آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

دولت یمن در حال گردآوری ارتشی ۸۰ هزار نفره علیه حوثی‌ها می باشد.

گفته می‌شود که یک حمله‌ی گسترده برنامه‌ریزی شده، هدف آن بازپس‌گیری بندر الحدیده در سواحل غربی یمن از دست حوثی‌ها است.

 دولت یمن که مورد حمایت ایالات متحده و پادشاهی‌های حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی است، در حال گردآوری بیش از ۸۰ هزار سرباز برای نبرد با حوثی‌هاست. به گزارش روزنامه آلمانی بیلد به نقل از رسانه‌های منطقه‌ای، ظاهراً برنامه‌ریزی برای یک حمله گسترده در جریان است که هدف آن بازپس‌گیری بندر الحدیده در سواحل غربی کشور از دست حوثی‌هاست.

این نشریه آلمانی ادعا می‌کند در صورت موفقیت این طرح، می‌توان حملات حوثی‌ها به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل و آمریکا را متوقف کرد و همچنین زمینه را برای عملیات‌های بعدی به منظور بازپس‌گیری پایتخت یمن، شهر صنعا، فراهم ساخت.

با این حال، نقش ایالات متحده، عربستان سعودی و سایر کشورها در این تهاجم هنوز مشخص نیست — مسئله‌ای که از نظر آلمانی‌ها کاملاً اساسی است. چراکه بدون حمایت فعال آمریکا، گردآوری چنین ارتشی عملاً غیرممکن است. و بدون عربستان سعودی نیز برنامه‌ریزی برای یک تهاجم زمینی به قلمرو تحت کنترل حوثی‌ها بسیار دشوار خواهد بود، دست‌کم به دلیل موقعیت جغرافیایی.

اما به‌سختی می‌توان تصور کرد که ریاض علاقه‌ای به تکرار آنچه در سال‌های ۲۰۱۸–۲۰۱۹ رخ داد داشته باشد. در آن زمان، ائتلاف عربی تلاش کرد بندر الحدیده را تصرف کند، اما در پاسخ، حوثی‌ها با استفاده از پهپادها و موشک‌های بالستیک ساخت ایران، به تأسیسات نفتی عربستان حمله کردند. بزرگ‌ترین این حملات در سپتامبر ۲۰۱۹ علیه پالایشگاه‌های نفتی در “بقیق” و “خریص” رخ داد که به‌طور ناگهانی حدود ۵ درصد از نفت بازار جهانی را از چرخه خارج کرد و باعث یک بحران نفتی کوتاه‌مدت شد.

پس از آن، عربستان سعودی برنامه‌های خود را به‌طور جدی بازبینی کرد و عملاً هرگونه عملیات تهاجمی بزرگ را به حالت تعلیق درآورد، چراکه نگران بی‌ثباتی در دارایی‌های نفتی خود بود.

امروز نیز حوثی‌ها در حال حمله به مسیرهای دریایی و نفتکش‌ها هستند و دریای سرخ را مسدود کرده‌اند — حتی با وجود این‌که هواپیماها و پهپادهای آمریکایی به‌طور منظم مواضع آن‌ها را هدف قرار می‌دهند. بنابراین، حوثی‌ها ممکن است به این نتیجه برسند که اوضاع بدتر از این نمی‌شود (هرچند نظر ایران نیز در این میان اهمیت دارد).

در هر حال، حوثی‌ها زرادخانه پهپادها و موشک‌های خود را حفظ کرده‌اند و تولید نفت عربستان همچنان آسیب‌پذیر باقی مانده است. بنابراین، بدون خنثی‌سازی اولیه توانایی‌های تهاجمی حوثی‌ها، هرگونه درگیری با آن‌ها به‌صورت خودکار تهدیدی برای ایجاد بحران قیمتی در بازار نفت خواهد بود — بحرانی که اقتصاد جهانی را بیش از پیش بی‌ثبات می‌سازد.

شاید این دقیقاً همان چیزی باشد که ترامپ به دنبال آن است. اما اینکه چرا ریاض باید از چنین عملیاتی حمایت کند، کاملاً نامشخص است.

منبع: مؤسسه راهبردهای سیاسی و اقتصادی بین‌المللی

لینک منبع

Facebook
Telegram
Twitter
Email