header photo

اخبار داخلی

چشم‌انداز اقتصاد ایران در ۱۴۰۲

چشم‌انداز اقتصاد ایران در ۱۴۰۲

با آغاز سال جدید (۱۴۰۲) این پرسش جدی قابل طرح است که آینده اقتصاد ایران به چه سمتی پیش خواهد رفت؟ کشور در سال جدید با چه چالش‌هایی در زمینه اقتصادی مواجه خواهد شد و مدیران اقتصادی میبایست چه تصمیماتی را اتخاذ کنند؟ چشم انداز اقتصاد ایران در ۱۴۰۲، شاید بیش از هر زمان دیگری برای عموم جامعه ایرانی مساله باشد.

در ۱۴۰۱ اقتصاد ایرانی یکی از سخت‌ترین و پرچالش‌ترین مقاطع سال‌های بعد از انقلاب را تجربه کرد. در این سال در سطح کلان و خرد، کشور با چالش‌های کم سابقه‌ای مواجه شد. مسائل مرتبط به حوزه سیاست در دو سطح داخلی و خارجی نیز مزید بر علت شدند تا چالش‌های اقتصادی کشور دو چندان شوند.

تداوم میانگین تورم بالای ۴۰ درصد، تداوم تعلیق در مذاکرات احیای برجام، فراگیر شدن چند ماه نا آرامی بر کشور، افزایش نرخ ارز در سه ماه پایانی سال و افزایش تنش‌های میان ایران با اروپا، از جمله عواملی بودند که در سال گذشته (…

Read more

تعیین حداقل دستمزد تایید فقر مطلق محسوب می شود

تعیین حداقل دستمزد تایید فقر مطلق محسوب می شود

افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد در چنین اوضاع گرانی روز افزون که کلیه کالاهای ضروری از ۵۰ ٪ تا ۳۰۰٪ درصد افزایش داشته و همچنان در حال افزایش است . افزایش ناچیز حداقل دستمزد تاییدی بر فقر مطلق زندگی ما کارگران و بازنشستگان است ، که سلب حیات  حداقل ۶۰ تا ۷۰ میلیون نفر به شمار می رود . و این جرم کمتر از جنایت علیه بشریت نیست . زیرا که زندگی را از ما کارگران و بازنشستگان سلب کردند .

ما کارگران اعلام می‌کنیم که نه شورای عالی کار را قبول داریم و نه نمایندگان کارگری آن را .  در ضمن

با توجه به ماده ۴۱ قانون کار که مبحث دستمزد و نحوه افزایش سالانه دستمزد را در دو بند مشخص کرده است .

بند یک  افزایش دستمزد سالانه با افزایش تورم محاسبه و افزایش می یابد .

بند دوم  افزایش دستمزد باید تامین کننده سبد معیشت خانوار کارگران باشد .

شورای عالی کار از اجرا و اعمال قانون کار نیز خود داری کرده است .  انها حتی به قانون خودشان هم پایبند نیستند…

Read more

رژیم خودکامه و بازماندگان از تحصیل

رژیم خودکامه و بازماندگان از تحصیل

بر پایهٔ گزارش‌های انتشاریافته، شمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در شش‌سال اخیر ۱۷درصد افزایش داشته و به یک میلیون و۲۰۰‌هزار نفر رسیده است. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، از میان همۀ استان‌های کشور، استان سیستان و بلوچستان در دو شــاخص “بازماندگی از تحصیل” و “ترک‌ تحصیل” وضعیتی بســیار نامناسب‌تر دارد. در سال تحصیلی‌ ۱۴۰۰- ۱۴۰۱، تعداد ۱۴۵هزار و۳۴۰ نفر، معادل بیش از ۱۸.۲ درصد از جمعیت دانش‌آموزی این استان، از تحصیل بازمانده‌اند و بیش از ۴ درصد از جمعیت دانش‌آموزی این دیار، ترک تحصیل کرده‌اند. “بحران اقتصادی و فقر مالی”، “تبعیض طبقاتی و جنسیتی”، “ناعادلانه ‌بودن سطح آموزشی و زبان آموزش”، و “فقر فرهنگی و محدودیت‌ها” در افزایش میزان ترک تحصیل کاملاً نمایان است. سیاست‌های اقتصادی ناکارآمد جمهوری اسلامی سبب افزایش فقر، بیکاری، و ورشکستگی خانواده‌ها شده و بسیاری از کودکان و نوجوانان این خانواده‌ها را از تحصیل بازداشته است. پس از استان‌ سیستان و بلوچستان، استان‌های خراسان رضوی، خوزستان، آذربایجان غربی، و کرمان، بالاترین میزان بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل را دارند. مرکز پژوهش‌های مجلس آمارِ تفکیکی بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل را منتشر نک…

Read more

همه شوکه شدند، او ناگهان رفت !

همه شوکه شدند، او ناگهان رفت !

با کمال تأسف، در نخستین ساعتهای اول فروردین 1402- (21 ماه مارس 2023)، دو ساعت پس از تحویل سال نو، رشید شیبانی کارمندِ زحمتکشِ فرقۀ دمکرات آذربایجان به شکل ناگهانی و در اثر ایستِ قلبی در بیمارستان  در گذشت !

فرقۀ دمکرات آذربایجان درگذشت این یار و یاورِ همیشگی خود را صمیمانه به خواهر او فرحناز خانم و خانوادۀ اش و همچنین اعضای فرقۀ دمکرات آذربایجان و جمعیت مهاجرین ایرانی تسلیت می گوید.

رشید شیبانی فرزند احمد در 30 دسامبر سال 1966- (9 دیماه 1345) در باکو بدنیا آمد.

رفیق احمد شیبانی پدر رشید از ساکنین خوشنام و متمول روستای " لَوَندِویل شهر آستارا بود که با عشق به منافع زحمتکشان آذربایجان، در سال 1324 به فرقۀ دمکرات آذربایجان پیوست و جان و مال خود را وقف پیشرفت جنبش 21 آذر نمود.

رشید شیبانی از ابتدای جوانی در چاپخانۀ فرقه مشغول به کار شد. در دورۀ پر تلاطمِ پس از فروپاشی اتحاد شوروی، نظیر دیگر زحمتکشان، او هم در حرفه های گوناگونی کار کرد. رشید شیبانی نهایتا در سال 2005 در بخش فنی نیروی دریائی جمهوری آذربا…

Read more

نگاهی به زندگی پربار ثمینه باغچه‌بان

نگاهی به زندگی  پربار ثمینه باغچه‌بان

ثمینه باغچه‌بان در چهارم اسفند ۱۳۰۶ در تبریز در کودکستان «باغچه اطفال» که به عنوان نخستین کودکستان ایران که توسط جبار باغچه‌بان بنا نهاده شده بود به دنیا آمد.  پس از چند سال همه خانواده به شیراز رفتند و ثمینه در کودکستانی که پدرش در شیراز  بنیاد نهاد، بزرگ شد و درسال ۱۳۱۱ از شیراز به تهران آمدند. پدرش در محله سنگلج  دبستان کر و لال‌ها را تأسیس کرد. برادر او ثمین  و خواهرش پروانه نام دارد.

او درباره خودش نوشته:

«زمانی‌که به گذشته‌ام می‌نگرم، دلم پر از شادی می‌شود، چه سعادتی بود همدوش پدرم کنار فرزندان ناشنوایم بودم. هر روز زندگی‌ام در دبستان کَر و لالها و آموزشگاه باغچه‌بان سراپا شادی بود. اگر دوباره به‌دنیا بیایم باز همین راه را در پیش خواهم گرفت و خداوند را سپاسگزارم که مرا به این راه رهنمون شد.»

«پدرم ما بچه‌های کودکستانی را به گردش‌هایی می‌برد که البته اهمیت پرورشی آن برای ما کودکان روشن نبود. او ما را کنار رودخانه‌ای که کو…

Read more

حداقل دستمزد باید بالای خط فقر باشد و ‌نه زیر خط مرگ

حداقل دستمزد باید بالای خط فقر باشد و ‌نه زیر خط مرگ

حاکمیت ضد کارگر، از طریق شورای عالی کار، تیری دیگر را به قصد نابود کردن کارگران در لحظه پایانی سال با تمام قدرت شلیک کرد ، تیری که قلب میلیون ها کارگر را هدف قرار گرفته است تا ثابت کنند کارگر در این جامعه سرمایه داری حق زیستن را فقط برای زنده ماندن لازم دارد نه برای زندگی کردن.

همانطور که پیشتر نیز اعلام‌‌کردیم، نمایندگان به اصطلاح کارگری به همراه نمایندگان‌ سرمایه داری با به راه انداختن نمایش های مسخره و بیهوده زندگی میلیون ها کارگر را به بازی گرفتند و یکبار دیگر شلاق فقر و بدبختی را بر تن کارگران حق طلب و خانواده هایشان نواختند، شلاقی که هر ساله با نواختن آن آه خانواده دهها میلیونی ما ‌را با فریادهای بلند و رسا به صدا در می‌آورد.

این حمله به سفره‌های خانواده‌های کارگران سال به سال بیشتر و آشکارتر میگردد تا بهتر ماهیت شورای عالی کار و دیگر هیولاهای غارتگر و به ظاهر انسان نما را برای عموم جامعه روشن سازد.…

Read more

رابطه ایران و بلاروس منافع ملی ومطالبات مردم!

 

رابطه ایران و بلاروس منافع ملی ومطالبات مردم!

دیدار الکساندر لوکاشنکو که درماه  شهریور در حاشیه شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای درسمرقند با ابراهیم رئیسی صورت گرفت، وی تاکید کرده بود که دو کشور باید برای بقای‌شان به هم اتکاء کنند.

لوکاشنکورئیس جمهور بلاروس اواخر ژانویه - اوایل فوریه، دریک تورخارجی ازامارات متحده عربی و سپس به زیمبابوه، اوایل ماه مارس به جمهوری خلق چین دراین فاصله 17 فوریه با ولادیمیرپوتین در نوو-اوگاریوو نزدیکی مسکوملاقات داشت.

سفرالکساندرلوکاشنکو به ایران ارتقای همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و حمل و نقل و........ بررسی مسائل منطقه‌ای و جهانی از جمله محورهای مذاکرات باابراهیم رئیسی عنوان شد. برای ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی غیر منتظره نبود خشم انان را برانگیخت در سوی دیگرطیف مقاومت محور جمهوری اسلامی را رضایمند ساخت ، البته دراجراء قرار دادها هرچند کوچک ، از سوی دلبستگان غرب گرا …

Read more

شادباش نوروزی

شادباش نوروزی


نوروز برخاسته از بهترین جلوه های تاریخ و فرهنگ  خلق های ایران در پاسداشت و ستایش نوزایی طبیعت و شادی و آرامش زندگی مردمان است.  به همین دلیل ساکنان کشورمان  با تمام ناملایمات  و سختی ها به استقبال  نوروز می روند و آن را گرامی می دارند.

 درسالی که گذشت فشارهای اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی بیشتر بر مردم بویژه به کارگران، زحمتکشان، روشنفکران، دگراندیشان و اهالی مناطق محروم تحمیل شد.

در سراسر سال گذشته حرکت‌های اعتراضی مردم با افزایش اعتصاب‌ها و اجتماعات ضد حکومتی، معلمان ، کارگران، بازنشستگان،پرستاران ، مال باختگان ، دانشجویان، زنان و دیگر لایه های اجتماعی شدت گرفت و به ویژه  در شش ماه گذشته به اوج خود رسید. و همچنان ادامه دارد.
در چنین حال و هوایی است که به استقبال سال نو می رویم، سالی که مردم ایران امیدوارند، سال دستیابی به خواسته‌های برحق‌شان باشد .

ما سال نو را به مردم ایران صمیمانه شادباش می‌گوییم و برای همگان سالی…

Read more

به مناسبت ۲۹ اسفند روز ملی شدن نفت

به مناسبت ۲۹ اسفند روز ملی شدن نفت

مصدق: ۵۰ سال بود که انگلستان این نفت را می بُرد. برای مثال در سال ۱۹۴۸ (۱۳۲۷ و ۲ سال پیش از ملی شدن) تنها یک شصت و یکم از درآمد نفت نصیب ایران شده بود که یک ظلم است. انگلیسی ها حتی اجازه ندادند که ایرانیان در رشته نفت کارشناس شوند و نفت خود را اداره کنند و اینک ما از این بابت دچار مشکل هستیم.

 ملی شدن صنعت نفت و شکایت انگلیس علیه ایران

به گزارش ایرنا؛ قانون ملی شدن صنعت نفت در واقع پیشنهادی بود که با امضای تمام اعضای کمیسیون مخصوص نفت و به نام سعادت ملت ایران در ۱۷ اسفند ۱۳۲۹ خورشیدی به مجلس شورای ملی ارایه شد و در ۲۴ اسفند همان سال به تصویب رسید. سپس مجلس سنا نیز در ۲۹ اسفند این پیشنهاد را تصویب کرد. پس از آن در هفتم اردیبهشت ۱۳۳۰ مجلس، اجرای طرح  ۹ماده‌ای ملی‌شدن صنعت نفت را به اتفاق آرا تصویب کرد؛ طرحی که خشم انگلیسی ها را برانگیخت و فرانسیس شپرد سفیر انگلیس در تهران اعتراض خود را نشان داد اما ۲۲ اردیبهشت نیز مجلس شورای ملی و سنا، بنا بر ماده نخست قانون اجرایی ملی‌شدن صنعت نفت،…

Read more

چهارشنبه سوری بر همه هموطنان گرامی مبارک باد!

چهارشنبه سوری بر همه هموطنان گرامی مبارک باد!

 

در بین مناسبت های، یکی از بزرگترین جشن های ایران باستان بخصوص در آذربایجان جشن چهارشنبه سوری نام دارد که در واپسین شب چهارشنبه آخر سال یعنی از غروب سه شنبه شروع می شود و می توان گفت یکی از اولین مناسبت ها و جشن های نوروزی محسوب می شود.

این جشن هیچ وابستگی به قومیت و دین و مذهب ندارد و در بین عموم ایرانیان  به اشکال گوناگون رایج است. به اعتقاد ایرانیان باستان برای تحویل سال نو نباید آلودگی و پلشتی های سال گذشته باقی بماند. به همین خاطر برای پاک کردن آلودگی ها آتش را که مظهر پاکی می دانستند. می افروختند. و جشن می گرفتند.

این جشن در سال های اخیر به یک سنت مبارزاتی با تفکرات عقب مانده حاکمیت جمهوری اسلامی بدل شده است.

Read more

شاخص های عدالت اجتماعی در کشور

شاخص های عدالت اجتماعی در کشور

براساس داده های مرکز آمار جمهوری اسلامی، وضعیت شاخص های عدالت اجتماعی در کشور از قرار زیراست:

ثروتمندان از همه کمتر مالیات پرداخت می کنند/ یک چهارم شاغلان از تحصیل  کردگان آموزش عالی هستند/ نا برابری عجیب در بخش مسکن/ سهم زنان از کل مشاغل حدود 15 درصد است.

«افرادی که کمتر از دو دلار در روز درآمد دارند از 0.08 درصد کل جمعیت کشور در سال 1391 به 0.72 درصد در سال 1400 افزایش پیدا کرده اند یعنی حدود 9 برابر افزایش رخ داده است! همچنین افراد با درآمد کمتر از یک دلار در روز نیز در همین فاصله زمانی 9 برابر شده اند.»

 به گزارش سایت جماران؛ جدیدترین گزارش شاخص های عدالت اجتماعی ایران از سوی مرکز آمار منتشر شد.

این گزارش بیانگر آخرین اطلاعات مرتبط با وضعیت عدالت اجتماعی در ایران تا پایان سال 1400 است که در هشت حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، سلامت، زیرساختی، جنسیتی و بین نسلی تبیین و ارائه شده است. 

Read more

اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد: رضا شهابی آزاد باید گردد

اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد:

رضا شهابی آزاد باید گردد

جرم رضا شهابی تلاش برای دفاع از مطالبات همکاران در شرکت واحد و دیگر کارگران می‌باشد.

رضا شهابی، کارگر زندانی و‌ عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد٫ بیش از ۳۰۰ روز است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. رضا شهابی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ با هجوم ماموران امنیتی در منزلش دستگیر شد‌. وی بیش از سه ماه برای تحمیل سناریویی ساختگی در بازداشتگاههای ۲۰۹ و ۲۴۱ در انفرادی و تحت بازجویی نگهداری شد.

رضا شهابی در اعتراض به پرونده سازی کاذب و رفتارهای توهین آمیز در بازجویی های طولانی به مدت ۴۲ روز دست به اعتصاب غذا زد.

فشار حبس در سلول‌های انفرادی و بازجویی ها باعث تشدید دردهای گردن و کتف این کارگر زندانی شد، که البته همگی حاصل بازداشتها و ضرب و شتمهای گذشته هستند.با اینوجود، در دوران بازداشت در بند امنیتی هیچ درمانی برای رضا شهابی صورت نگرفت.

بعد از انتقال ب…

Read more

دو میلیارد درخت در ۴۳ سال گذشته از دست داده‌ایم

دو میلیارد درخت در ۴۳ سال گذشته از دست داده‌ایم

 فعال محیط زیست در واکنش به طرح «کاشت یک میلیارد درخت»، گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب تا الان حدود دو میلیارد درخت را از دست داده ایم. دولت به تازگی از شروع طرحی بلندپروازانه‌ کاشت یک میلیارد درخت تا ۴ سال آینده خبر داد که برخی این موضوع را بزرگنمایی و ادعای بی‌نتیجه می‌دانند. برخی معتقدند این ادعا نیز همچون ادعای ساخت چهار میلیون مسکن خواهد بود و مشخص نیست که با توجه به تجربه‌های پیشین دولت در زمینه محیط زیست، تا چه حد قابلیت اجرایی دارد.

در همین باره محمد درویش، فعال حوزه محیط زیست درباره قابلیت اجرایی شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت به «انتخاب» گفت: یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی که جمهوری اسلامی از ابتدا پیروزی انقلاب تا الان مطرح کرده است همین طرح یک میلیارد درخت است، یعنی مهم‌تر از این طرح در محیط زیست نداریم. چون که از ابتدای پیروزی انقلاب تا الان حدود دو میلیارد درخت را از دست داده‌ایم و بهترین کار جبران آن است و امیدواریم که بتوانیم یک این کسری دو میلیارد را که در چهار دهه اخیر رخ داده است و کسری شش میلیارد درختی که در صد سال اخیر رخ داده است را جبران کنیم؛ ما هشت میلیون هکتار از جنگل‌هایمان را در صد سال اخیر از دست داده‌ایم و اولوی…

Read more

بیانیه مشترک چین، ایران و عربستان سعودی

بیانیه مشترک چین، ایران و عربستان سعودی

عربستان سعودی و ایران از احیای روابط دیپلماتیک بین دو کشور خبر دادند

چین، عربستان سعودی و ایران روز جمعه 10 مارس در پکن با انتشار یک بیانیه مشترک خبر از احیای روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان سعودی دادند. در این بیانیه آمده است: در پاسخ به ابتکار مثبت شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین مبنی بر حمایت چین از توسعه روابط حسن همجواری و دوستانه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، مساعد بن‌محمد العیبان وزیر مشاور، عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در رأس هیات‌های دو کشور از 6 تا 10 مارس در پکن با یکدیگر گفتگو کردند.

 عربستان سعودی و ایران از رهبر و دولت چین به خاطر میزبانی و حمایت از مذاکرات و کمک به موفقیت آن قدردانی و تشکر کردند

سه کشور اعلام کردند که عربستان سعودی و ایران به توافقی دست یافتند که شامل توافق برای احیای روابط دیپلماتیک بین دو طرف، بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و دفاتر نمایندگی‌…

Read more

این فقر و فلاکت را تا کجا میخواهید ادامه دهید؟

این فقر و فلاکت را تا کجا میخواهید ادامه دهید؟

حداقل دستمزد نیروی کار ما که در ابتدای فروردین 1401 حدود 253 دلار بود بعد از 11 ماه به 122 دلار رسید. این فقر و فلاکت را تا کجا میخواهید ادامه دهید؟

فرشاد مومنی: آنقدر برای پیشبرد شوک درمانی افسانه سرایی کرده اند که توضیحات کارشناسان دلسوز مسموع واقع نمی شود، گفت: پرسش بزرگی که باید به آن پاسخ داده شود این است که چه اتفاق دیگری باید رخ دهد تا عده ای متوجه شوند در مسیر شوک درمانی همه ضرر می کنند؟ بعد از سی سال شوک درمانی باید پاسخ داده شود این روند انحطاط تا کجا می خواهد ادامه پیدا کند؟ گویی منافع مافیاها به جای منافع مردم، اصل و محور قرار گرفته است. کاش بگویند به چه حساس هستند تا ما با آن زبان سخن بگوییم.

فرشاد مومنی در نشست اقتصادی موسسه دین و اقتصاد با موضوع «اقتصاد سیاسی دستکاری قیمت های کلیدی» گفت: باید دید این تجربه سی ساله وابستگی ما را به استکبار جهانی بیشتر یا کمتر کرده است. در سند قانون برنامه چهارم توسعه، گفته شده برای رسیدن به اهداف چشم انداز به رشد سالانه 8 درصدی نیاز داریم سپس می گوید بهای ارزی این رشد 8 د…

Read more

گرامی باد 8 مارس (18 اسفند) روز رزم مشترک زنان جهان

گرامی باد 8 مارس (18 اسفند) روز رزم مشترک زنان جهان

«بیانیه جمعی از انجمنهای علمی در باره خطرات جسمی و روحی مسمومیت های اخیر دانش آموزان »

«بیانیه جمعی از انجمنهای علمی در باره خطرات

جسمی و روحی مسمومیت های اخیر دانش آموزان »

کودکان و نوجوانان آینده سازان کشور هستند و حفظ سلامت جسمی، روانی و اجتماعی آنان رسالت جامعه و حکومت به شمار می‌رود. از سوی دیگر این گروه یکی از  گروه های آسیب پذیر به شمار می‌روند که در بحران های مختلف نیازمند حمایت جدی هستند.

بعد از مواجهه با بحران کرونا که تبعات منفی جسمی، روانی، اقتصادی و اجتماعی شدیدی برای والدین و دانش آموزان بدنبال داشت، در سال جاری نیز شاهدیم که جامعه با زنجیره ای از بحران های اجتماعی و اقتصادی درگیر است که مطمئنا منجر به آسیب‌های جدی به آینده سازان این مرز و بوم خواهد شد و قطعاً اثرات پایدار این آسیب ها قابل چشم پوشی نخواهند بود و اکنون که به روزهای های پایانی سال نزدیک می شویم، وقوع مسمومیت های سریالی دانش آموزان با تمرکز اصلی بر مدارس دخترانه چند شهر کشور مایه نگرانی عمیق و جدی جامعه شده است. این اتفاق به هر دلیل که باشد فضایی از استرس، نگرانی و ناامنی بر جامعه حاکم کرده است…

Read more

در آمریکا چه می گذرد؟

در آمریکا چه می گذرد؟

ایالات متحده که زمانی تولید کننده برتر فولاد، اتومبیل و کشتی در جهان بود، اکنون در ایجاد دشمنان و گمراه کردن دفاع و حمله در جهان پیشتاز است. آمریکا خود را تا دندان مسلح کرده و با ترویج جنگ و صرف تریلیون‌ها دلار، امپراتوری تهاجمی ایجاد کرده است. به گفته یکی از شهروندان آمریکایی: ایالات متحده اکنون مانند یک کشور جهان چهارم است. به جای راه‌اندازی جنگ‌های بی پایان، باید زیرساخت‌های ضعیف خود را تعمیر کند.

 

استثمار گسترده‌‌ای از کارگران مهاجر در آمریکا صورت می‌گیرد

«اندیشکده بروکینگز» روز پنجشنبه در تفسیری اعلام کرد نقض‌های جدی استاندارد کار در ایالات متحده وجود دارد و همچنین در هیچ کجا به مانند این کشور مهاجران را در بخش صادرات محصولات کشاورزی به کار نمی‌گیرند.

در مقاله فوق آمده است: آمریکا که اصرار بر این دارد که مزارع در مکزیک باید از استانداردهای اساسی کار پیروی کنند، خودش هم باید همین رفتار را با کارگران در صنایع این کشور داشته باشد…

Read more

بازتاب مسموم کردن دانش‌آموزان مدارس دخترانه کشور

بازتاب مسموم کردن دانش‌آموزان مدارس دخترانه کشور

اخبار مسموم کردن صدها دانش‌آموز در ایران با واکنش‌های جهانی روبرو شده است. یونیسف هشدار داده که این خبرها را دنبال می‌کند. دادستان تهران از پیگیری "ویژه" پرونده خبر داد. تشکل صنفی فرهنگیان فراخوان تجمع داد.

مسمومیت دانش‌آموزان دبیرستان‌های دخترانه در روزهای اخیر اوجی هولناک گرفت و اخبار و تصاویر مربوط به آن خشم عمومی را برانگیخت.
انتشار ویدیوی برخورد خشونت‌آمیز یک لباس شخصی با مادری در تجمع اولیای دانش‌آموزان مدرسه ۱۳ آبان در تهرانسر چنان بازتابی داشت که مسئولان بالاخره پس از سه ماه واکنش نشان دادند و اعلام کردند که چند نفر را شناسایی و بازداشت کرده‌اند

به گزارش دویچه وله؛ یونیسف نیز هشدار داد که این اخبار را دنبال می‌کند و در اینستاگرام خود نوشت «مدرسه، پناهگاهی امن برای یادگیری کودکان و نوجوانان در محیطی ایمن و حمایتگر است.» این سازمان تاکید کرد که «این گونه حوادث می‌تواند تاثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، به ویژه دختران، که در دهه‌های اخیر به دست آمده است، بگذارد…

Read more

بیانیه کانون صنفی معلمان در ارتباط با ایجاد مسمومیت‌های عمدی در مدرسه‌های دخترانه

بیانیه کانون صنفی معلمان در ارتباط با ایجاد مسمومیت‌های عمدی در مدرسه‌های دخترانه

سرانجام پس از گذشت بیش از سه ماه انکار، تکذیب و آدرس غلط دادن، وزارت بهداشت مسمومیت دانش آموزان دختر در شهرهای مختلف و دادستان کل، عمدی و سازمان‌یافته بودن این حمله‌ها را تایید کردند.

پرسش‌هایی مانند اینکه آمران و عاملان چه کسانی هستند و آیا قرار است برای افکار عمومی توضیحی داده شود و نتایج پیگیری رسانه‌ای شود یا خیر، وقایع تلخ اسید پاشی در اصفهان را به یاد می‌آورد و مظنونین اولیه‌ای که جز افراطیون مذهبی نخواهند بود و انتظار برای اینکه اقدامی انجام پذیرد را دور از ذهن‌ می‌نماید.

بنا بر تعریف پلیس بین‌الملل ‌این حمله‌های سمی از جنس بیوتروریسم است. یک فرض قوی این است که در پی بازپس‌گیری دستاوردهای جنبش” زن، زندگی،آزادی ” از طریق ایجاد هراس اجتماعی بین دختران و خانواده‌های آن‌هاست.

واقعیت این است که با حاکم شدن گفتمان نظامی-مداح بر نظام سیاسی کشور، زمی…

Read more

حمله ی شیمیایی به ۱۹ مدرسه دخترانه در یک روز

حمله ی شیمیایی به ۱۹ مدرسه دخترانه در یک روز

ترور شیمیایی دختران دانش آموز در ایران که بیش از یک ماه است بی وقفه و بدون هیچ گونه پیگردی از سوی حکومت ادامه یافته، از شب گذشته متوجه ی دختران دانشجو شده است. امروز در شهرهای مختلف ۱۹ مدرسه دخترانه مورد حمله ی شیمیایی قرار گرفتند. ماموران امنیتی، خانواده های معترض را بی رحمانه سرکوب می کنند. چند خوابگاه دانشجویی برای دومین شب متوالی شاهد اعتراضات دانشجویان به تعطیل خوابگاه ها بوده است. دانشگاه در برابر اعتراضات دانشجویان عقب نشسته است.

دانش آموزان ۱۷ دبیرستان در روز چهارشنبه مسموم شدند

بنابر گزارش هایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است مدارسی که امروز دهم اسفند ۱۴۰۱ دانش‌آموزانش دچار مسمومیت شده‌اند:
۱. تهران مدرسه‌ی دخترانه‌ی ۱۳ آبان
۲. تهران مدرسه‌ی‌دخترانه‌ی هاجر
۳. تهران مدرسه‌ی دخترانه‌ی یارجانی
۴. تهران مدرسه‌ی دخترانه‌ی امت
۵. تهران مدرسه‌ی دخترانه‌ی عصمت…

Read more

در جلسه شورای شهر تبریزاعلام شد:

در جلسه شورای شهر تبریزاعلام شد:

۸۵۰ هزار تبریزی در محلات ناایمن

۲۵ سال در به دری برای خانه دار شدن

به دنبال زلزله شهر خوی و زلزله ویرانگر ترکیه و سوریه  شورای شهر تبریز  جلسه علنی برگزار کرد.

به گزارش رسانه های محلی؛ این جلسه که با حضور ۱۱ عضو به ریاست رسول برگی  در عمارت قدیمی شهرداری تبریز در سی ام بهمن ماه برگزار شده بود، بتدا گزارش فنی زلزله اخیر ترکیه و سوریه و آخرین وضعیت شهر تبریز از نظر مقاومت و فعالیت گسل ها مورد بررسی قرار گرفت.

محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی طی سخنانی گفت: بافت فرسوده و بافت تاریخی بزرگترین معضل برای شهر تبریز می باشد و اگر زلزله بالای ۶ ریشتر اتفاق بیفتد با فاجعه انسانی روبرو می شویم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: در بحث ارتقای تاب آوری شهری باید سرعت داده شود و تمامی ارگان ها باید پای کار باشند.

وی تاکید کرد: باید جلوی ساخت و ساز های غیرمجا…

Read more

چند خبر و گزارش از زندگی زحمتکشان

چند خبر و گزارش از زندگی زحمتکشان

نرخ تورم ۵۳.۴ درصدی در بهمن ماه

بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌ای در بهمن ماه امسال به ۵۳.۴ درصد رسیده که در مقایسه با ماه قبل ۲.۱ واحد درصد افزایش یافته است. منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی­‌ها و دخانیات» با افزایش ۱.۳ واحد درصدی به ۷۰.۵ درصد رسیده و گروه «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات» با افزایش ۲.۳ واحد درصدی به ۴۳.۵ درصد رسیده است.

نرخ واقعی تورم همواره بیشتر از نرخ تورم اعلام‌شده ازسوی مرکز آمار ایران بوده است. مردم خود نیز باخرید کالاها و خدمات به خوبی می دانند که نرخ بسیاری از کالاها و خدمات نسبت به سال قبل  ۱۰۰ درصد و حتی بیش از آن افزایش داشته است.

اما اگر فرضا نرخ تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار صحیح باشد، آیا حقوق کارگران دولتی چنین افزایشی داشته است یا نه ؟…

Read more

کار از شکاف و دره و گسل طبقاتی گذشته است

نطق نماینده ارومیه در مجلس:

 کار از شکاف و دره و گسل طبقاتی گذشته است

به گزارش سایت مجلس روح الله حضرت پور نماینده ارومیه وعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲ اسفندماه) مجلس به انتقاد از شرایط بحرانی پرداخت و گفت شرایط طوری است که؛ امروز باید واقعا دلواپس معیشت و متاسفانه حتی یک وعده غذای این ملت بزرگ باشیم تورم طوری در این کشور یکه تازی می‌کند که کار از شکاف و دره و گسل طبقاتی گذشته است.

وی ادامه داد: ملت بزرگ ایران در طول ۴۴ سال گذشته با پوست و گوشت و استخوان هایتان از مرز و خاک ایران دفاع کرده اند و تاریخ در مقابل این حماسه‌ها انگشت به دهان است، اما چه افسوس که در وانفسای این دوران تعیین کننده دشمن داخلی با نگاهی به ظاهر موجه در تاریکی غفلت وارد سنگرهای مان شد و ملت مقاوم ایران را آرام آرام نا امید ساخت.

نماینده مردم ارومیه ادامه داد: دشمن داخلی کیست؟ دشمن داخلی همان مدیران عناصر و جریانات خائنی است که به دلایل مختلف از …

Read more

چه بساطی برپا کرده اید که بقایای سلطنت منحط هم انقلابی شده اند؟

فرشاد مومنی در یک نشست با موضوع سیاسی-اقتصادی؛

چه بساطی برپا کرده اید که بقایای سلطنت منحط هم انقلابی شده اند؟

فرشاد مومنی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه در نشست «اقتصاد سیاسی فساد ستیزی و فسادگستری؛ مقایسه تطبیقی دوران قبل و بعد از انقلاب» گفت: حکومت ما (جمهوری اسلامی) از طریق فرار از نظارت پذیری خود را به ورطه فساد انداخت و سپس از طریق شوک درمانی، رانت و فساد را ریشه دار کردند. دولت های بعد از جنگ در زمینه های مختلف تفاوت دیدگاه داشتند اما چرا از یک بسته اقتصادی استفاده کردند؟ پاسخ این است که نفع شخصی برخی حکومتگران ما را به اینجا رسانده است.

هر کوششی که برای شفافیت زدایی، مشارکت زدایی و نظارت ناپذیر ساختن کانون های اصلی قدرت و ثروت صورت می گیرد به نیروی محرکه فساد تبدیل می شود. اگر کسی بخواهد به شکل اصولی با مساله فساد و دلالت های فاجعه ساز آن از نظر فقر و فلاکت عمومی، تحمیل وابستگی های ذلت آور به کشور و عقب ماندگی های تحمیلی فاصله بگیرد، باید این مسئله را آسیب شناسی کنند که چرا افراد برای رسیدن به منافع فردی، منافع جمعی را فدا می کنند؟…

Read more

بیانیه مشترک جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران

بیانیه مشترک جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران

   به گزارش رادیو بین المللی چین: بنا به دعوت شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین و به منظور تعمیق روابط مشارکت راهبردی همه جانبه چین و ایران، سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری اسلامی ایران از 14 تا 16 سال 2023 به طور رسمی از چین دیدار کرد.

رهبران دو کشور در جریان این دیدار به تبادل نظر در موضوعات دو جانبه و چندجانبه پرداخته و دیگر مقامات عالی رتبه دولت چین از جمله نخست وزیر و رییس کمیته دائمی مجلس ملی نمایندگان خلق چین نیز با رییسی دیدار و گفت و گو کردند.

اول- موضوع سیاسی

طرفین در فضایی صمیمانه و دوستانه در خصوص همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف و مسائل منطقه ای و بین المللی مورد علاقه تبادل نظر کرده و درباره تسریع اجرای طرح همکاری همه جانبه دو کشور و غیره به شناخت مشترک گسترده رسیدند. دو طرف در امور توسعه مبتکرانه اقتصادی و اجتماعی از یکدیگر حمایت کرده و ابراز تمایل کردند که تجربیات خود را در زمینه حکومتداری، اصلاحات و توسعه به اشتراک بگذارند…

Read more

منشور‌ مطالبات حداقلی تشکل‌های مستقل صنفی و‌ مدنی ایران

منشور‌ مطالبات حداقلی تشکل‌های مستقل صنفی و‌ مدنی ایران

مردم شریف و آزاده‌ ایران!

در چهل و چهارمین سالروز انقلاب پنجاه و هفت، شیرازه اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور به چنان گردابی از بحران و از هم گسیختگی فرو رفته است که هیچ چشم‌انداز روشن و قابل حصولی را نمی‌توان برای پایان دادن به آن در چهارچوب روبنای سیاسی موجود متصور بود. هم ازاین رو است که مردم ستمدیده ایران _ زنان و جوانان آزادیخواه و برابری طلب _ با از جان گذشتگی کم نظیری خیابان‌های شهرها را در سراسر کشور به مرکز مصافی تاریخی و تعیین کننده برای خاتمه دادن به شرایط ضد انسانی موجود تبدیل کرده‌اند و از پنج ماه پیش _ به رغم سرکوب خونین حکومت _ لحظه‌ای آرام نگرفته‌اند.

پرچم اعتراضات بنیادینی که امروز به‌دست زنان، دانشجویان، دانش آموزان، معلمان، کارگران و دادخواهان و هنرمندان، کوئیرها، نویسندگان و عموم مردم ستمدیده ایران در جای جای کشور از کردستان تا سیستان و بلوچستان برافراشته شده و کم سابقه‌ترین حمایت‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده، اعتراضی است علیه زن ستیزی و تبعیض جنسیتی، ناامنی پایان ناپذیر اقتصادی، بردگی…

Read more

روایت‌های دست راستی از محیط‌ زیست و تغییرات اقلیمی

روایت‌های دست راستی از محیط‌ زیست و تغییرات اقلیمی:

از سی‌ان‌ان و سی‌بی‌سی تا کاوه مدنی

یا چطور استثمار و استعمار را طبیعی جلوه دهیم

شبکه‌ی سی‌ان‌ان گزارشی تهیه کرده است که در آن گفته می‌شود خشک‌شدن دریاچه‌ی ارومیه عمدتن به علت گرمایش جهانی است.  کاوه مدنی در واکنش توئیت کرده‌ است که «رقابت رسانه‌ها برای جلب توجه به معضل گرمایش زمین به مرحله خطرناک رسیده. خبرنگار سی‌ان‌ان خشکیدن دریاچه ارومیه را به گردن تغییر اقلیم می‌اندازد و سال‌ها مشقت پژوهشگران و کنشگران برای اثبات حقیقت را پایمال می‌کند. حتی مدیران مملکت هم اذعان دارند که این معضل حاصل سوء مدیریت است!»

مدنی به این ترتیب معتقد است که همه‌چیز را هم نباید به گردن گرمایش زمین و تغییر اقلیم انداخت. برای مثال خشک‌شدنِ‌ دریاچه‌ی ارومیه را باید محصول «سوء مدیریت» در جمهوری اسلامی دانست و نه تغییر اقلیم.

در  سوء مدیریت البته تردیدی نیست. می‌دانیم که جمهوری اسلامی یکی از سرآمدان در تخر…

Read more

زلزله زدگان بی سرپناه خوی در منفی هفت درجه

زلزله زدگان بی سرپناه خوی در  منفی هفت درجه

در دنیای پیشرفته امروز، برای مدیریت بحران، روش‌های خاصی تعریف شده که باید از آن‌ها بهره گرفت زیرا روش‌های سنتی و ناکارآمد فعلی، پاسخ‌گوی مدیریت بحران‌ها نیست. با وجود آنکه همه ارگانها همچون سپاه، ارتش، نیروهای مردمی، سمن‌ها، گروه‌های اجتماعی و استان‌های همجوار برای اسکان زلزله زدگان تلاش می‌کنند، اما مردم سرمای زیر ۷ درجه را تجربه می‌کنند و با کمبود مراکز اسکان و چادر روبه‌رو هستیم

نماینده خوی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سرما به ۷ درجه زیر صفر رسیده، به خبرنگار نجوا خبر گفت: مردم زلزله زده خوی در سرمای شدید همچنان سرپناه مناسب ندارند.

عادل نجف زاده با اعلام اینکه در نتیجه زلزله ۵.۹ ریشتری بیش از ۱۰ هزار خانه آسیب دیده است گفت: مردم زلزله زده خوی به منزل همشهریانی که خانه‌هایشان سالم مانده یا بستگانشان در دیگر شهرها رفته‌اند، اما دیگر امکان این شرایط وجود ندارد و ناچار به محل سکونتشان بازگشته‌اند…

Read more

شالوده رژیم پهلوی با قیام 29 بهمن 56 مردم تبریز به هم ریخت

شالوده رژیم پهلوی با قیام 29 بهمن 56 مردم تبریز به هم ریخت

قیام 29 بهمن مردم تبریز، نقطه عطفی در جريان مبارزات مردم ایران عليه حکومت شاه شد كه می توان آن را به اذعان بسياری ازتحلیلگران و فعالان انقلابی، موتور محرك پيروزی انقلاب بهمن 1357 ناميد .

45 سال از جنبش مردمی و ضد سلطنتی مردم تبریز می گذرد. قیامی که مثل توفان بر سر رژیمی فرود آمد که خود را ژاندارم منطقه می دانست و  ایران را جزیره ثبات. غافل از آنکه مردم ایران بویژه مردم تبریز بر این حقیقت آگاهند که پایه های رژیم پهلوی بر دریایی از خون آزادیخواهان و انقلابیون و خلق های ایران بنا شده است و با یک حرکت فروخواهد ریخت. وچنین هم شد.

  روز 29 بهمن سال 1356، مردم تبریز با قیام اجتماعی خود پایه های دیكتاتوری حکومت سلطنتی را به لرزه درآوردند. هسته اصلی هدایت کنندگان این قیام را عمدتا دانشجویان چپ و مردم مبارز و انقلابی تشكیل میدادند كه با شكستن محاصره دانشگاه در روز 29 بهمن، خود را به محل تجمع مردم معترض رساندند؛ هدایت قیام 29 بهمن را به عهده گرفتند و به بهترین وجهی نیز پیش بردند. مردم تبریز، در این قیام قهرمانانه خود با اتکا به نیرو و قدرت اجتماعی خود، نه تنها در مقابل یور…

Read more

صدای مرا از قلب شهر غمگین و زلزله‌زده خوی می‌شنوید

صدای مرا از قلب شهر غمگین  و زلزله‌زده  خوی می‌شنوید

زهرا مشتاق گزارشگر اعزامی روزنامه اعتماد که صحنه را به چشم خود دیده، در توصیف وضعیت دردناک زلزله زدگان و رفتار مقامات حکومتی در واکنش به خواست مردم نوشته است:

صدای باد است که میان انبوه نایلون‌های کشیده‌شده بر خانه‌های ویران می‌پیچد. خانه‌هایی که چون جسدهایی بی‌جان در نایلون‌های شفاف پیچیده شده‌اند، تا کوبش باد و ته‌مانده لرزه‌های زمین، تکه‌هایش را از هم نپاشد. اینجا خوی است و مردم در حالی پاهای خود را بر زمین می‌گذارند که در هر پس‌لرزه، از هراس مرگ بر خود می‌پیچند

در شهر شایعه زیاد است و دهان مردم، حتی  در حضور نیروهای ضد شورش که در فلکه هواشناسی با صورت‌های پوشیده و اسلحه به دست ایستاده‌اند، بسته نمی‌شود. آدم‌ها اسم‌های‌شان را نمی‌گویند. حرف‌شان را می‌زنند. در گوشی‌های موبایل‌شان، تصویری از یک دوربین مدار بسته، دست به دست می‌شود. یک شی نورانی در آسمان که به زمین می‌افتد و بعدش زمین می‌لرزد. حتی خشک شدن دریاچه ارومیه را هم که در یک و نیم ساعتی خوی هست، کار روس‌ها و چینی‌ها می‌دانند که برای برداشت ذخایر غنی لیتیوم از دریاچه بوده است و بعد از معادن طلا می‌گویند. حتی می‌گویند که …

Read more

واگذاری مخفیانه مهم ترین پالایشگاه های گاز کشور به بخش خصوصی!

واگذاری مخفیانه مهم ترین  پالایشگاه های گاز کشور به بخش خصوصی!

فرایند پرشتاب و پنهان و غیرشفاف این خصوصی به صورتی گرفته شده است که حتی نمایندگان مردم و و مسئولان محلی و استانی هم اطلاعی از آن نداشته اند تا خبر به رسانه‌ها درز کرده است.

هفته نامه "نسیم جنوب" چاپ بوشهر از قریب الوقوع بودن واگذاری مخفیانه مهم‌ترین پالایشگاه گاز کشور در استان بوشهر خبر داد. این نشریه با استناد به نامه ای منتشره در فضای مجازی از واگذاری عجولانه پالایشگاه فجر به بخش خصوصی پرده برداشت. فجر دومین‌ پالایشگاه گازی خاورمیانه است که درصد یا یک چهارم گاز کشور را تامین میکند. نسیم جنوب این واگذاری را بدون هیچگونه کار کارشناسی و نظرخواهی از متخصصان اعلام داشت و نوشت در شرایطی که کشور با کمبود گاز مواجه است عده ای با تصمیمات آنی کاری انجام می‌دهند که بزرگ‌ترین پالایشگاه کشور را به آشوب بکشند. پالایشگاه فجر حاصل نیم قرن استفاده از سرمایه عمومی مردم شهرستان جم است  و مردم و منابع شهرستان جم هزینه شکوفایی این صنعت را با عوارض خطرناک شیمیایی و  زیست محیطی و با خشک شدن منابع آبی خود پرداخت کرده‌اند. نسیم جنوب به عدم توانایی بخش خصوصی برای حفاظت از چنین پالایشگاه عظیمی اشاره میکند و دست از کار کش…

Read more

دعوت میرحسین موسوی به قانون اساسی جدید

دعوت میرحسین موسوی به قانون اساسی جدید

«اجرای بدون تنازل قانون اساسی»، به عنوان شعاری که سیزده سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست.

ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند، که خطوط اصلی‌‌اش را جنبش پاک «زن، زندگی، آزادی» ترسیم می‌کند. این سه کلمه بذرهای آینده روشن‌اند؛ آینده‌ای پیراسته از ظلم و فقر و تحقیر و تبعیض. اینها سه واژه‌اند که با خود تاریخی از تکاپو و تفکر و مبارزه و آرزو حمل می‌کنند؛ و در میان‌شان «زن» از همه امیدبخش‌تر است، زیرا در بین ما سعادت و خیر عمومی به دست نمی‌آید و مبارزات بزرگ اجتماعی به پیروزی نمی‌رسند مگر با حضور زنان و مردان در کنار هم. و هیچ مبارزه‌ای نیست که با این شرط به پیروزی نرسد.

ماوای اقتدار مردم‌اند. اقتدار در سلاح و سرکوب نیست، بلکه در همراهی ملت است، همان ملتی که اگر نگاهش متوجه و علاقمند به نظمی جدید باشد ساختار پیشین، بخواهد یا نخواهد فرو می‌ریزد.

همان…

Read more

به کمک هم میهنان زلزله زدۀ خوی بشتابیم!

به کمک هم میهنان زلزله زدۀ خوی بشتابیم!

شام‌گاه شنبه ۸ بهمن سال جاری، زلزلهٔ فاجعه‌باری شهرستان خوی واقع در استان آذربایجان غربی را  لرزاند. بر پایۀ گزارش‌های انتشاریافته، مردم این شهر و روستاهای اطراف آن ۵۰ بار شاهد پس‌لرزه‌ها بودند. در هوای سرد زمستانی و زمانی که دمای هوا از منفی سه درجه به هشت درجه زیر صفر رسیده و بارش برف آغاز شده بود، دو پس‌لرزۀ قوی مردم را به خیابان‌ها کشاند.

زلزله علاوه بر خسارت‌های مادی فراوان، تلفات جانی نیز به بار آورد. محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی، دو روز پس از وقوع زمین‌لرزۀ ۵٫۹ ریشتری در شهرستان خوی، صبح دوشنبه دهم بهمن‌ اعلام کرد: “شمار مصدومان زلزله خوی به یک هزار و ۷۵ نفر رسیده و سه نفر فوتی داشته است.” در گزارش های غیررسمی شمار قربانیان زمین‌لرزه ۷ تن اعلام شده است.

حتی بر اساس گزارش های منتشر شده در رسانه های مجاز جمهوری اسلامی کمک‌رسانی دولت و نهادهای مسؤول به زلزله‌زدگان بسیار نامنظم و بدون برنامه بوده است. در سرمای سرد زمستان آذربای…

Read more

از دل بودجه 1402 بحران پدید می ـید

از دل بودجه 1402 بحران پدید می ـید

گرفتاری ساختار قدرت در ایران این است که گروه های پرنفوذ دست بالاتر را دارند و اهل علم در حاشیه قرار گرفته اند.

فرشاد مومنی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در نشست ­  شاخه اقتصادی فرهنگستان علوم با موضوع «رابطه برنامه ریزی میان مدت با بودجه ریزی سالانه» گفت: شیوه قاعده گذاری و حکمرانی در ایران طی سه دهه گذشته به جای حل و فصل مشکلات، تشدید کننده بحران ها بوده است، ما ناگزیر هستیم بدیهی ترین و واضح ترین خطاها را با آثار و پیامدهایی که به همراه داشته اند در معرض دید همگان قرار دهیم.

وی افزود: اساس ماجرای پیوند بین برنامه و بودجه، پیدا کردن سازه هایی است که وقتی افراد حقیقی و حقوقی در مسیر حداکثرسازی منافع شخصی خود حرکت می کنند، با منافع ملی سازگاری داشته باشند. آنچه ما مشاهده می کنیم این است که این قابلیت ها نشان داده نمی شود و کاملا برعکس این الزام رخ می دهد. این شیوه باید اصلاح شود. گام نخست در امر برنامه ریزی میان مدت و برقرار کردن پیوند بین برنامه با بودجه های سالانه این است که بحث های اقناعی برای اتمام حجت درمورد بن بست ها مد نظر قرار گیرد. مدت ها است که شیوه اداره چرتکه ای کشور مرتبا بحران ه…

Read more

اعتراض زلزله زدگان شهر خوی مقابل فرمانداری

اعتراض زلزله زدگان شهر خوی مقابل فرمانداری

 بیش از دو ‌روز از زلزله ۵,۹ ریشتری در خوی می‌گذرد. خسارات سنگین این زمین‌لرزه به خانه‌های مسکونی، و دست‌کم ۶۶ پس‌لرزه آن، مردم را در سرمای زیر صفردرجه زمستان به خوابیدن در خیابان و کنار آتش وادار کرده است. علیرغم ادعای مقامات دولتی هنوز تعداد زیادی از زلزله‌زدگان چادر، وسایل گرمایشی و امکانات حداقلی دیگر از جمله دارو دریافت نکرده اند.

 خسارات سنگین این زمین‌لرزه به خانه‌های مسکونی، و دست‌کم ۶۶ پس‌لرزه آن، مردم را در سرمای زیر صفردرجه زمستان به خوابیدن در خیابان و کنار آتش وادار کرده است.

پیشتر عصر یکشنبه، کمتر از ۲۴ ساعت پس از وقوع زلزله ویرانگر هم تصاویری از تجمع مردم مقابل ساختمان متعلق به هلال احمر خوی منتشر شد که نشان می‌داد نیروهای انتظامی مردمی را که برای دریافت چادر و کمک به این محل مراجعه کرده بودند در دمای منفی ۶ دریجه با ماشین‌ آب‌پاش متفرق کردند.

خبر…

Read more

برای تامین منابع در سال آینده به هر خار و خاشاکی چنگ می‌زنند

برای تامین منابع در سال آینده به هر خار و خاشاکی چنگ می‌زنند

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی برای تامین منابع در سال آینده به هر خار و خاشاکی چنگ می‌زنند، گفت: تجربه خصوصی سازی در ایران چیزی جز انتقال منابع عمومی به دوستان و رفقا نبوده‌است و در نهایت هم این دارایی‌‌ها را به نحوی از کشور خارج کردند.

حسین راغفر در گفت‌وگو با ایلنا درباره مصوبه عجیب شورای عالی سران قوا برای مولدسازی دارایی‌ها دولت و توجیه عده‌ای مبنی بر اینکه این مصوبه به مدیران برای تصمیم‌‌گیری‌ها درباره واگذاری و خصوصی‌سازی‌ها جرات می‌دهد، اظهار داشت: مساله بسیار فراتر از این توجیهات مهمل است. معتقدم این مصوبه مولد سازی می‌تواند به معنای ورشکستگی‌های سیاست‌های اقتصادی دولت پس از جنگ تحمیلی تا کنون باشد.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده کسانی که جرات تصمیم‌گیری پیدا کردند، بیشترین تخلفات و خلاف‌ها را داشتند و گویا امروز هم عده‌ای با این مصوبه می‌خواهند به اقدامات خود پوشش قانونی دهند. در این شرایط کشور که متقاضی…

Read more

حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را محکوم می کنیم

حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را محکوم می کنیم

روز 7 بهمن ماه (27 ژانویه) در حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، متاسفانه مسئول امنیت داخلی سفارت به نام اورخان عسگراف فرزند رضوان به قتل رسیده و دو کارمند دیگر سفارت خانه نیز مجروح شدند.

این حادثه تنش های جدیدی بر تنش های ادامه دارِ چند ماه اخیر میان دولت جمهوری اسلامی و دولت جمهوری آذربایجان افزود

  در این رابطه، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، اقدام تروریستی امروز علیه سفارت کشورش در تهران را به‌شدت محکوم نمود وحمله تروریستی به نمایندگی‌های دیپلماتیک را غیرقابل قبول دانست.

وزارت امور خارجه آذربایجان از جمهوری اسلامی خواست تاعاملان حمله تروریستی و آمران این اقدام خونین را هر چه سریع‌تر شناسایی و به اشد مجازات برساند.

از طرف مقابل، حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه، در گفت و گوی تلفنی با حیحون بایرامف، همتای آذربایجانی خود، حمله به سفارت جمهوری آذربایجان را محکوم کرد و گفت «نباید اجازه دهیم این حا…

Read more

بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر قرار دارند

بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر قرار دارند

به گزارش ایسنا، تنها چند ساعت بعد از ادعای ابراهیم رئیسی در صحن علنی مجلس مبنی بر کاهش نرخ تورم، مرکز آمار ایران از افزایش دوباره نرخ تورم در دی ماه سال جاری خبر داد. بر بنیاد این گزارش نرخ تورم نقطه‌ای که بیانگر افزایش قیمت کالاها در یک دوره ۱۲ ماهه است در دهمین ماه سال ۱۴۰۱ به ۵۱٬۳ درصد رسید.

طبق روال ماه‌های قبل نرخ تورم مواد خوراکی و آشامیدنی همچنان از ۶۰ درصد بزرگ‌تر است. این شاخص برای دی ماه امسال ۶۹٬۲ درصد گزارش شد در حالی که نرخ رسمی تورم کالاهای غیرخوراکی ۴۱٬۲ درصد بود.

معنای ساده این عددها این است که متوسط هزینه خانوار برای خرید کالا و خدمات یکسان در مقایسه با دی ۱۴۰۰ بیش از ۵۱ درصد افزایش یافته است و خانوارهای ساکن در ایران برای تامین مواد غذایی یکسان با دی سال قبل باید حدود ۷۰ درصد بیشتر هزینه کنند.

شاخص ماهانه میانگین قیمت کالا و خدمات هم همچنان رو به بالا گزارش شده است. تورم ماهانه کالاهای خوراکی …

Read more

گنادی زیوگانف: لوهانسک و دونتسک یک ابتکارتجسم یافته توده ها

گنادی زیوگانف:

لوهانسک و دونتسک یک ابتکارتجسم یافته توده ها

درسخنرانی گنادی زیوگانف صدرکمیته مرکزی حزب کمونیست فدراسیون روسیه درپلنوم پنجم (نوامبر2022) آمده است :

فاشیسم تنها متعلق به گذشته نیست!

 هم اکنون دربحران جهانی ،غرب تحریک وتهاجم می کند. اهداف جهان گرایان از بین بردن کشور ما و تصاحب غنی ترین منابع آن است. سلاخی  باندرا در کیف -  برای بدست آوردن این منابع وجنگ با روسیه است.

در جامعه روسیه بحثی در مورد ماهیت عملیات ویژه نظامی در اوکراین وجود دارد. طبیعی است که مارکسیست- لنینیست ها ماهیت جنگ را به طور مشخص تعریف می کنند. جنگ تجاوزکارانه است. یا اینکه آزادی خواهانه ، ضد فاشیستی، ویا ضد استعماری است.

اوکراین در بستر اتحاد شوروی توسعه یافت . وبه یکی از بزرگترین قدرت اقتصادی اروپا تبدیل شد. اما کیف پس از اعلام استقلال، به دام اسارت امپریالیسم افتاد. ایالات متحده 5 میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری کرد. کودتای در سال 2014 رخ داد. نئونازی ها به قدرت رسیدند روزهای پیروزی برفاشیسم به پایان رسید. بناهای یادبود لنین و قهرمانان ضد فاشیست، شخصیت های فرهنگی هنری تاریخی مشترک ما نابود شدند. …

Read more

جنبش دوم بهمن درس اتحاد ضد امپریالیستی خلق کرد با خلق های ایران

جنبش دوم بهمن درس اتحاد ضد امپریالیستی

خلق کرد با خلق های ایران

رضا شلتوکی

برای آشنائی با جنبش خلق کرد، درک موقعیت کنونی آن و بررسی ریشه های این جنبش، باید کمی به گذشته بازگشت. خلق کرد، چون دیگر خلق ها، دردوران تکوین و تکامل شرایط اقتصادی - اجتماعی خویش، درمبارزه بخاطر رهائی از سیطره و تجاوزات نیروهای بیگانه و تلاش برای حفظ و تکامل فرهنگ و سنن خود، فراز و نشیب های زیاد و جنگ و ستیزهای فراوانی را از سرگذرانده است.علاوه برمبارزات ناشی از تلاش نیروهای متجاوز برای تامین سیطره غاصبانه خویش بر حیات خلق کرد، این خلق دردوران تکوین و تکامل خویش، دردوران قوام قومی و ملی خود، با کشمکش ها و درگیریهای گوناگون در درون خود، در مبارزه خان ها وشیخ ها برای گسترش مناطق نفوذ خویش، در جنگ های عشیره ای بیشماری نیز درگیر بوده است.
تاریخ حیات این خلق و خلق های مجاور آن، مشحون از چنین حوادثی است. مشحون از جنگ ها و کشمکش هایی که بنا به ماهیت خود، همچون نمونه های مشابه دیگر درتاریخ ، دارای فراز و نشیبهائی است. در قرن نوزدهم، د…

Read more

آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

آرمان‌های جنبش دوم بهمن همچنان زنده‌اند!

مسئلهٔ ملی و خیزش قهرمانانه خلق‌های ایران

دوم بهمن‌ماه سالگرد یکی از جنبش‌های مردمی و ترقی‌خواه میهن ماست که اثری ماندگار بر مبارزات خلق کُرد و خلق‌های سراسر ایران داشته ‌است. در دوم بهمن‌ماه سال ۱۳۲۴ به‌ابتکار “حزب دمکرات کردستان ایران”، در شهر مهاباد، تشکیل حکومت ملی و خودمختار کردستان به‌صدارت “قاضی محمد” اعلام گردید. امسال سالروز این رخداد تاریخی با روزهای خیزش قهرمانانهٔ مردم ایران مصادف شده است. قتل جنایتکارانه مهسا (ژینا) امینی، در “بازداشتگاه گشت ارشاد”، فوران خشم فروخورده مردم به ستوه آمده‌ را موجب شد و دُور تازه‌ای از اعتراض‌های مردمی را به‌دنبال داشت. این اعتراض‌ها از شهر “سقز”، زادگاه مهسا، شروع شده و بعد از اندک زمانی به شهرهای دیگر سراسر ایران گسترش یافته است. این جنبش که شعار “زن، زندگی، آزادی” چون پرچمی بر تارک آن نقش بست، دستاوردهایی مختلف را تا کنون در پی داشته است. همچنین، همدلی، همبستگی، و پیوندهای تاریخی خلق‌های ساکن ایران را برجسته ساخته است. پیامد این دستاوردها در وضعیتی است که رژیم استبدادی ولایت فقیه برای در جدایی افکندن و حتی دشمنی بین خلق‌های ایران به‌منظور شکستن صف متحد آن‌ها، منزوی کردن، و درنهایت سرکوب کامل جنبش مردمی، همواره و با تمام نیرو به دسیسه‌چینی مشغول بوده و هست…

Read more

یادی از پرفسور محسن هشترودی

یادی از پرفسور محسن هشترودی
(۲۲ دی ۱۲۸۶، تبریز ـ ۱۳ شهریور ۱۳۵۵، تهران)

متفکر، ریاضیدان، فیزیکدان، ادیب، شاعر، رئیس دانشگاه تبریز

محسن هشترودی به سال ۱۲۸۶ هجری‌شمسی در تبریز چشم به جهان گشود. بعد از اتمام تحصیلات دبستان در زادگاهش، برای ادامه تحصیل وارد دارالفنون تهران شد. سپس چند سال در تهران به تحصیل پزشکی پرداخت تا این‌که در سال ۱۳۰۴ هجری‌شمسی به‌عنوان دانشجوی بورسیه دولتی برای تحصیل در رشته ریاضیات به کشور فرانسه اعزام گردید و ۱۰ سال بعد با درجه کارشناسی در رشته ریاضیات از دانشگاه سوربون فارغ‌التحصیل شد. چندی بعد با سرپرستی پروفسور الی‌کارتان در همان دانشگاه به پژوهش در زمینه هندسه دیفرانسیل پرداخت و در سال ۱۳۱۶ هجری‌شمسی، مدرک دکترای خود را در رشته ریاضیات دریافت کرد.
وی در سال ۱۳۲۰ هجری‌شمسی پس از بازگشت به ایران، کرسی استادی دانشسرای‌عالی را تصاحب نمود و در سال ۱۳۳۰ هجری‌شمسی، به ریاست دانشگاه تبریز رسید، و …

Read more

زلزله‌ای به شدت ۵,۴ ریشتر شهرستان خوی را لرزاند.

زلزله‌ای به شدت ۵,۴ ریشتر شهرستان خوی را لرزاند.

طبق گزارش رسانه ها زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر حدود ساعت ۱۳ و ۳۸ دقیقه ظهر چهارشنبه ( ۲۸ دی ۱۴۰۱ ) شهر خوی در شمال آذربایجان غربی را لرزاند. در این زمین لرزه ۱۳۳ نفر مصدوم و به ۵۰۰ واحد مسکونی در ۱۵ روستا بین ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت وارد شده است.

بعدازظهر چهارشنبه ۲۸ دی زلزله‌ای به شدت ۵,۴ ریشتر شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند.

به گزارش خبرگزاری‌های رسمی در ایران، این زلزله تا کنون ۱۲۰ مصدوم بر جای گذاشته، به ۲۰۰ خانه روستایی «آسیب جدی» وارد کرده است. ۱۲ روستا آسیب دیده اند.

زمین‌لرزه ۵,۴ ریشتری ساعت ۱۳:۳۸ ظهر و اندکی پس از زمین‌لرزه اولیه در ساعت ۱۳:۱۹ رخ داد که شدت آن ۳,۶ گزارش شده است.

زلزله در عمق ۱۲ کیلومتری زمین رخ داده و در ارومیه، مرکز استان هم حس شده است.

حمید محبوبی، سرپرست جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی گزارش داده است که تا کنون پنج مورد پس‌لرزه هم رخ داده و بزرگترین آنها …

Read more

بیانیه پایانی اعتصاب یک روزه کارکنان رسمی صنعت نفت

بیانیه پایانی  اعتصاب یک روزه کارکنان رسمی صنعت نفت

«بنا بر این نیست که ما، مانند شعله بسوزیم و تنها بسوزیم، شعله‌ای خواهیم شد که برای خاموش کردنمان باید سیل اشک‌هایتان جاری شود، گفته بودیم که با روان ما بازی نکنید.»

اعتصاب‌کنندگان در بیانیه پایانی اعتصاب به وزارت نفت و حکومت هشدار داده‌اند: «۲۷ دی ماه روز پایان است، این بارش آغاز سیل بنیان کن دلاور مردان صنعت نفت است. تاکنون با جان دل هرآن‌چه را داشتیم، بی رنگ و ریا برای تولیدی گذاشتیم که سودش در جیب شما، سفره‌های خالی، آلودگی، بیماری و روان‌های آشفته‌اش برای ما و خانواده‌های ما بود. بازی به نوبت. دیگر به هیچکس پاسخگو نخواهیم بود

به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت، از صبح امروز اعتصاب و تجمع دربسیاری از مراکز نفت و گاز آغاز شد. طبق گزارش رسانه ها کارگران و کارکنان شرکت پایانه های نفتی ایران جزیره خارک، واحدهای عملیاتی منطقه سیری در جنوب بندر لنگه، شرکت فلات قاره قشم، شرکت پالایش گاز فجرجم، شرکت نفت و گاز پارس، پالایشگاه نفت و گاز ایلام، پالایشگاه گاز ایلام، شرکت گاز استان فارس در شیراز، کارکنان رسمی نفت در ا…

Read more

درد ها و مشکلات این روزهای بازنشستگان تامین اجتماعی

یوسف بهروز موسس گروه بازنشستگان مستقل تبریز:

 درد ها و مشکلات این روزهای بازنشستگان تامین اجتماعی

ما بازنشستگان تامین اجتماعی یکسری خواسته ها و مطالبات مثل تمام مردم ایران بصورت  عمومی ؛ب عنوان یک ایرانی و یک شهروند داریم که باید همیشه تیغ تیز انتقادات و نیشتر قلم ما برای  جراحی دمل های چرکین در حوزه های اقتصاد و سیاست و فرهنگ .... بکار برود این از حیث عام هست . ولی از حیث خاص باید بیشتر و تخصصی تر روی خواسته های صنفی و حقوقی مان در حوزه تامین اجتماعی و کانونهای بازنشستگی و هر آن چه در این سازمانها و وزارت کار متمرکز شویم چون دقیقا با جیب ما و سرنوشت ما سروکار دارد  . غرض این است که مشکلات ما نه کشور است و نه تامین اجتماعی و  نه کانونها و نه  وزارت کار است و از طرف دیگر هم کشور است و هم تامین اجتماعی و هم کانونها و هم وزارت کار هست . به اصطلاح می گویند (نه این است و نه آن است ؛ هم این است و هم آن است ) . مشکلات کشور را اعم از قوای سه گانه و مطبوعات همه می گویند و می نویسند اما برای بازنشسته جماعت در این وانفسا و تورم سیل آسا و خانمان برانداز تقریبا هیچ کسی تره خرد نمی کند و برای مشکلات ما به آنصورت رضایتبخش از مقامات مسئول عملا کاری انجام نمی دهد . ما بازنشستگان مثل ایتام پدر و مادر مرده برای کسب حق و حقوق قانونی مان در یک چرخه و دور باطل از کانون به تامین اجتماعی و از آنجا به اداره کار و از آنجا به کانونهای بازنشستگان استان و کشور و نزد نمایندگان مجلس استانداریها و فرمانداریها رجوع می نماییم هر چند که سعی می کنند ما را از گردونه رفتن به اماکن و مقامات یاد شده منصرف نمایند . بنده پس از …

Read more

تجمع شبانه در تربت جام و تایباد در اعتراض به قطع گاز

تجمع شبانه در تربت جام و تایباد در اعتراض به قطع گاز

پنج روز است هزاران خانوار در تربت جام و روستاهای تایباد با قطع گاز در سرما مانده اند.

 صبح دوشنبه ۲۶ دی، پس از آن که تجمع گروهی از مردم خشمگین تربت جام در اعتراض به قطعی گاز منازل‌شان با خشونت ماموران انتظامی مقابل فرمانداری مواجه شد، فرماندار تربت جام در پیامی تلویزیونی برای قطع گاز از مردم عذرخواهی کرد.

او وعده رسیدگی داد اما تاکید کرد «قطعی گاز براساس شبکه توزیع است و دست ما نیست. ممکن است یکروز طول بکشد یا ۱۶ روز». کمی بعد استاندار خراسان جنوبی مدعی شد «اکنون هیچ نقطه‌ای از این استان با قطعی گاز روبه‌رو نیست.»

معترضان دوشنبه شب در تربت جام و تایباد به خیابان آمدند و علیه سران حکومت شعار دادند.

همزمان با کاهش دمای هوا، گاز در ۵ استان ایران با افت شدید مواجه و در برخی مناطق قطع شد. در تربت جام ۲۵ هزار با قطع گاز مواجه شدند. گاز ساکنان ۷ روستای تایباد نیز از ۵ روز پ…

Read more

سندی که فقر را گسترده‌تر توزیع می‌کند

هشدار اقتصاددانان نسبت به تبعات بودجه ۱۴۰۲

سندی که فقر را گسترده‌تر توزیع می‌کند

پس از کش و قوس‌های فراوان میان دولت و مجلس، نهایتا سند بودجه سال آینده روی میز مجلس قرار گرفت؛ سندی که از جداول شفاف تهی است و هزینه‌ها و درآمدهای کشور در سال آینده، به قدری در آن دور از ذهن طراحی شده که اعتراض طیف گسترده‌ای از اقتصاددانان را برانگیخته است.

به گزارش «توسعه ایرانی»، در همین زمینه چهار اقتصاددان کشور در سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهایی که در روزهای گذشته انجام دادند، بر ماهیت تورم‌زا بودن این بودجه و شدت فقر توزیع شده از این ناحیه به دولت و مجلس هشدار دادند.

در همین زمینه عضو هیات علمی دانشگاه علامه بر ماهیت غیرعقلانی بودجه تاکید و بودجه سال آینده را واجد شرایطی همچون بودجه سال جاری می‌داند که به شوک‌درمانی در اقتصاد پرداخت. «فرشاد مومنی» در نشست تخصصی شاخه اقتصادی گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم با موضوع «بودجه و بحران یادگیری دولت» گفت: توصیه راهبردی متفکران بزرگ این است که از انسان‌شناسی شروع کنید. آنهایی که توصیه می‌کنند به جای خرد، خشونت به کار ببرید، درک خاصی دارند که ضدتوسعه، ضددین و ضدعقل است. گام نخست، بازنگری در بنیان‌های …

Read more

بیانیه جمعی از فعالان سیاسی، مدنی و روزنامه‌نگار در محکومیت خشونت سیستماتیک: اعدام نکنید!

بیانیه جمعی از فعالان سیاسی، مدنی و روزنامه‌نگار در محکومیت خشونت سیستماتیک: اعدام نکنید!

امتداد - گروه خبر: در بیانیه کوتاهی که به امضای بیش از پانصد نفر از فعالان طیف‌های مختلف فکری، سیاسی، مدنی و روزنامه‌نگار رسیده و در آن از مدیران ارشد سابق کشور تا زندانیان سیاسی سابق و فعلی حضور دارند، نسبت به مساله صدور و اجرای حکم اعدام علیه برخی معترضان در جنبش زن زندگی آزادی، واکنش نشان داده شد.

در این متن آمده است:

به نام خداوند جان و خرد 

اگر جان را خدا داده است

چرا باید تو بستانی!؟ 

اعدام نکنید!

اعدام، راه حل نیست. خشونت‌آفرین است. 

اعدام‌هایی چنین شتابزده، با ایرادات حقوقی و فقهی فراوان که گاه بر پایه اعترافاتی برآمده از بازجویی‌هایی است که افکار عمومی درخصوص چگونگی اخذ آنها دچار تردید است، بدون حضور وکیل تعیینی و نهایتا بدون فرصت اعاده دادرسی، نه با وجدان عمومی جامعه سازگار است و نه با فلسفه مجازات. 

هدف از…

Read more

واکنش‌ها به بودجه ۱۴۰۲ در ایران: سال دشواری در پیش خواهد بود

واکنش‌ها به بودجه ۱۴۰۲ در ایران:

سال دشواری در پیش خواهد بود

با تحویل لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس واکنش‌های انتقادآمیز به این لایحه در ایران بیشتر می‌شود. کارشناس‌ها می‌گویند این بودجه جمعیت زیر خط فقر را افزایش می‌دهد، قدرت خرید مردم را دست‌کم ۳۰ درصد کاهش خواهد داد و دولت با افزایش کسری بودجه مواجه خواهد شد.

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم چهارشنبه ۲۱ دی با تأخیری بیش از دو ماه لایحه بودجه ۱۴۰۲ را به مجلس شورای اسلامی تحویل داد.

بودجه ۱۴۰۲ رشد ۴۰۰ درصدی دارد و به پیشنهاد دولت ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومان تدوین شده است. این رشد بازتابی از افزایش شدید تورم و کاهش ارزش پول ملی است.

همچنین افزایش حقوق، سرکوب‌شده‌ترین بخش هزینه‌های دولت در بودجه ۱۴۰۲ خواهد بود. به‌رغم وجود تورم نزدیک به ۵۰ درصدی، افزایش حقوق و دستمزد کارکنان دولت ۲۰ درصد خواهد بود.

هادی حق‌شناس، استاندار سابق گلستان که در رسانه‌های ایران از او به‌عنوان کارشناس مسائل اقتصادی یاد می‌شود، در نقد لایحه…

Read more