیه استاندارد، نبود نظارت مؤثر بر صلاحیت رانندگان، و ضعف در نگهداری زیرساختهای جادهای از جمله عوامل مؤثر در وقوع چنین حوادثی عنوان شدهاند.
این رخدادها بار دیگر زنگ خطر را برای مسئولان وزارت آموزش و پرورش، وزارت راه و شهرسازی و نیروی انتظامی به صدا درآورده است تا تدابیر جدیتری در راستای افزایش ایمنی حملونقل دانشآموزان اندیشیده شود.