ه انداخته و تمام چاهها و رودخانههای این منطقه را خشک کرده ونیم میلیون هکتار کویر ایجاد کرده است، نمیبینیم.
محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش ومشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در بیست ویکمین نمایشگاه مطبوعات در ارتباط با میزان حساسیت مردم نسبت به مسائل زیست محیطی گفت:
یکی از مشکلات کلیدی کشور ما در حوزه محیطزیست این است که مردم در ارتباط با مطالبات محیطزیستی از آگاهی لازم برخوردار نیستند. تلاش ما در سازمان حفاظت محیطزیست این است که به سمت افزایش آگاهی پایدار مردم در حوزه محیط زیست برویم، از همین رو از مهدکودکها فعالیت خود را آغاز کردهایم.
وی ادامه داد: برای نمونه در روزهای گذشته نخستین دوره آموزشی فارغالتحصیلان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که قرار است؛ مربی مهدکودکها باشند؛ آغاز شده است تا بتوانند به کودکان مهدکودکی آموزشهای لازم را بدهند.
درویش توضیح داد: اگر ما میبینیم که فجایع بزرگ زیست محیطی همچون خشک شدن دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین رخداد بیابانزایی کرهزمین در ایران حساسیت زیادی ایجاد نمیکند یا آنکه جلگه خوزستان وتالاب بختگان خشک میشود و مردم یک صدم از حساسیتی که روی موضوعات دیگر مانند تحریم خودرو دارند را نشان نمیدهد؛ به این معناست که متخصصان، مدیران، رسانهها، آموزش وپرورش و وزارت علوم در این حوزه کمکاری کرده اند.
وی افزود: یک برنامه طنز کودک در یکی از شبکهها جنجال و حساسیت بزرگی را در آذربایجان به راه انداخت و تمام مردم و نخبگان به خاطر آن به میدان آمدند، اما یکصدم این حساسیت را برای خشک شدن دریاچه ارومیه که تمدن آذربایجان را به مخاطره انداخته و تمام چاهها و رودخانههای این منطقه را خشک کرده ونیم میلیون هکتار کویر ایجاد کرده است، نمیبینیم. آیا خطر خشکی دریاچه ارومیه بزرگتر است یا خطر این برنامه طنز؟ من نمیگویم با آن نباید برخورد شود بلکه حتما باید با این مسئله برخورد شود، اما آیا مردم اولویتهای خودشان را به درستی شناسایی کردهاند؟
توضیح: گویا آقای درویش در جریان اتفاقات چند سال اخیر کشور نیستند. به ایشان یادآوری می کنیم، سالهای طولانی است که آذربایجانی ها در سراسر دنیا، بخصوص آذربایجانی های ساکن استان های آذربایجان شرقی و غربی به بی