تجمع کارگران شرکت سمتکو تبریز در اعتراض به وضعیت نابسامان مدیریت این کارخانه
روز دوشنبه ۱۷ آبانماه ۱۴۰۰، کارگران شرکت سمتکو تبریز (شرکت طراحی مهندسی و ساخت ابزارآلات سایپا) دست به اعتراض زدند. آنها به وضعیت نابسامان مدیریتی این شرکت معترض و در برابر دفتر مسئولان این کارخانه تجمع کردند.
به گفته کارگران، بعد از گذشت چند ماه این کارخانه همچنان بدون مدیرعامل در وضعیت نامشخصی بهسر میبرد.
وزارت صمت نیز در رابطه با وضعیت نابسامان و نحوه ادامه کار کارخانه، تاکنون هیچ پاسخی به کارگران نداده است.
به گفته راه دانا: «گفته میشود چند ماهی است این کارخانه مدیرعامل ندارد. از طرفی به دلایل نامعلومی روند تولید قطعات در این کارخانه با مشکلات جدی همراه است. کارگران شرکت سمتکو تبریز خواستار تعیین تکلیف وضعیت کارخانه هستند.»
کارگران شرکت سمتکو تبریز میگویند: «ادامه این وضعیت آینده شغلی ما را بهخطر انداخته است. بیم این داریم که ادامه وضعیت موجود، زمینهساز تعطیلی کارخانه و اخراج کارگران باشد.»
در بسیاری از موارد مقامات و مدیران وابسته به حکومت، سعی در تعطیلی و یا اخراج کارگران را دارند. این نیز به بهانه نبود تولید و یا پایین آوردن تولید میباشد که با هدف سودآوری بیشتر دنبال میشود.
این مدیران در همدستی با مقامات حکومتی با این ترفند و به بهانه ورشکستگی، اقدام به گرفتن وام از دولت کردهاند. این وام را نیز به جیب خود زده و با همدستان خود تقسیم میکنند.
روز جمعه ۱۹ شهریور ۱۴۰۰، مسعود بختیاری نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو کشور، خبر از تعطیلی ۵۰درصد از کارخانههای کنسروسازی داد.
همچنین در ۱۰ مرداد ماه نیز رئیس هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران، از تعطیلی صنایع فولاد خبر داد. وی گفت: «در یک ماهه گذشته تولید این واحدها به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است. تدوام این شرایط میتواند ۳۵ تا ۴۰ درصد اشتغال بخصوص در واحدهای پایین دستی و خرد را تهدید کند.»
تعطیلی زنجیرهای صنایع و کارگاههای صنعتی زمینه ساز اعتراضات و بحرانهای اجتماعی گستردهای را در پی خواهد داشت.