آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

سازمان بهداشت جهانی، مرکز دائمی آموزش پرستاری تأسیس می‌کند

سازمان بهداشت جهانی روز سه‌شنبه آینده در شهر لیون فرانسه یک مؤسسه بین‌المللی آموزش پرستاری را راه‌اندازی می‌کند که در آن پرستاران از سراسر جهان می‌توانند با آخرین پیشرفت‌های پزشکی آشنا شده و خود را برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده کنند.
قرار است تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان‌ملل متحد، و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در پردیس جدید ۱۱هزار مترمربعی که در محله «بیودیتریکت» ژرلان واقع در جنوب لیون ساخته شده، حضور یابند. این پروژه را فرانسه تأمین مالی کرده است.

هدف آن است که هر سال در این مرکز، به طور ویژه و برای جبران «کمبود» جهانی پرستار، ۱۶هزار نفر با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته مانند واقعیت مجازی و هوش مصنوعی آموزش داده شوند.
در زیرزمین ساختمان این مرکز با طراحی آینده‌نگرانه، امکان انجام تمرینات شبیه‌سازی در مقیاس بزرگ فراهم شده است.

سه میلیون کارآموز تا سال ۲۰۲۸
در مرکز یادشده یک پلتفرم دیجیتال نیز برای جذب و دسترسی گسترده‌تر مخاطبان در نظر گرفته شده است. سازمان بهداشت جهانی قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ سه میلیون نفر را از طریق دوره‌های آنلاین به شش زبان رسمی سازمان، شامل انگلیسی، عربی، فرانسه، چینی، اسپانیایی و روسی، جذب کند.

پایش اپیدمیولوژیک، مدیریت بحران‌های بهداشتی، رسیدگی به مبتلایان و قربانیان در مقیاس بزرگ و غیره؛ این‌ها نام دوره‌های آموزشی به‌طور متوسط بیست‌ساعته است که در ابتدا برای حرفه‌ای‌های حوزه بهداشت، یعنی پزشکان، پرستاران، داروسازان و غیره طراحی شده است. اما این دوره‌ها شامل حال کارکنان سازمان بهداشت جهانی، محققان و تصمیم‌گیرندگان این حوزه نیز خواهد شد.

کمبود جهانی نیروی پرستار
ایده تأسیس این آکادمی از سال ۲۰۱۹ شکل گرفت و از این واقعیت ناشی شده بود که اگر شرایط کمبود جهانی پرستار حل نشود، احتمالاً جهان به اهداف توسعه پایدار در زمینه بهداشت، که برای سال ۲۰۳۰ تعیین شده‌اند، نخواهد رسید.

همان‌طور که سازمان بهداشت جهانی در یک بیانیه مطبوعاتی اشاره کرده، نکته دیگر این است که «اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی جدید در زمینه بهداشت اغلب یک دهه زمان می‌برد، در حالی که حجم تولید دانش پزشکی هر سه ماه یک‌بار دو برابر می‌شود».

از این رو، ایده تقویت آموزش مداوم پرستاران شکل گرفت تا دانش آن‌ها از پیشرفت‌های علمی همسان شود و به آن‌ها کمک کند تا این پیشرفت‌ها را در شیوه‌های عملی خود گنجانده و به کار گیرند.
همان‌طور که دکتر تدروس در این سند ذکر کرده، «پاندمی کووید-۱۹ این نیاز را دوباره به ما گوشزد کرد». همچنین شیوع‌های کنونی بیماری‌هایی مانند ام‌پاکس، ماربورگ یا اچ‌۵ان۱، ضرورت آمادگی برای فاجعه بهداشتی بعدی را یادآوری می‌کند.

رئیس سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که در این زمینه، تنها آموزش‌های اولیه و «کلاس‌های درس نمی‌توانند به‌تنهایی چالش‌های آینده را پاسخ دهند».
دیوید آچورنا، مدیر اجرایی این پروژه، نیز در یک ارائه خبری گفت که آکادمی لیون همچنین باید «به حفظ کادر درمانی موجود کمک کند». به‌رغم تلاش‌های قابل‌توجه و وجود ۶۵ میلیون شاغل در حوزه بهداشت در جهان، هنوز کمبودی جهانی در زمینه پرستار وجود دارد که طبق پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی، این کمبود تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۰ میلیون نفر خواهد رسید.

«انتخاب لیون، این تصادفی نیست»
آکادمی سازمان بهداشت جهانی علاوه بر حدود سی نفر از «مربیان» و کارآموزان آن‌ها، همچنین میزبان پژوهشگران و کنفرانس‌هایی خواهد بود که هدف آن‌ها گسترش تبادل اطلاعات است.

پردیس این آکادمی در منطقه تحقیقاتی فناوری‌های لیون واقع شده است، جایی که دفتر سازمان قبلاً در آن بود. گروه‌های داروسازی مانند سانوفی پاستور و مؤسسات علمی پیشرفته مانند آزمایشگاه پی۴ ژان مریکو و مرکز بین‌المللی تحقیقات سرطان نیز در این منطقه قرار دارند.

به نوشته روزنامه لوفیگارو، آن-کلر آمپرو، سفیر فرانسه در سازمان بهداشت جهانی، گفته است: «انتخاب لیون تصادفی نیست. این واقعاً یک سرمایه‌گذاری تاریخی است که به دلیل وجود بازیگران محلی گوناگون و بسیار فعال است
افتتاح این پردیس همچنین با برگزاری حدود پنجاه رویداد همراه است که هدف آن‌ها معرفی ویژگی‌های تخصصی لیون و فرانسه در این حوزه به همگان است.

فرانسه که رئیس‌جمهور آن برای راه‌اندازی این آکادمی در لیون تلاش زیادی کرده است، هزینه این پروژه را به مبلغ ۱۲۰ میلیون یورو تأمین مالی کرده است. سازمان بهداشت جهانی قصد دارد برای تأمین هزینه‌های عملیاتی میان‌مدت این آکادمی، سرمایه‌گذاری دیگر کشورهای عضو، بخش خصوصی و بنیادها را نیز جذب کند.

منبع خبر

Facebook
Telegram
Twitter
Email