آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

مجلس شورای اسلامی با رای شکننده به لایحه ی پیوستن ایران به «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» رای داد

مخالفت خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی با لایحه ی پیوستن ایران به «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» موجب شده بود نمایندگان مجلس بررسی آن را مسکوت بگذارند. امروز مجلس شورای اسلامی بعد از چهار ماه کشمکش پشت صحنه و اعلام عدم مخالفت خامنه ای سرانجام لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» را تصویب کرد.
بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (سی.اف.تی) در مجلس ایران در خرداد ماه آغاز شد اما به دلیل مخالفت شماری از نمایندگان و پشتیبانی رهبر از آنان به تعلیق افتاد.
دلیل اصلی تعلیق، این بود که در آن زمان گفته شده بود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با این لایحه مخالفت کرده و برای همین مجلس تصمیم گرفت بررسی آن را مسکوت بگذارد.
لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» که با عنوان «سی‌اف‌تی» شناخته می‌شود، یکی از چهار لایحه‌ای است که تصویب و اجرای آنها مانع از قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی، موسوم به اف‌ای‌تی‌اف خواهد شد.
لوایح چهارگانه‌ای که دولت حسن روحانی برای خروج از فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی (اف‌ای‌تی‌اف) به مجلس ارائه کرده شامل لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی)است.
از این مجموعه لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم — تنها لایحه‌ای که تا کنون از شورای نگهبان تائید شده است.
کارگروه اقدام مالی که وظیفه آن نظارت بر مبادلات مالی کشورها است تا مهر امسال (اکتبر) به دولت ایران برای پیوستن به دو کنوانسیون بین‌المللی و اصلاح دو قانون داخلی مهلت داده است.
با پایان این مهلت و فرا رسیدن اجرای دور دوم تحریم های آمریکا که از جمله شامل فروش نفت و معاملات بانکی می شود، جمهوری اسلامی در برابر انتخاب بین پافشاری بر ادامه مواضع خامنه ای و یا عقب نشینی و تصویب لوایحی است گروه کار اقدام مالی پیش بینی کرده است.
امروز در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، علی لاریجانی نامه خامنه ای مبنی بر عدم مخالفت با بررسی این لایحه را برای نمایندگان قرائت کرد و عملا بعد از اعلام عقب نشینی و رفع مخالفت خامنه ای بود که مجلس به وظیفه تشریفاتی خود پرداخت و این لایحه را تصویب کرد. 
وزیر امورخارجه در توضیح اهمیت تصویب این لایحه برای کاهش فشار تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی خطاب به نمایندگان گفت: لوایحی که در برابر مجلس قرار گرفته و مجلس با درایت آن را تثبیت کرده و ان‌شاءالله امروز هم بر اساس وجدان عمومی جامعه بر اساس مصالح ملی تصمیم خواهد گرفت، لوایحی است که بهانه‌های بعدی را از آمریکا می‌گیرد. لوایحی که تاکنون آمریکا به همین بهانه‌ها مانع معاملات ما شده است.
ظریف یادآور شد: شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه آن ساعت ها برای بررسی لوایح چهارگانه زمان گذاشت. علاوه بر این که دوستان در مجلس و کمیسیون ها و در دولت زمان زیادی را برای بررسی گذاشتیم. شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه آن موارد مختلف کنوانسیون را بررسی کرد و برای جلوگیری از احتمال هرگونه ضرری از این کنوانسیون حق شرط‌هایی قائل شد که بسیار مهم است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: FATF ارتباط مستقیم با بسته شدن حساب دانشجویان و بازرگانان ایرانی دارد و مستقیما به عدم امکان پرداخت به ایران مربوط است. اگرچه ممکن است دلایل دیگر هم داشته باشد اما این چیزی است که دوستان ما هم به ما می‌گویند. مثلا چینی‌ها که نیات اسکتباری علیه ایران ندارند و از نظر مواضع بین المللی شبیه جمهوری اسلامی و شریک راهبردی ما هستند. ما توافق جامع همکاری‌های راهبردی با چین داریم و با روسیه هم شریک راهبردی هستیم اما رئیس بانک مرکزی چین به آقای همتی گفته بدون FATF نمی‌توانیم کار شما را انجام دهیم.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: همین اروپایی‌ها می‌گویند به اجرای این مکانیزم نیاز داریم ایران عضو این کنوانسیون‌ها باشد.
به‌ گزارش ‌ایسنا، در خلال صحبت‌های نمایندگان موافق و مخالف تعدادی از اعضای فراکسیون ولایی پلاکاردهایی در دست داشتند با این مضامین “با تصویب CFT سفره مردم را کوچک‌تر نکنید” ، “من اطلاعات اقتصادی کشور را در جنگ اقتصادی لو نمی‌دهم ” ، “نه به شفافیت برای دشمن” ، “تاریخ شاهد باش من به کنوانسیون‌های استعماری رای نداده‌ام” ، “تصویب AFTF   = خود تحریمی” ، ” به کنوانسیون استعماری رای نمی‌دهیم.
در این بین تعدادی از نمایندگان یعنی نقوی حسینی، حاجی دلیگانی و پژمانفر نیز اخطارهای جداگانه‌ای را مطرح کردند که در پاسخ به اخطار نقوی حسینی، رییس مجلس شورای اسلامی نامه‌ای که دفتر رهبری برای او درباره کنواسیون‌ها ارسال کرده است را در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت کرد با این مضمون :” مقام معظم رهبری با بررسی این لوایح در مجلس شورای اسلامی مخالفتی ندارد.”
در زمانی که رییس مجلس شورای اسلامی آغاز رای گیری را اعلام کرد: محمد جواد ابطحی به نشانه اعتراض در پشت تریبون مجلس شورای اسلامی قسمتی از آیین‌نامه‌ داخلی را پاره کرد.
در نهایت ۱۴۳ نماینده با رای موافق و ۱۲۰ رای مخالف از مجموع ۲۷۱ نفر نماینده حاضر در مجلس این لایحه را تصویب کردند.
در حال‌ حاضر نوبت شورای نگبهان است که این لایحه را بررسی و نظرش را به مجلس اعلام کند.

Facebook
Telegram
Twitter
Email