دامه سیاستهای نئولیبرالی و بحران گسترش کرونا به علت سیاستهای به غایت ضدمردمی و ارتجاعی رژیم ولی فقیه شرایطی برای طبقه کارگر میهنمان ایجاد کرده است که حتی در گرمای بیش از ۵۰ درجه در جنوب کشور، برای طرح مطالبات خود و درخواست پرداخت حقوق به تعویق افتاده، دست به برگزاری تجمعات اعتراضی میزنند. این اعتراضات از هفتتپه تا آبادان و از قشم تا کنگان گسترش یافته است. حتی معترضان در برابر مجلس شورای اسلامی ایران، در بهارستان تهران، هم فریاد اعتراض سردادند.
پنجاه روز از اعتراضات کارگران هفتتپه میگذرد اما هنوز این کارگران پاسخی برای سه ماه حقوق عقبافتاده خود دریافت نکردند. سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز شنبه ۱۱ مرداد، در جمع این کارگران معترض حاضر شدند تا آنگونه که مدعی بودند «صدای احقاق حقوق قانونی و مطالبات» این کارگران را از نزدیک بشنوند.
نظامالدین موسوی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس، درباره نشست ۵ ساعته با کارگران هفتتپه در شهر شوش، گفت: امروز عمق فاجعهای که به اسم خصوصیسازی و واگذاری در این سالها به بار آمده را به چشم دیدم».
احمد نادری،عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، هم پس از دیدار با کارگران هفتتپه، در یک پیام توییتری، وضعیت کارگران را «غمانگیز» توصیف کرده و تاکید کرد: «این روزهای هفتتپه محصول سیاستهای نئولیبرال و خصوصیسازی بیضابطه و کاملا رابطهای است و بایستی فکر جدی به حال عاملان آن کرد».
علی خضریان، دیگر نماینده عضو کمیسیون اصل نود، هم که به دیدار کارگران هفتتپه رفته بود، شرط بازگشت اوضاع به روال سابق را «توقف خصوصیسازی رابطهای» عنوان نمود.
به گفته علی خضریان،«هفتتپه نماد سیاستهای شکستخورده خصوصیسازی رانتی» است که از «دهه ۷۰ آغاز و در دولت روحانی با قوت ادامه یافته است».
کارگران هفتتپه، بارها برای دریافت دستمزد خود ناچار به اعتصاب و برگزاری تجمعات اعتراضی شدند. این کارگران خواستار پایان یافتن سلطهی بخش خصوصی و بازگرداندن مالکیت و مدیریت شرکت به دولت هستند.
گرمای ۵۰ درجه، کارگران معترض را به سکوت وادار نکرد
وبگاه «ایران کارگر» از تجمعات اعتراضی و اعتصاب گسترده کارکنان و کارگران مناطق اقتصادی و پتروشیمی، همچنین کارکنان پالایشگاهها در جنوب ایران گزارش داده است.
کارکنان و کارگران پالایشگاههای آبادان و پارسیان، پتروشیمی لامرد، پالایشگاه فازهای ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی کنگان، پالایشگاه نفت سنگین قشم، در تجمعات اعتراضی که از صبح شنبه ۱۱ مرداد آغاز شد، خواستار پرداخت حقوق و مزایای عقبافتاده خود شدند. آنان اعلام کردند تا رسیدن به خواستههای خود به اعتصاب ادامه میدهند.
در پی اعمال تحریمهای شدید آمریکا علیه ایران، صنایع پتروشیمی با آسیب شدید و مشکلات عظیم مالی مواجه شد.
کارگران ساختمانی در کردستان: از ابتداء شروع ویروس کرونا بیکاریم
جمعی از کارگران ساختمانی استان کردستان میگویند: پنج ماه است که بیکار هستیم و هیچ محلی برای تامین درآمد نداریم.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی که روز یکشنبه ۱۲ مرداد منتشر کرد، نوشته است: جمعی از کارگران در تماس با این خبرگزاری گفتهاند با وجود پرداخت حق بیمه در این شرایط بحرانی از دریافت بیمه بیکاری محروم هستند.
چندی پیش، رییس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کردستان از بیکاری بیش از نیمی از کارگران شاغل در این حوزه خبر داده و گفته بود با شیوع ویروس کرونا، هم کارگران ساختمانی و هم کولبران بیکار شدند.
سهام عدالت، نان صدها نفر را برید
شماری از کارکنان دفاتر سهام عدالت، روز یکشنبه ۱۲ مرداد/دوم ماه اوت، از استانهای مختلف به تهران آمدند و در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی ایران تجمع کردند.
این افراد میگویند از کارکنان بیکارشده دفاتر سهام عدات در مناطق مختلف ایران هستند که از روز چهارم مرداد ماه بدنبال دستورالعمل جدید شورای عالی بورس مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، بیکار شدهاند.
شمار این افراد، حدود ۱۵۰۰ نفر است که از ۱۳ سال پیش، فعالیت در دفاتر شرکتهای تعاونی سهام عدالت را آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، یکی از افراد حاضر در تجمع در برابر مجلس شورای اسلامی ایران گفته است: شورای عالی بورس در تصمیمات اخیر خود برای آزاد سازی سهام عدالت، وضعیت شغلی ما را پیش بینی نکرده و در نتیجه ما را بیکار کرده است.
این افراد خواستار پرداخت ۱۸ ماه دستمزد معوقه خود نیز هستند.
درخواست کارگران هپکو از دریافت حقوق معوقه تا اخراج مدیران ناتوان
حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت هپکو اراک، برای دومین روز متوالی، روز یکشنبه ۱۲ مرداد/دوم ماه اوت، در محوطه این شرکت تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، این کارگران نسبت به عدم توجه دولت برای فعالسازی ظرفیت خطوط تولید و عدم پرداخت دستمزدهای ماههای خرداد و تیر و بخشی از مطالبات سالهای ۹۵ و ۹۶، معترض هستند.
آنان خواستار عزل «مدیران ناتوان» شرکت هپکو هستند که نمیتوانند مشکلات کارگران را حل نمایند.
شرکت هپکو ۷۶۰ کارگر دارد و به گفته معترضان «شماری از کارگران به کووید ۱۹ مبتلا شدند و مدیریت شرکت فکر جدی برای تامین وسایل حفاظت فردی حین کار نکرده است و کارگران باید هزینههای آن را پرداخت کنند».
کارگران پبمانکاری و رنج مضاعف تبعیض کارگری
در اهواز هم کارگران پیمانکاری شاغل در شرکت آب و فاضلاب این شهر، در برابر اداره کل آب و فاضلاب خوزستان تجمع کرده و خواستار رفع تبعیض در پاداش حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی شدند.
تعداد کارگران پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز حدود ۳۰۰ نفر است. این کارگران از مزایایی همانند اضافهکاری، پاداش و کارانه، بن ، حق لباس و سایر خدمات عرفی محروم هستند.